10/07/08

Pokrytectvo

Žene neporozumieš, hráčovi nikdy nevyhovieš. Od PS3ky posmievači čakajú nebesky dobrú grafiku. Dych vyrážajúcu fyziky, AI a hrateľnosť. Veď to má ten božský CELL procesor, tak nech to niečo ukáže. Resistance pre nich však nie je dosť dobrý, je to iba klasický CoD s iným príbehom. Uncharted je klon "Tomb Raidera" atakďalej. Na strane druhej, v zlej chvíľke tvrdia, že posledná generácia playstation konzoly je zastaralá od samého štartu, so smiešne malou pamäťou, zastaralým GPU, a nemá to DX10+ API. Dobre. Nech nám teda PC ukáže na nejakom svojom super hite ako sa to má správne urobiť. Dať dokopy to najlepšieho zo špičkovej technológie, inšpirujúcej hrateľnosti, s WoW vizuálom. Od nejakého kultového developera.



Pozerám video, čo mi láskovo poslali. Nejaké Diablo 3. Asi sme sa nepochopili. Myslel som wooow, ako citoslovce úžasu. Nie - Word of Warcraft krajinku s izometrickým náhľadom. Ale nedcudzujme grafiku, aj keď to vyzerá ako Baldur´s Gate na PS2. Ako sa to hraje ? Jedným slovom, ná férovku. Udriem a enemák mi to vráti, takto to na striedačku v čača tempe prebieha od začiatku do konca. Občas sa síce strácam v záplave vyvrhnutých čriev a fireballov, ale na to som zo starých dielov Diabla zvyknutý. Poprosím ešte príručný portál, nech to má väčší štýl a spád. Hry na PC, obzvlášť RPGčka sú predsa na rozdiel od konzol - komplexné, s hĺbkou, robiace česť hárdveru na ktorom bežia.

Ďakujem teda Blizzardu za rimejk 11 rokov starej hry, ktorú som už vtedy nazval šialeným fantasy doom klickfestom. Katom ubohej Genius myši. Oceňujem, že všetok ten čas sa na hre nepodpísal. Čo funguje, do toho zbytočne palicou nešprtaj. Moje srdce tiež potešilo, že si originálne 2D Diablo časť druhá môžem stiahnúť digitálnou cestou z tvojho Blizzard onlajn obchodu. Trochu sa bojím, či dvojku dokážem odlíšiť od trojky. To je však môj problém, božský Blizzard je v tom nevinne. Pôvodne som ti chcel napísať, že som chcel kúzla, ktoré by urobili rýchly proces s faunou a vegetáciou na ploche, terén ako blato v mojich rukách, úžasné hry so svetlom, aby sa úpiri museli skrývať v tieňoch za prekážkami, čo som im láskavo ponechal. Boje, ktoré ma upútajú. Menej hŕrrr, viac rozvážnosti Gandalfa. Ale chápem, že tvojim cieľom bolo dať mi mini hru na vyplnenie času medzi hraním tých skutočných hier, napriklad na PS2ke. Ak bol toto tvoj cieľ, splnil si ho s bravúrnou ľahkosťou. Počkám, či ťa správne pochopili aj iní hráči.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****