09/07/08

No mercy

Nie je žiadnym tajomstvom, že keď ma núdza pritlačí, aj veľký joe sa zníži ku hraniu dnes jeho mena nehodných hier. Vzhľadom na to, že GTA4 moje testosteronóve chuťky nedokáže uspokojiť. Trinity sa totiž v nezničitelnej GTA phone búdke iba smeje mojim destrugere snahám. Musim sa poobezerať inde. Niekde kde sediac v stihačke v supersonickom lete češem koruny stromov, trhám vetvy, a zapaľujem les na stabilnom framerejte. Trochu hype v uhorkovej sezóne /kojima teraz sleduj !!/.

Mercenaries 2. Vývojári s heslom "aj modré z neba pre hráča". Najprv si trochu priblížime politické pozadie tejto hry a kto je kto. Takže tu máme nezainteresovaných civilistov republiky Venezuala bohatej na ľavicových radikálov - Hnutie oslobodenia, ropu a petrolejové firmy. V tomto konkrétnom príklade to budá zlá Universal Petroleum company. Berte ju ako SHINRU z FF7 s jej mako reaktormi, ktoré zabíjajú GAIU. Poznáte tie grinpisácke kecy. V opozícii je Allied Nations, sebranka pacifistov, čo sa snaží zabrániť útokom lúzy na naftové polia a eventuálnej občianskej vojne. Ďalej - rasta karibskí piráti, ktorí ako keby vyskočili z Monkey Island jednotky. A namiestov zlého LeChucka tu je démonický tyran Ramon Solano. Je tu ešte jedna frakcia. Žltokožci z čínských triád, ich dejinná úloha je zatiaľ ukrytá pod dymom z vonných tyčiniek. Všetci sa navzájom majú radi, a vám ako žoldnierovi radi zaplatia aby ste boli kuriérom prejavov tejto lásky.

Ak ľubovoľnú z týchto piatich frakcií zkontaktujete, následne plníte primárne dejové misie a sekundárne drancovačky. Ide totiž aj o palivo. Za týmto účelom bude v hre postupne k dispozícií nejakých 140 rôznych vehiklov. Od fiatu picanto po stíhačku MIG23. A zhruba 30 vraždomatických zbraní, granátov, napalmu a trhavín. Až sa vám všetko podarí odomknuť a získať, ubehne nejakých 40 hodín. Ak teda nebudete príliš strácať čas s vedľajšími misiami - inak sa to pekne natiahne. Poctivý kus zábavy za vašich 60 dolárov.

To koľko skázy na zem váš božský hnev prinesie, závisí od vašej bohatej peňaženky a nasyslených zásob nafty. Ak sa už pýtate .. áno, v hre sa budú dať ukradnuť aj tiráky prevážajúce stovky barelov čierneho zlata. Bojové lietajúce stroje sú dosť smädné mrchy. Sekundárne misie preto nepodceňovať, odmenou bude aj /drahý/ orbitálny útok, čo vyhladí hektár džungle, alebo masívne kobercové nálety. Dávajte si pozor na AI. "Vie" pre ktorú frakciu asi pracujte aj podľa toho, v akom vehikle s bojovými farbami sedíte. Pri napadnutí si dokáže požiadať o vzdušnú podporu, ak teda nestihnete "ukončiť" chlapíka pri vysielačke.



Po technickej stránke je v tejto fáze vývoja všetko viac ako OK /to video je zo staršej verzie /. Bez ohľadu na najväčšie výbuchy v hernej histórii a všeobecný chaos je framerajte stabilne pribitý na 30 fps. Interakcia a miera deštrukcie je na neporovnateľne vyššej urovni, než ako sme to videli v doterajších aj PC tituloch. Nemám veľké oči, ale od tohto titulu čakám oveľa viac zábavy, technológie a menej stereotypu ako v žánrovo porovnateľnej GTA4. A bude to aj vďaka kooperatívnej kampani, možnosti vybudovať si vlastnú malú armádu, alebo požičanému vystreľovaciemu háku ala JUST CAUSE.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****