09/12/11

A začali požierať hostí

Stále na hype vlne pred zajtrajším ohlásením, verím že naozaj veľkej hry, vám chcem pripomenúť túto staršiu PS2 hru od Konami z roku 2003. Bude to stáť za to. Pochopiteľne ostávame v žánry - horror survival. Lifeline. Tož sa píše herný rok 2029 a na novo otvorenom hotely na orbite okolo zeme niekoľko zbohatlíkov v smokingoch oslavuje vianoce. Čo čert nechcel, z ventilácie opäť raz vyskočili hladné príšerky a spapali značnú časť osadenstva, ten zvyšok je v hysterickom šoku roztrúsený po celej stanice. Vás ten chaos oddelil od vašej priateľky. Zamknutý v akejsi centrále odkiaľ máte možnosť ovládať všetky kamery, dvere a podobné kraviny teraz bezmocne pozeráte na jej tvár. Obrázky nižšie. Kočka je ako dvojča Aya Brey z podobnej hry - Parasite Eve.



Takže ďalší generický shooter asi na MGS2 engine, kde hrdinku sledujeme z pohľadu kamier ala Resident Evil. Zásadný omyl bratia. Viac vám napovie japonský názov hry - Operator's Side. Neovládate tu buchtu, ale toho borca vo velíne !! Aby som ukončil tento zmätok. Hlavným predajným ťahákom tejto gamesy bola AI /to dievča/ totálne ovládané hlasom jej chlapca. Vaším hlasom skrze pribalený headset /japonské bundle /. Hra teda podporuje rozpoznávanie reči tzv. voice/speech recognition. Až 500 slov, dokonca aj jednoduchú konverzáciu. Akcia, riešenie puzzle, pokec s inými NPC, pohyb blondýny - všetko si musíte pekne vykričať z plného hrdla.

Ak si myslíte, že to musela byť kopa srandy, nemýlite sa ani na pol sekundy. Rozpoznávanie fungovalo podľa počasia - chcelo to vhodnú dikciu, tempo, farbu hlasu. Nešušlať a nekoktať. Odporúčam si vychutnať tento video návod na youtube. Hru dohral pochopiteľne málokto a "vcelku zaslúžene" získala kultový status. Rehotať sa budete po celý čas /casanova/, holt horor jak brno !! Tento článok tu píšem aj preto, aby som ho mal ako vždy v rezerve pre prípad, že bill pride s kinedryl hrou, ktorá bude robiť to isté a všetky "renomované sajty" na výplatnej páske mrdosoftu budú revať o ich nekonečnej originalite a invencii.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****