10/07/08

Strieľačka

Takže tu máme video ďalšieho Rezident Elvisa. Piaty diel. Jazykom ľudu ide táto séria pekne do kopru. Diel jedna sa ešte dal nazvať adventúrnou akciou. Dvojka a trojka su tak kratučké, že po štyroch hodinách môžte hru odložiť ako bazárovku. Štyrka je akčný nezmysel, dooom z pohľadu tretej osoby. Nudný, krátky, sterotypný. Mal teda všetky predpoklady stať sa hitom, čo sa mu aj podarilo. Môžte ten trailer dolu pozerať aj s hubleho teleskopom, nič viac ako datadisk pre štyrku tam neuvidíte.




Opäť vybuchujúce hlavy, las plagas parazity, celá akcia ako cez kopirák z minulého diela, vybuchujúce sudy, nejaká nová suka s dokonalým mejkapom. Chlapík, ktorého bolí hlava, má ju teda vo vreci omotanom špagátom. A do toho mu vrní motorová píla, aby prehlušila výčitky svedomia, za ten masaker v diele štvrtom. Rutina. Nič štrašidelné. Survival horor ? Určite nie. Atmosféra .. kde ??

Túto sériu by mohla zachrániť iba kombinácia interakcie s prostredím ala dunia engine, alebo nový alone in da dark. Príbeh, postavy, napätie od Capcomu nevyžadujem. Objektívne na to nemajú. Kuchárka ako zabiť zombíka na sto a jeden spôsob, fyzikálne hračičky. Predsa reálne prostredie je plné veci, čo sa kotúľajú, padajú, vznášajú na vode, horia. Predstavte si auto, kôl zarazený do zeme, a oceľové lano. A joe čo v tej káre sedí čaká, a potom krúži dookola a kosí "trávu". Čitali ste knihu DUNE, ako sa tam "šaj hulúd", červ púšte dal prilákať hlukom. Jednoduché zariadenie, ktoré ste vrazili do piesku, a spustili. Sledujte. Pre potreby rezidenta však toto zariadenia vylepšíme pridaním C4. Koniec kecov. Škrtám si tu kravinu zo zoznamu.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****