11/10/11

Počasie, alebo grafika .. grafika !!!

Konflikt dvoch diametrálne odlišných svetov sa v predvečer vypustenia Flopza 4 opäť vyostril. Rozvediem myšlienku. Porovnajte si komixové prostredie plne dúhy a kvetov Haló série s drsnými farbami a brutalitou v Killzone, alebo hrdzavou a v bahne utopenou melanchóliou Resistance 3. Gears of Joke 3 s jeho smiešnymi hentai chapadlami a blbčkami prilepenými ku zemi versus jednoznačne realistickejší Uncharted, aj s "neuveriteľnou" možnosťou vyliezť po rebriku a zoskočiť z výšky. Chcem sa však viac venovať Flopze 4 a GT 5. Ako totiž vidíte - natívne hry pre DVD xcrap totiž jasne inklinujú ku povrchnej jednoduchosti, fantasy design čo poteší US degeneráta. Nemýliť si so SONY desperádom.



realistické nasvietenie GT5 versus angličák z bakelitu, to isté platí pre dym z pod kolies /GT5 sa rehotá/

Roky trpezlivo čakám, kedy sa konečne flopza séria zmôže aspoň na úroveň GT4ky /nočná jazda, mokrý asfalt, sneh a štrk/. Ako hardcore šófer či v hre, alebo v skutočnom živote si pod dobrou racing hrou pre konzolu predstavujem niečo/niekoho, kto kladie absolútny dôraz na veci spojené hlavne so šoférovaním. Nie čurákoviny ako desiata verzia editora maľujem "vagínu na svoju káru" vo flopze. Absolútnou alfu a omegou je jazdný model, pocit z jazdy, vnímanie jazdy a nepochybne tam patrí aj vplyv prostredia /dynamické počasie, alebo denná doba/. Dobré AI, šotolina, rally, headtracking sú iba zákuskom po hlavnom obede. Flopza však diel, čo diel dokonale zlyháva v naplnení týchto predstáv. Je dobre známy škandálik Flopza 3, kde nebolo možne jazdiť bez trvalo zapnutého asistenta "zatáčania", a posledné informácie hovoria, že tento problém prežíva aj vo Flopza 4. Je neuveriteľnou drzosťou dávať sračke Flopza 4 /technicky ide o mizerné DLC s 5 traťami/ hodnotenia nad 7/10.



Gran Turismo 5 Spec 2.0 Opening Video
- mihne sa tam aj Spa francorchamps !!

Pravý charakter tejto xcrap DVD arkáde série v intervijú pre eurogamer.net definitívne odhalil sám šéf Turn 11 - Dan Greenawalt. Dobre ho počúvajte. Na priamu otázku, prečo ani v treťom pokuse pre DVD RROD xcrape nemajú už hore spomínane dynamické počasie a prechod deň/noc - odpovedal úplne jasne. Budem ho voľne parafrázovať: "nebolo možné tam tieto mimoriadne technicky náročné /pozn. pre HW xcrapu/ features zabudovať bez toho, aby to neovplyvnilo grafiku hry !!" Počuli ste dobre, xbot nuly. Hajzel by musel značne /!!/ zjednodušiť vizuálnu stránku Flopzy 4, pri zachovaní 60 fps plus padajúci dážď a zapnuté reflektory. Ironickou pointou je, že ani dnes bez týchto kurva naročných klimatických operácii nemá ta sračka na dvoch DVD kvalitu nasvietenia prostredia a obzvlášť povrchov - materiálov /shaders/ na úrovni staršej GT5.



možno vo flopza 5 .. možno nie

Vypustenie GT5 Spec 2.0 + DLC je precízne naplánované do časového okna, v ktorom sa bude bill snažiť predaváť svoj další nepodarený datadisk od Turn11. SONY si vychutná úspešne torpédovanie toho arkáde zvratku. Len tak letmo sledujem prvé testy novej vyladenej Spec 2.0 fyziky/AI a hráči sa doslova rozplývajú nad citlivosťou riadenia, novým a presnejším modelom pre pruženia, prepracovaný feedback pre 900st volant, agresívnu AI, schopnosť ťukesom zo zadu aj AI auto konečne otočiť do protismeru. Je to pravé racing porno a jediný simulátor na trhu pre konzoly. Turn11 radšej celú energiu a voľný čas opäť vrazili do pribrzdeného "fotím si fotky" Vista módu, čím tiež len otrocky napodobňujú Polyphony Digital. Koniec roku 2011 vám teda ponúka špičkovú racing hru GT5 Spec 2.0 na jednom BD a legendárny okruh SPA s dynamickým počasím spolu s jasne superiórnym jazdným modelom, alebo sa ako uslintaný puberťák prikloníte ku 2xDVD hnusu, a tej istej SPA avšak iba na suchej trati plus burnout kamera a arkáde drift jazdenie zatáčkami zadným kufrom dopredu v datadiskovej Flopza 4ke.

GT5 Spec 2.0 : "I am still amazed about the feel you get from the wheel, I have never experienced such direct contact with the road and sensation of tire-load and suspension-load in any game so far. Also, suspension modelling feels better now, I really love the way how chasis travels when going over curbs." - amar212

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****