14/09/11

Nick Ellis - vykladač snov

Nick Ellis - "Zhovievavo pozorujem snahu SONY najprv sa uchytiť s PSV v japonsku a až s istým odstupom vo zvyšku sveta. Zhovievo a s ironickým porozumením. Nie každý je nintendo."

Na čo sa to hraješ ty blbeček ? SONY je japonská firma, je to iná kultúra. A na rozdiel od Nintenda má aspoň bazálnu slušnosť. Od SONY sa očakáva /a to nielen nervózni akcionári/, že PSV príde ako prvé do predaja práve v rodnej krajine. Japonsko je v tejto generácií baštou handheld hrania. Klasické domáce konzoly, dnes vlastne iba v zastúpení PS3, tu predvádzajú nemastne neslaný výkon, a PS3 sa rozbieha na plný výkon až teraz. Prečo by teda nemala túto stále živú chuť japoncov na prenosné mašiny využiť. Čo mi pamäť siaha bol vždy odstup medzi uvedením SONY konzoly/handheldu na trh v japonska a v európy - šesť až deväť mesiacov. S PSV by sa to malo skrátiť asi na polovicu. Pričom jej štart je logisticky neuveriteľne náročnejší /napríklad ošetrenie digitálneho sťahovania softu-hier, alebo 3G siete v jednotlivých krajinách/.

Nick Ellis - "Vysoká, prevysoká cena. Obmedzujúca, škrtiaca. A má to iba 512 mega na palube, hry sa preto nemajú, kde uložiť. Potrebuješ teda dokúpiť mem stick pre dostatočné úložisko. A potom povinne potrebuješ aj 3G paušál, aby si sa vôbec dostal na sieť. Drahé. Veľmi drahé zariadenia."

- Detinsky píšus tento človek. Cena PSV /250 euro za wifi model/ je vzhľadom na použitý hárdver neskutočne nízka a rovnaká za akú sa začal predávať ďaleko menej výkonné 3Ds s jedným analógom, ten druhý stají ďalších 15 eúr, ako vieme. Niečo ti ukážem ty prašivý pičiak, lebo sa tváriš, že smarphouny, nedajboh apple sračky sú o toľko lacnejšie. Mobil Samsung Nexus 6 - 410 euro s DPH, Nokia N89 -400 euro s DPH, SONY Xperia mini PRO - 280 euro s DPH, Ifuj 4 s 32 giga kartou za - 850 euro s DPH. Ty perfídna piča. Každý jeden tu z vymenovaných je cirka 4-10 krát menej výkonný. A kurva PSV aj dvoma 32 gigovými kartami je asi o 450 euro lacnejšie než tebou do neba vychválený a protežovaný Ifuj bazmek.
- za B ty hovno. PSV ma 512 mega RAM, ak nevieš aký je rozdiel medzi Random-access memory s dočasným uložením dát a FLASH RAM s permanentným, ale sto-tisíc krát pomalším - otvor si kurva wikipediu. A áno, svet je krutý, za flashku zaplatiš, alebo si brnkaj po nose.
- za C ty pakoň. Nepotrebuješ povinne žiaden 3G paušál, nepotrebuješ ani 3G verziu PSV, žiadne platby navyše. Stačí ti základná PSV Wifi a domáci router pri PC, alebo wifi spot v teréne. Prestaň zavádzať a klamať, čurák. Sťažuj sa u billa za jeho 60 USD/rok výpalné, za ktoré dostávajú xboti veľké nič !!

Nick Ellis - "Drahé, predrahé hry, ktoré nemôžu konkurovať 0.99 SUD shitkám na mobiloch a tabletoch"

- Nie čurák. Škoda Fabia nemôže konkurovať mojej Shelby GT. A ani to nechce. Pritom na Shelby viem jazdiť za 7.5 ale aj 35 litrov a viac na 100km. Ty hovädo. PSV bude mať celé portfólio "komplexnosti" hier, a rôzne ceny. Od 40 eurových po pár eurové indies, minis, "androides", PS suite, SONY Pub a ďalšie "pofidérnosti" za menej ako tebou avizovaných "desivých" 40 euro. PSV je športiak. Ty čurko. Na iPADe možeš pižlať prstom po obrazovke a hrať jednotlačítkové hry na 10 minút. COD - Generic Warfare portable, ktorý chcú americkí sráči pôjde na dračku na PSV. Prečo ? Ani nie tak kvôli výkonu, kdeže. Ovládanie, ty teľa. Trh pre handheldy triedy PSV s veľkými hrami, "hĺbkou" a komfortným ovládaním - je ešte stále oddelený od debilov s iPADmi. A nejakú chvíľu to tak ešte ostane. Má svoj potenciál na niekoľko desiatok milíonov kusov predaných handheldov. A tento priestor chce PSV obsadiť.

Nick Ellis - "Iste, iste. PSV bezpochyby ponúkne hry kvalitou - technicky a herne, na úrovni domácich konzol. Ale herný trh handheldov sa odťahuje preč od veľkých, drahých hier. Z mojej strany pôjde o špekuláciu, ale má vôbec PSV nejaký sexepíl, neodolateľnú príťažlivosť pre kazuálov ? PSV je proste a iba hardcore zariadenie."

- Matka ťa mala vysrať do pokrivy a foter vychcať do septiku. PSV je hárdver. PSV nie je hra. Hry budú preňho vznikať podľa potrieb trhu, podľa dopytu, podľa možností jednotlivých dev tímo. Dokonca iba jednotlivcov. PSV SDK kit je tak lacný, že na ňom m]že robiť hry aj odvážny jednotlivec. V produkcii je 100 titulov, ktorá bude v predaji do roka od štartu PSV. V tomto zozname už teraz nie je kopa pidi hier. Tvojá špekulácia je zvrátene mylná a dokážem ti to za chvíľu. Sleduj ty kopa prasačích hoven.



33 a 34 sekundu /grafika v pozadí, proste čumte na tie mačky/ venujem ako kazuálny dar nášmu Nickovi
Flying Hamster HD PS Vita E3 2011 - Trailer


Nick Ellis - "SONY pre PSV chystá ako launch-up hry, teda tie dostupné v deň predaja asi 26 herných titulov. Cho cho. Všimni si, že som použil slovo titulov a nie hier. Pretože nie všetky sa dajú označiť za hry v cene 40 euro. Akože, chcem sa staviť, o čo chceš pupuš, že PSV to proste v roku 2012 na celej čiare preserie."

- Sraľo s mydlom v teplom zadku. Asi narážaš aj na simplexné, doslova iba dotykové, Michael Jackson The Experience, Little deviants, Sound Shapes, Escape Plan alebo iné kazuálne veľdiela. Sorry blbečku, pred chvíľou ti podobné hry tak strašne na PSV chýbali. A trh veľmi rýchlo rozhodne, za akú cenu ich a im podobné vecičky bude chcieť v budúcnosti kupovať. Čo sa týka toho game over pre PSV do roka a do dňa. Až totálne zlýhajú všetky tie sľubované bioshocky, assasini, kojimovky, generic warfare, diablo klon ruin rubanice, kooperatívne silent hilly alebo lost planet sračky - potom sa budeme baviť na tému pohrebné rituály a obrady.

Nick Ellis - editor-in-chief of Made2Game
- ex editor, Official UK PlayStation 2 Magazine (issue 79 to 94)
- ex editor, independent Nintendo magazine NGamer

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****