13/07/08

E3 2008

Úroveň kedysi slávnej hernej sleziny E3 v posledných rokoch prudko upadlo, vlastne sa zdá, že už len bojuje o prežitie. Je to pre firmy v dnešných časoch úverovej krízy príliš nákladný biznis. Tento rok /15-17.7. v Los Angeles Convention Center/ si však trúfam povedať, že dôjde k menšiemu štátnemu prevratu. Napätie na hernom trhu je príliš veľké. Na nintendo sa z tábora jej hardcore fanúšikov valí jedna sťažnosť za druhou. O chvíľu oslávia druhý rok na trhu, stále však bez hier, a s podporou "third party" firiem v totálne dezolátnom stave. Na E3ke šéf spoločnosti chce dokázať, že na to majú. Nová zelda, starfox, wave race - uvidíme. MS je v priam kritickej situácii, bez ohľadu na masívne zľavy a herné portofólia sa nevedia odlepiť z posledného miesta a týždenné predaje hárdvéru sú tragické. Šepká sa o všetkom možnom - wiimote a wiifit klonoch, BR mechanike, a RARE vraj dostane poslednú šancu "niečo" ukázať. Nový Banjo. SONY sa tvári ako sýte prasa, a je jasné, že nás žiadne veľké prekvapenie nečaká. Kopa trailerov z Killzone 2, Motostorm 2, Resistance 2, LittleBigPlanet, Flower, atakďalej atakďalej. Samozrejme, že som počul o sľubovanom "veľkom" prehlásení Square Enix na FF7 tému. Dopredu vám však garantujem, že toľko ukážok hier bez ohľadu na platformu, ste už dlho pokope nevideli. Budú to perné 3 dni.

Osobne sa na E3ku teším, lebo nám okrem iného určite prinesie veľa humorných, alebo priam tragických momentov. Veľa hovoria aj o fanúšikoch jednotlivých táboroch. Pamätáte sa na mŕtve ticho, keď rozochvelý Kaz Hirai predvádzal nepochybne legendárneho Riiiiidge Racera na PSP ? Niečo podobné sa stalo pri predstavení špeciálnej edície xboxu pri príležitosti HALO3 /prosím zatlieskate mi !!/. Je však skupina hráčov, ktorá je absolútne nekritická, trápne patetická, a na smiech nám relatívne normálnym. Zelda chudáci. Povšimnite si hudbu z Conana /drzosť/, a to zahanbujúce prvoplánové vystúpenie Shigeru Miyamota na záver. Na druhej strane, som ochotný zaplatiť značnú sumu za možnosť vidieť Billa Gatesa ako Master chiefa.

Update : video kanál z E3 2008 na gametrailers, dole na stránke je aj užitočný kalendár všetkých udalostí + videokonferencie z E3.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****