28/12/11

Pico sa nerovná pikachu

Nintendo o budúcom nástupcovi fitness zariadenia Wee pod názvom Wee Urinal už stihlo prezradiť dve dôležité veci. Za A - veľký návrat ku third party hrám /naposledy tomu tak bolo pri 16 bit SNESe v minulom storočí/, za B - konzola už bude jasne smerovaná pre solventnejšiu klientelu. Určite to nebude nič tak tragické ako pri štarte PS3, ale pod 300 USD sa rozhodne nedostanú /Wee začínalo na "250ke"/. Čo vám nintendo po všetkých tých siláckych rečiach o invencii zabudlo prezradiť je, že Wee urinal, alebo NDs si celý koncept ovládania vyslovene "požičalo" od SEGY. Retro konzola SEGA PICO.



Slogan - "počítač, ktorý si o sebe myslí, že je hračka"

Asi teraz nedokážete odtrhnúť pohľad od tej nepravdepodobne vyzerajúcej "kufrikoidnej" veci na obrázkoch vyššie. Video je v tomto prípade povinná jazda. Začneme od podlahy. Nenechajte sa oklamať infantilným vzhľadom. Konzola síce je určená ako entry model pre najmenších vo veku 2-8 rokov. Vnútri sa však skrýva hárdvér de fakto identický s veľkou SEGA Megadrive. Pico prišiel na trh v roku 1993 /megadrive v 1988/. V japonsku sa stalo PICO veľkým hitom v cene 139 USD, a vyrobených bolo asi 300 hier. V amerike a PAL krajinách PICO až tak neprerazilo.

Ako sami vidíte - konzola vlastne rutinérsky narába s tabletom a stylusom a to dokonca na dvoch plochách /NDs a Wee urinal sa teraz červenajú/. Aj keď je tu pre istotu aj klasický D-pad a jedno veľké tlačítko. Kátridž /storyware/ má podobu akejsi interaktívnej knihy. Deti si pekne zablbli. Vývoj PC emulátora tejto platormy bol podľa očakávania dosť problematický, úspech sa však nakoniec dostavil v porodukte - PicoDrive. Okrem hier zároveň konzolka dobre poslúžila ako výučbové zariadenie pre nácvik výslovnosti - Adventures in Letter Land, počtov - Math Antics with the 101 Dalmatians, trénovanie čítania - The Magic School Bus, základy tvorby hudby The Musical Zoo, ehm zbieranie-triedenie-štatistika v Ecco Jr. and the Great Ocean Treasure Hunt!, alebo maľovanie - Magic Crayons. Tento článok je určený hlavne naivkám stále presvedčených o plodnej invencii nintenda a rozširovaní našich obzorov skrze nekonečnú láskavosť tých hajzlíkov.

Updejt: Mierne off-topic, ale dotýka sa to poslednej vety článku. Nintendo ústami tej čiernej opice Reggie Fils-Aime hovorí: "sú nám na smiech tie recyklované sračky, ktore všade vidíme. To nie je ta pravá cesta. Cesta nintenda." Okamžite to využije redaktor ako prihrávku na smeč a uzemní ho tým, že predsa práve teraz dali na trh Mario Kart recyklát s poradovým čislom 7 a ide stále tú istú hru ako na jej samom začiatku. Neger Reggie urazene odpovedá : "Predsa sme šokujúcim spôsobom inovovali a máme tam plachtenie a podvodné levely a po prvýkrát v historií sa môžte s motokárov dostať aj mimo trať." Neger teraz sleduj, guru joe ťa poučí. Plachtenie ti strčím do rite a vedz, že už prvý Mario kart pre SNES použitím predmetu feather umožňoval výlety mimo trať a to priam neuveriteľným spôsobom /viď záver videa - boost skoky, video vám samozrejme odporúčam si pozrieť celé/.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****