24/10/11

Komentované herné správy - 24.10.11

"DICE je PS4 ready." S uspokojením sledujem, čo hovorí tento chlapík z DICE /Battlefield séria/. "Prechodná" generácia ako osobne volám tu súčasnú odviedla dobre všetku tú špinavú prácu. Preto môže dnes DICE víťazoslavne kričať: "vieme všetko o multithread, multicore, multi GPU systémoch, dajte nám PS4 a hneď zajtra vám na ňom ukážeme prvavú next gen grafiku bez čakania." Frostbite 2 engine je súčasná nespochybniteľná špička od začiatku ladená pre plynulý prechod do ďalšej generácie konzol. Suverénne jeden z najefektívnejčích multiplatform enginov, ak nie najlepší vôbec. Jeho deferred tile based SPE renderer je špička aj keď ho porovnáme s najlepšími natívnymi riešenia first party tímov. Veľkou smolou je, že EA ho odmieta licencovať - preto nikdy jeho skutočný potenciál na PS3ke neuvidíme.

"Apple mobilne a herne - znamená umrieť na krásu."
Klasický príspevok dlhoročného uživateľa Apple výrobkov a pochopiteľne aj "príležitostného" hráč, ktorý sa horko rozplakal. Je to dokookola omieľaný fakt - bez ohľadu na dramaticky stúpajúcu výkon mobilov ostáva hrateľnosť v úplnom suteréne. Spomína konkrétne tie herné tituly Infinity Blade, NOVA, Plants vs. Zombies. Teda akčná rubanica, fps klon hry HALO, a tzv. tower defense game /v súčasnosti mega populárny RTS subžáner/. Vždy je to o tom istom, nechápe ako je možne, že číta nekritické chválospevy pri recenziach daných hier, keď kvalita a komfort ovládanie kolíše medzi úrovňou žalostná až katastrofická. Virtuálne ovládanie je nepresné, chýba taktilná odozva a neustále si zakrývate značnú časť obrazovky, čo niekedy hrateľnosť surovo obmedzuje. Nápad dať na zadnú stranu PSV druhý touch screen s 1:1 mapovaním sa zrazu nezdá až tak šialený, že.

"Hra bude vyzerať rovnako na všetkých troch platformách - PC/PS3/Xcrap." Daniel Oberlerchner zo štúdia Deep Silver /erpégečko Risen/sa otvorene smeje z tohto krivého farizejstva. A tvrdí, že to znamená brutálne zrezať hru podľa parametrov najslabšieho xcrapu. Oni sa rozhodli ísť opačným smerom. Podobne ako DICE z BF3, kde základný xcrap model - DVD billšmejd bez HDD má textúry s katastrofálne nízkym rozlíšením a došlo aj ku orezaniu geometrie /!!/, na jej streaming vo vyššej kvalite proste DVD nestačí. Bol som prvý, kto povedal, že multiplat hry svinsky doplatia na tu MS sračku a tak sa aj stalo. Teraz si počkajme na GTA5 napchanú opäť na jednom DVD, kvalitka.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****