19/10/11

Komentované herné správy - 19.10.11

"Medieval Moves: Deadmund's Quest gamesa pre MOVE PS3 ovládač je revolučná hra !!" A prosím pekne to povedal sám prezident nintenda Satoru Iwata. Obyčajným a intuitívnym pohybom ovládača dáte hre signál, ktorá zbraň, alebo predmet namapovaný na pomyselnom kríži si chcete vybrať, bez neustále skákanie do inventára, alebo mačkania tlačítok. Tá PS3 prezentácia ho musela strašne ohúriť, vlastnú Wee Zeldu, ktorá nehanebne v tomto SONY kopíruje ani slovom nespomenul. Pri nintendo implementácii však táto funguje iba na Weemote+ ovládačoch. Obrovská škoda, že asi 60 miliónov nintendo sráčov má doma iba to weemote bez "plus".

"HOME najväčšia vývojárska indie platforma na svete." Z tohto už mám dosť zmiešané pocity. Home som chcel vidieť na prvom mieste ako klasickú sociálnu 3D sieť s vlastným útulným kutlochom, kustomizácia, kde s človek pozrie. Plná integrácia videa, hudby, fotiek. Až na druhom mieste ako hernú križovatku. SONY to však vidí presne opačne. A robí to zmätky. Šéf projektu HOME totiž povedal, že nie PSN prostredie, alebo SONY PUB inciatíva ale HOME je tá najlepšia platforma pre vývoj a následnú prezentáciu svojej /malej/ hry. Pričom úžasné výsledky sa dajú dosiahnúť do pol roka s 5-10 nadšencami. Stále sa však nemôžem zbaviť pocitu, že prdnúť vlastnú hru na PSN je jednoduchšie ako to urobiť cez ďalšiu "virtuálnu 3D vrstvu". Je to ako kúpiť si dreamcast hru Shenmue, v hre zájsť do miestnej herne, a tam hrať pol dňa na Hang on arkáde kabinete.

"Funkčná vzorka ARM Cortex-A15 MPCore Processor na 20 nm technológii." Posledný vývoj pri ARM a PowerVR procesoroch /pripravovaná PVR 6 generácie/ je balzam na nervy. Lekcia zo života pre pol metra dlhé, tri sloty široké PC GPU, alebo 100w intel CPU. Zvládnutie 20nm technológie by zároveň mohlo znamenať, že do roka a do dňa dostaneme PSV s výrazne predĺženou dobou behu na baterke. ARM A15 je inak nástupca A9ky /aj v PSV/ so cca 30-40% vyšším výkonom per Mhz a bežiacim až do rýchlosti 2.5Ghz. SONY ho už má vyhliadnutého aj s PVR 6 do už svojho hovadsky výkonného vlajkového mobilu Sony Nova A9600 /plus Xperia Play II/ na budúci rok.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****