08/12/11

Komentované herné správy - 8.12.11

"The Last of US." Pravdepodobne pracovný názov tej tajomnej PS3 hry. Trochu som sa s ním pohral a us zmenil na US /United States/. Heh. Čo sme sa teda dozvedeli nového, okrem toho o čom som pred pred dňami špekuloval ? Predovšetkým som si asi ako jediný na svete všimol, že pozadie oficiálneho US playstation blogu už niekoľko dní koreluje s pozadím sajty lastofus.com, tie stromy a listy. Aj keď ich grafika nebola úplne rovnaka. Tož počnúc dneškom už je /viď prvý ingame záver nižšie/. Americký PS blog teda tiež podprahovo hypuje našu neznámu hru. Stránka lastofus mala na spodku dátum 7.12.2011, a v ten deň vlastne došlo hlavne ku nenápadnej zmene grafiky práve tych listov na stromoch. Tie listy nam nejako pribúdajú, alebo rastú !! Zároveň sa dátum zmenil na 12.10.11, teda deň veľkého odhalenia. Ideme ďalej. Nový teaser image /na ráme vpravo dole ksicht zombíka a vpravo hore vytreštené oko/. A posledná stopa. Hádal som včera, že za celým projektom by predsa len mohla stáť Santa Monika /akože šok, že nepracujú na God of War 4/ a predstavte si, že dnes je/bola ich homepage pod WWS - under construction !!. PSM3 nám podhadzuje ďalšiu kosť a hru by prirovnalo ku filmu I am Legend. To je neger Will Smith, ktorý jazdí na mojom Shelby cez infikovaný New York.
Mini Updejt: referencia na Last of US v hre Uncharted 3 !! A info bez záruky: hra je časovo umiestnená do blízkej budúcnosti, first person view, mravce infikujú ľudí, niektori zomrú, niektorým sa stane ešte niečo horšie - zombies, tajný labák v brazílskom pralese, ktorý spôsobil, že infekcia napadla najprv stromy, potom mravce. Tie vidia človeka ako hrozbu a cielene naňho poľujú.



PS3 údajne nezvláda dobre rendering stromov/listov/trávy aka foliage - uvidíme !!

"Miyamoto - žlté, arogantné prasa bez talentu." Podobne ako Fumito Ueda aj ten nintendo hajzlík odstupuje z trónu. Nintendu a tejto kreatúre som pred časom venoval niekoľko ostrých článkov, letmo si ich môžte prebehnúť, kde som otvorene povedal, že ten deviantný, nekompetentný blbček je jasne na odstrel. To sa aj stalo !! Viac k tomu už nemám čo dodať. Senilný idiot, čo posral design 3Ds, šokoval normálnych ľudí gay mrdanicami ako Wee Music, Vitality Senzor. Ultra recyklovaný Mario. Totálny výbuch s poslednou Zeldou. Zhni v pekle. Nové časy a Wee Urinal potrebujú novú krv, nové IP, skutočnú invenciu. Mini updejt> akcie nintenda sa po tej správe okamžite posrali o 2% /niekoľko 100 miliónov korún v riti/, preto v záchvate damage control aktivity zo seba vypotili toto detinské dementi.

"Guerrilla Games hľadá do tímu ďalších 26 borcov." Asi mesiac letí internetom fám, že jeden zo špičkových first party SONY tímov už pracuje na zárodku budúcej PS4 hry. "Vieme", že svetová programatórska špička - SONY ICE team /aj chlapíci z Naughty Dog/ majú prsty v designe grafického čipu pre PS4. Santa Monica pracuje na troch, či štyroch hrách naraz /Datura, Starhawk, pravdepodobne aj Last of Us a ešte "niečo"/. Wikipedia, tvrdí, že GG ma 160+ zamestancov a teraz chcú prijať ďalších asi 30. Dvestočlenný kolos je priliš veľký na tvorbu takej Killzone 4 na už vyladenom engine. Ak teda, špekulácia, malá časť GG nepracuje v tichosti na hre pre PS4 /Killzone 4 !! ako launch hra vo fotorealistickej grafike hladko prekonavajúcej ten render target pre KZ2 z E3 2005/ a zvyšok GG pre zmenu nerozvíja nejaké nové IP pre PS3 !! Povedzme si na rovinu, komerčný potencial Killzone série je zdá sa v tejto generácii vyčerpaný /chce to dosiahnúť BF štandard v MP a transorbitálne boje od nízkej orbity po povrch .. zeme, to keď sa budeme brániť pred pomstou Helghánov /a Scolar Visariho chcem naspäť/. Pochopiteľne to môže byť aj naopak a GG maká na KZ4 pre PS3 a malá skupinka na novom IP pre PS4. Osobne by som už na PS3 prdol len ten skutočne kvalitný remake KZ1 /skvelá diverzita prostredia: park plný zakvitnutých sakúr, morské pobrežie, džungľa, zasnežené hory, vesmír/ a nepokúšal osud s ďalším regulérnym dielom KZ série. Platí však čo som povedal vyššie - podľa mna je to časť GG, ktorá pracuje na hernom alfa kóde pre PS4.



KZ2 E3 2005 video - na PS4ke sa tomu iba srdečne zasmejeme

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****