19/02/12

Komentované herné správy - 19.2.12

"Todd Howard je kus arogantného hovna." Skutočne vyzývam zodpovedných aby tým prasatám z Bugthesdy predbežným, súdným opatrením nabudúce zakázali predávať ich produkt /tieto problémy majú opakovane pri každej svojej väčšej hre/. Ochrana zákazníka sa berie ako samozrejmosť pri potravinách, liekoch, elektroniky atď. Za porušenie pravidiel sú prísne pokuty, dočasné odstavenie prevádzky, okamžite stiahnutie výrobku z trhu. Len pri hrách sa môže čurák ako Todd Howard drzo rehotať všetkým do ksichtu a celé mesiace používať hráčov, ktorý si ten jeho šmejd kúpili ako betatesterov. Hovoríme o dobrej stovke zásadných chýb v hre, vrátane jej nemožnosti ju dohráť pre obrovské množstvo PS3 hráčov. A Bugthesda dnes priznáva, že o tej chybe veľmi dobre vedela !! Všetci majú plnú hubu warezu a second hand biznisu, ktorí poškodzuje úbohé herné firmy. Hráč ktorý sa za ťažké prachy tie ich zvratky kúpi však nemá nárok na žiadnu právnu ochranu. A úplne ma iritujú komentáre pod článkom, kde značná časť kokotov ešte Bugthesdu obhajuje /asi jej zamestnanci a ďalší prejav jej doneba volajúcej úbohosti/.



Dungeon master 1, Atari ST /1987/ - 25. výročie

"Dungeon crawler." V minulosti slávny herný žáner. Smrduté, vlhké kobky plné enemákov, pascí, zamknutých dverí. Dungeon Master /DM/, ktorý som nikdy nehral. Nuda. Kooperatívna akcia v 8 bitovom Bloodwych. Stále nuda. Odkaz na začiatku vás zavedenie ku modernej verzii DM - indie projekt Zvitky Mefistofela. Mefistofelas bol ako vieme démon, ktorý pokúšal filozofa Fausta. Všetka múdrosť sveta výmenou za jeho dušu. Naša hra, ktorá teda nesie jeho meno nám okrem komplexného tamtoho a procedurálne generovaného oného prinesie aj možnosť po vzore Red Faction 1 búrať steny a tesať v skale celé jaskyne, to keď narazíte na obzvlášť nepoddajné dvere. Názorné video. Projekt je ešte vyslovene v štádiu alfa, model financovania opodobný ako pri minecrafte, a teda už dnes môžte za 10 euro pomocť autorovi, budúce upgrejdy máte zadarmo. Ak sa tmy a slabo osvetlených tunelov bojíte do bookmarks si dajte tento odkaz - Kenshi. Rovnaká cena, podobne ešte len hrubo načrtnutá gamesa. RPG v sandboxe s partiou bohatierov.

"Do tretice všetko dobré." Psone RPG - Shadow Tower /ST/ iba pre hardcore hráča, ako inak od From Software. Už obálka hry evokuje atmosféru ich novších Demon's Souls/Dark Souls hier pre PS3. V erpégečku ST hrajete iba sám za seba, lone wolf solitér, boj beží v reálnom čase, a je to poctivý dungeon crawler /pod emulátorom epsxe to máte rozbehané do 30 minút/. Žiadna hudba, trochu ambientu, zbrane sa opotrebúvajú, ale dajú sa opraviť. Bez automapy. Ako vyzerá taký boj s kostlivcom vrátane efektého použitia štítu máte v tomto videu od 5:10 minúty. Asi po hodine hry vám gigantické morča povie niečo o 6 dimenziách terroru stráženými 6 démonmi a shadow tower je vlastne akási priestupná stanica /hub/ medzi tymito svetmi.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****