24/09/11

Mushroom kingdom - DATURA

Stará komentovaná správa z 9.9.2011 : "Ruka objíma studený kameň, drsnú kôru stromu a pohráva sa s listom zo stromu." Internetom ide tichý šepot, že sa jedná o čoskoro ohlásený projekt /potvrdené - ide naozaj o MOVE hru !!/ poľskej demo skupiny Plastic /viď ich interaktívne demátko z 2008 - Linger in Shadows/pod patronátom titánov zo Santa Moniky /God of War séria/. Ps3 síce "nemá" dosť výkonu na rendering trávy, ale asi 58 000 popadaných listov na zemi a prasa čo sa v nich prehŕňa to zvládne ľahko. Plus procedurálne animovaná "ruka" verne kopirujúca /asi aj interagujúca/ s ľubovoľným povrchom. Dobrý rok si mrmlem, kde do pekla sú dych vyrážajúce MOVE hry v skvelej grafike, ktoré do praxe uvedú perfektné technologické ukážky, ktoré MOVE predchádzali. Toto by mohla byť prvá lastovička. Niečo ako starý puzzle MYST + trochu napätia + Resi4 akcie. Ešte vypátrať kde sa stratila táto MOVE gamesa, niečo ako Alan Late z xcrapu. Pikoška - Plastic people majú prsty aj v tomto.

--------------------------

A najnovší investigatívny výzkum odhalil tieto zaujímavé veci. Máme tu druhé video. Prosím dobre si ho pozrite. V hre teda budete môcť chodiť. Alebo šoférovať auto. Stereoskopická podpora ? A mrtvé prasa rozmlátené vašim autom, s jednou rukou je holt šoférovanie ťažšie. Santa Monica logo /God of War tím/. Internetom sa niesol hlas : "nájdite tretie video a skombinujte všetky dostupné stopy v jednom veľkom rozlúštení." A skutočne sme ho našli. Zdá sa ako keby bolo úplne identické s videom čislo dva. Omyl. Prasa na konci žije !! A čo viac - minule bolo veľkou indíciou ID, meno toho čo tie videa na youtube odoslal. Čo tam teda máme dnes ? TRDAUA a AAUTDR. Prešmyška vľavo, vpravo, a vypadne z toho slovo DATURA. Šup s tým do google a wikipédia ponúka toto - ide o rastlinu s psychotropnými účinkami, halucinácie, delírium, amnézia, neschopnosť odlíšiť sen od reality. Ideme ďalej.



Vľavo hore máte záhadné logo /?/ ktoré sa v tých videách objavuje. Google nám opäť pomôže a pri pohľade na kvet Datura Stramonium sa odhalí dokonalá podobnosť s naším logom. Náhoda ? Kdeže. Pred dvoma týždňami totiž tí poliaci z demo skupiny Plastic povedali aj toto : "Vyzývame vás aj ku odhaleniu mena hry. Semienko sme práve teraz zasiali." Semienko, kvet. Názov hry je DATURA a pôjde o nejakú psychedelickú úchylnosť s MOVE ovládaním od poliakov z Plastic, opäť pod dohľadom Santa Monika dev tímu. Na prvý pohľad mierne off topic, ale firma ThatGameCompany /flOw, Flower, Journey/ mala kontrakt práve na tri PS3 exkluzívne hry. Potom budú voľní a môžu sa vydať multiplat cestou. Možno ich nahradia rovnako nekonformné veci od Plastic.

Updejt: Ten skutočne príjemný podmaz v tých videách /jasné, že som po tom hneď pátral/ má na svedomí poliak Wojciech Golczewski /rok výroby 1980/. Facebook konto. A hneď prvá jeho skladba na ktorú som klikol z úplne iného projektu, ako keby z oka /melodicky a nástrojmi / vypadla tej hre od Plastic a Santa Monica. Komponoval hudbu aj pre to PS3 demátko Linger in Shadows.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****