26/12/08

RPG na každý deň

Záchrana pre všetkých unudených bojovníkov, ktorých už nebavia plytké rubanice DMC a Ninja Gaiden. A je im zle z Blizzfucku, a jeho pripravovaného izometrického datadisku pre staré diablo odloženého na rok 2010. Osobne by ma viac RPG elementov potešilo aj v hrách ako Tetris a GTA. Takže dám ešte raz šancu skúsenému japonskému tímu FROM software neustále sa motajúcemu okolo pásma priemeru, aby sa konečne ukázali. Chlapi idú o šesť týždňov opäť s kožou na trh. Exkluzívna akčná PS3 RPG hra - Demon's Souls /začnite sťahovať toto fungel nové video, ak link nefunguje, skúste ešte asx stream z ich stránky, posledná možnosť - gametrailers/. Nenechajte sa oklamať, nie je to nové IP. Japončíci chcú na západných trhoch preraziť s posledným "premenovaným" dielom svojej veľmi starej, a nedocenenej King's Field série. Inak klasický dungeon crawler, ktorý má kopu svojich dlhoročných obdivovateľov. Pár krokov od štartu napríklad nájdete sedieť "na brehu" hlavonožca chrániace nejaký zjavne cenný bazmek, dokážete ho však zabiť až po 10 hodinách hrania, a levelingu. Aj to je King's Field.

Prvé tri diely nájdete na PSone /vzácna japan only jednotka z roku 1994, a pár sekúnd z trojky/, štvrtý na PS2ke. Všetky majú spoločné stredoveké reálie, a pohľad prvej osoby. Demon's Souls bude používať vizuálne atraktívnejší, a prehľadnejší 3rd person mód. Aby bolo pekne vidieť lesknúcu sa zbroj. Vďaka výkonu PS3 to konečne bude vyzerať aj trochu k svetu, pribudnú kvalitné exteriéry, a skutočné free roaming RPG pobehovanie.

King's Field I-IV + Memorial Disc Video + Best Soundtrack + Premium Visual Book, Operating Manual, a Verdite World Mapa

Trailer by už mal byť upečený, tak si ho rýchlo pozrite. Grafika je celkom pjekná, všakže. Monumentálni bossovia, tiež. Nás však bude zaujímať duša hry. A tá sa zdá, bude mať gule. Napríklad obojruký jednu siahu /6 stôp/ dlhý meč sa bude fyzikálne korektne obíjať o steny, ak ním skúsite mávať v úzkých priestoroch. Obojrukosť spomínam zámerne, hra má vedieť veľmi pekne alterovať animácie pohybu a výsledky úderu aj podľa vášho RPG skillu, a držania zbrane. Hlavný cieľ hry - oslobodenie kráľovstva Boletaria od návlady monštier z pekla vypustených je možné dosiahnuť rozličnými nelineárnymi, a krivolakými cestičkami. Je pre vás prichystaných 10 základných povolaní. Pričom bude umožnené aj blbej plechovke sa naučiť nejaké tie kúzla, a klérikovi zvládnuť hru s dvoma mečmi naraz.




RPG parametrov tu bude neúrekom. Primárne: Body, Intelligence, Endurance, Strenght, Skill/Agility, Magic, Faith, Luck. Sekundárne : Stamina, Slash Defense .. preskočím ďalších desať .. Ring Effects. Mágia : Fire, Water, Weapon based, Trickster /hlukový granát a podobne ptákoviny/. A nájde sa miesto aj pre pár zničujúcich summonov. Ešte jedna dôležitá položka. Podľa Famitsu by sme tam mali nájsť aj online hru. Niekoľko hrdinov v tom istom hernom svete. Pozor, info je hmlisté, zdá sa že by mohlo ísť o kooperatívnu parbu ?? Určite vám bude umožnené si nechávať na stenách odkazy, alebo pomôcť kámošovi, ktorý práve ide zakrákať pri trojhlavom drakovi. Vo forme "soul body", keď vypustíte značku "soul sign" si vás ten môže "vyvolať" ako mocné kúzlo. Uverím, až uvidím.

Update, 28.12.08 > Play-asia.com, alebo Ps3fanboy viacmenej potvrdzujú možnosť "šedého importu" zrozumiteľnej verzie. Hra by mala byť už v originálnom japonskom balení /release 5.2.2009/ lokalizovaná aj do angličtiny.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****