16/07/08

Post mortem E3 2008

Poctivo a ešte stále čítam stovky príspevkov a reakcií po celom internete. Ako vlastne ľudia reagujú na "výstupy" jednotlivých E3 konferencií konkurenčných táborov. A ako vždy, asi len 5% pochopilo, čo sa vlastne stalo. Tak sa na to pozrime. Bolo to jasné ako facka priviazenej žene.



Microsoft. Vedia, že sú v pasci, v jame, ktorú si sami vykopali. Zo všetkých síl sa snažia udržať nad vodou. Určite chápu, že potenciál skutočne insitnej série Gears of War je vyčerpaný, niet na svete toľko 14 ročných detí, aby to pre nic znamenalo dramatický skok v prírastku nových platiteľov daní v LIVE sieti. Prezentácia nového dashboardu je okatom násilným pokusom o upútanie pozornosti príležitostných hráčov. Nechutne gýčovitým designom, a kopou "adresnej grafiky". Mimochodom, v základe ide de fakto o kópiu XMB rozhrania PS3ky. Plus pár neforemných Avatarov v štýle - aj my máme svoje Mii ukradnuté z Wii. Je však nepodstatné nakoľko odporná a nevkusná ta vec je. Zabudnime aj na tie plagiáty PS2 EYE hier, s ktorými sa tam ohadzovali. Bill zjavne loví v nintendo vodách. Dopredu je jasné, že márne. Hry. Microsoft stratil akúkoľvek invenčnú silu, ak ju niekedy vôbec mal. Vie iba míňať desiatky miliónov dolárov za kúpu hotového projektu. Krátkozraká politika. Čím sa dostávam ku zlatému bodu celej E3 2008. Prejavom totálneho rozkladu billovej stratégie, biedou Xcrap konferencie je fakt, že jediné čím sa mohli pred hernou verejnosťou "pochváliť" je ukradnutie PS3 hry. FF13 od Square Enixu. Až tak zle na tom dnes herné portfólio Xcrapu je. Dúfam, že ste tam podprahovo zachytili aj možnosť budúcich inštalácii Xcrap hier na HDD, čo je len príprava na budúce povinné inštalácie /ostatne - niektoré to robia už dnes/. Iba ďalšia s MS lží: "žiadna naša hra, nebude v budúcnosti potrebovať hadr". Snažim sa vás pripraviť na rok 2010 /piate výročie xcrapu 1.5/, keď príde FF13 na trh s jej piatimi DVD. Určite ako jedna z posledných hier pre ten RRoD šmejd. Verme tomu, že to nikto nebude chcieť inštalovať.

Mimochodom, rozhodnutie Billa ignorovať japonské xcrapy je špatné. Znamená druhú definitívu xcrapu v krajine vychádzajúceho slnka. Ani nerátam koľko vrcholne vytočených postov som od nich na žltom 2ch fóre prečítal. Vítajte v PS3 klube chlapci. Je nepochybne desivé, ale v roku 2008 dokáže Bill ponúknuť svetu iba jednu jedinu exkluzívnu "blockbuster" hru .. Gears of Joke 2. Skutočne neveriaco som sledoval toto video, a rozmýšlal o jednoduchosti mozgu človeka čo to vytvoril, a tých čo to ochotne hrajú. Do reality má však rýchlo vrátil tento ubohý xbot, ciciak z games. tiscali. cz s plnotučným odstredeným mliekom na brade a jeho: "vrrrr pila .. bum bum vrrrr .. masox .. maaasox vrrrrr, tunel .. tunel .. tuuuupááá AI .. vrrr, orgaz". Záverečný verdikt: MS to opäť pohnojil, správa sa ako koza medzi 20 kopami sena, blúdi bez koncepcie, ako malý rozmaznaný bastard zatína v hneve pästičky a roztiera si šušne po tvári. Mamka však naňho nemá čas, lebo ju kvalitne preťahuje jeho ocko.

Nintendo. To mi urobilo veľkú radosť. Budem stručný. Na ich prednášku sa zosypala tona kritiky. "Nuda, bludy, kecy, nič ste neukázali hajzli". Ale vážení, narozdiel od Billa, nintendo pozná ten správny smer. Konečne ukázalo všetky karty, a na nič sa už nehraje. Jej klientelu PRD zaujíma nejaká E3 2008. A tým čo to urobili, a strávili hodinku čumenim na toho afromerického miešanca, odkázali celkom jasne. Definívny STOP bývalým NES-SNES-N64-NGC hardcore hráčom. Bolo načase. Motajú hlavu tým chudákom už druhý rok. Po E3ke sa im nepochybne otvoria oči. Vítajte v PS3 klube, chlapci. Nintendo je zamilované do ničnerobenia a bezuzdného žmýkania peňazí z kazuálnych chudákov. Žiadne hry, kašlať na niečo, čoho vývoj by stál viac ako jeden melón. Kdeže, naopak VY si kúpite NAŠE Wiimote PLUS a budete si hádzať frisbee. Na začiatku som tomu neveril, ale ich cieľom je naozaj zodrať vás z kože a naplniť vám obyvák s - wii remote, nunčakom, putkom čo sa trhá, putkom čo sa netrhá, tzv. classic ovládačom, nejakým akože volantom, wii fit balance plastom, wiimote PLUS debilným na koniec wiimote pripevniteľným mega presným pozicionérom, neb pôvodný gimmick ovládač NEFUNGUJE dobre, ZAPPER gun kus plastu, Wii SPEAK mikrofón !!! Plať ty hajzel, nakupuj a mávaj tými zkurvenými rukami. A do smrti nezabudnite na to, ako vám nintendo povedalo, že ste techno idioti, ak od nej žiadate vyriešenie otázky uloženia VAŠICH dát stiahnutých OD ICH po prekročení kapacity Wii flash pamäte. Inak senilný dedo Shigeru pracuje na ďalšom Mario Gaylaxy. Robí ešte niekto nejaké hry na Wii okrem nintenda ?. Som teda nesmierne štastný. S úctivým kopnutím do zadku sme nintendo poslali do sféry "nehier", čistého zisku, a zvyšujúcej sa hodnoty akcii. Prajem im to.

SONY. Ich svedectvo bolo kryštalicky jasne a predsa nepochopené. Povedali: máme skvelý hárdver, a jeho možnosti zrejú ako víno. Bez mihnutia oka a kanibalistických chútiek stále podporujeme svoje tri herné platformy, súčasne. Nerobíme kotrmelce a a neobraciame kabátov pre pobavenie davu. Máme online služby a PSN sieť, v polovičnom čase zvládla to čo konkurenčný LIVE za 5 rokov. Pracujeme trpezlivo a aspoň my rozumieme vete: práca chvatná, málo platná. Naša stratégia nie je rozvrhnutá na 6 mesiacov ako v krčme u Billa, ale skutočne obsiahne 10 ročný úsek. Na príležitostných hráčov nekašleme, prúd hier pre nich sa nezadržateľne rozbieha /Flower, LPB, Eden, FAT princess/. Vrážame všetky prachy do vlastných tímov, do vlastných hier a nenecháme sa vydierať čubkami zo Square-Enixu. Nedáme 50 miliónov bubákov Rockstaru, ale dáme ich NAŠIM ľudom, ktorí nám urobia iba NAŠU hru. Počet nami vyrobených exkluzivít alebo tých plánovaných v blízkej budúcnosti bude žiariť ako padajúce hviezdy na bezoblačnom nočnom nebi. Naozaj sa pokúsime prekročiť rubikon a dostanete pravé "next gem"hry, ktoré ku nám pritiahnu hráčov mimo kazuálneho /Wii/ alebo teen /xcrap/ segmentu. Dokonca môžu mať aj viac ako 30 rokov. Ak aj dáme na trh klasický generický mainstream, nič porovnateľné alebo lepšie nikde inde nenájdete. Tak to vidí joe.

Update: suverénny víťaz každoročnej súťaže o najtrapnejší moment E3 výstavy, cena putuje nintendu, blahoželáme. Uprimné utrpenie. Šlapka. A Shigeru Miyamoto, ty starý senilný cap, aspoň sa tvár, že do toho FÚKAŠ !!

Upss, díky Jack za tento článok. Potvrdzuje moje domienky hore v článku. Doslovne hovorí : "MS si port FF13 na Xcrap za ťažké prachy kúpil, my sme boli po celý čas rozhodnutí, míňať prašule iba na svojich ľudí", pokračuje : "Boli sme E3 2008 prehlásením Square-Enixu o FF13 veľmi prekvapení, dopredu sme o ňom nevedeli". Takže tak, 11 rokov tie Square čubky neurobili poriadnu hru, a teraz žobronili o výpalné u SONY. A MS ich vyplatilo.Tiež podotkol, že sa blíži čas, keď žiaden šek nebude dosť veľký na to, aby prinútil third party hru ísť exkluzívnym smerom. SONY preto buduje vlastnú základňu, krátkozrakí MS chudáci - platia a nemyslia na zadné vrátka.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****