09/02/12

Komentované herné správy - 9.2.12

"PsychoNotch 2" Ak to myslíte s hraním vážne a nie ste konzumný, pologramotný dobytok - potom je pre vás Psychonauts esenciálna hra. Je surovým faktom, že dnešné tzv. AAA hry sa zmenili na hromadu sračiek ušitých pre vkus 12-18 ročného anglosasky hovoriaceho debila. Je to bulvár, odpad, ktorý ide v hlavnom vysielacom čase, aby sa primitívni čuráci so základným vzdelaním dobre pobavili. Stredná trieda, dobré hry pre náročnejšieho hráča sa proste nerobia, niet peňazí. Psychonauts /Tim Schafer, Double fine, 2005/ kope akýkoľvek diel tej chorej sračky menom Mario rovno do jeho malých prihriatych gulí. Tim vám ponúka semi-sandbox, veľkú dĺžku, komplexnosť, postupný vývoj, úžasné postavičky, a hlavnú postavu, neuveriteľný level design. Raz ste ako Godzilla čo ničí celé mesto /pritom ide stále o platformer hru/ potom zas miniatúrna postavička na hracej doske ťahovej stratégie /neskutočný level/ a pochopiteĺne kultová, surealistická Milkman conspiracy pasáž. Ta hra je rovnako úžasná ako Monkey Island vo svete adventúr. Jej ďalší diel však nevedia ufinancovať, preto ta dnešná veľká odozva medzi fajnšmekrami po celom internete na ponuku NOTCHa /Minecraft/, že by tie peniaze aj dal, keď sa nejako dohodnú. Uvidíme. Každopádne otázka prefinacovania práve takýchto hier bude jednou z hlavných tém v budúcich rokoch. Double Fine sa už dnes zúčastňuje programu Kickstarter /online aktivita/ - za istý čas musíte, v tomto prípade od bežných hráčov, zozbierať presne určenú sumičku a zvyšok vám doloži práve Kickstarter /Tim chce urobiť klasickú old school adventúru ako Days of the Tentacle a pravdepodobne do toho namočí aj inú celebritu Rona Gilberta/. SONY má podobnú iniciatívu s menom SONY Pub fund /Rochard je jej posledným produktom/.



Psychonauts - dokonalosť v každom detailne, staniol na šiške, proti odpočúvaniu myšlienok, a má pravdu !!

"Zindagi - monopol na MOVE hry." Títo borci sa mi skutočne páčia. Všetky motion ovládače na trhu su gimmick podvrhom na vylepšenia predaja, prilákanie oslov, a žiadna veľká, revolučná, vývoj dopredu posúvajúca hra ešte pre ne nevznikla. SONY síce má technicky najdokonalejšie zariadenie, ale MOVE je vlastne ponechané napospas hyenám a vlkom third party trhu. Jeden taký sa našiel /Zindagi sa sám označuje za second party vývojara, heh/ a vidiac neobsadenú medzeru, rýchlo do nej vložil nohu. Chystajú svoj ďalší PS3 only MOVE projekt /na triku majú už Sports Champions, Medieval Moves: Deadmund’s Quest/ a skutočne si želám aby už prerazili, lebo je to pre mňa smutný, priam tristný pohľad na tie opĺzle sračky pre Weemote a Kinedryl, ktoré sa predávajú ako lubrikačný gel v base. Zindagi - dúfajme do svojej novej hry zabuduje dobrý mulťák, menej on-rail dizajnu, viac RPG elementov. Do tretice všetko dobre.

"Závrat a volanie hĺbky - zo zákulisa."
Gravity Daze sa črtá ako najlepšia a najoriginálnejšia z hier z úvodného balíka pre PSV a paradoxne, ak kliknete na odkaz všade vlastne uvidíte iba PS3ku. Hra totiž bola povôdne celé roky /cca od 2008/ vyvíjaná práve pre túto domácu mašinu. To ešte pod názvom Gravite a prvé koncepčné bvideo, kde sa už dalo niečo aj ukázať mali hotové takmer presne pred troma rokmi v januári /leden/ 2009. Toyama, známa osobnosť a šéf projektu, práve na konci roku 2008 dokončil pre PS3 výborný survival horror Siren Blood Curse a odvtedy sa vlastne motá iba pri tejto novej gravitačnej akcii. Nejde teda o klasickú rýchlokvašku prilepenú ku novému hardvéru ako sa to podarilo pri Ridge Racer pre PSV /pol proka práce, minimálny herný obsah, strašná hanba/. Gravity Daze dostane po štarte nové epizódy, DLC, nové svety - čo vlastne bolo v pláne aj pre pôvodnú PS3 verziu.

"Anglicko - lížeme MS a Apple prdel pekne do sucha." Pamflet zo zasratej MS sajty v zasratej krajine Albionu. Môžem mu prilepiť vysačku najvyššej kvality - nepochybne SONY hater roka. Čo veta to zvratený grc deformovaného mozgu úbohého čuráka, pre ktorého je vrcholom jeho hernej kariéry "hranie" Angry Birds na jeho umazanom Ifuj4s /citujem článok !!/. SONY proste nechápe kde celý mobilný biznis smeruje. Tento UK kokot to vie presne. Zasraná krajina, odštiepenci od církvi, zatratenci a žumpa.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****