24/08/11

Herné mikro správy - 24.08.2011

iPAD2 má výkon polovice PS3. Povedal Carmack /podľa neho tiež medzi PS3 a xcrapom niet výkonnostného rozdielu/. Raz a navždy si preto dnes, tu a teraz ujednoťme názor na toto slintavé PC hovädo. Carmack=chuj. Carmack je chuj. Opakujte po mne. iPAD 2 ak má google neklame má display o rozlíšení 1024x768 /0.8mpix/, teda tu nemôžme hovoriť o pravej 720p, alebo 720p+ grafike. Napríklad viď GT5 a jej 1280x1080 pixlov /1.4 mpix/. Ridge racer 7 beží na PS3ke v pravom 1080p /2.1 mpix/. RAM o veľkosti 512 mega je veľkosťou rovnaká tu i tam /pozor nie rýchlosťou, tu PS3 jasne vedie/. CPU apple šmejdu je dvojjadrová 1Ghz A5. PS3 má 8 jadier na 3.2Ghz, šesť z nich sú ultra výkonné SPE jednotky. Pripadá vám to ako 1/2 CPU výkonu PS3ky ? Poďme ďalej. GPU apple šmejdu je Power VR 543MP2. Pozor - PSV obsahuje PowerVR SGX 543MP4+. To MP je počet jadier v GPU. Ak teda iPAD2 dosahuje polovicu grafického výkonu PS3, potom je PSV na úrovni PS3 !!! Duplom ak má narozdiel od iPAD - štvorjadrové CPU ARM A9ku. Opýtam sa poslednykrát - je PSV ktorá je asi 2 krát výkonnejšia než iPAD2 rovnako výkonná ako PS3 ? Odpoveď je nie !! Pravdepodobne sa jakž takž priblíži ku 40% výkonu PS3. iPAD2 je potom niekde na 20% a menej. Veľmi hrubé odhady. Je teda Carmack kus chuja, ktorý zjavne zfetovaný jak sýkorka blabolí dva na tri ?? Ano je !!

Obe verzie budú predávané v jednom balíku za cenu jednej hry. Na E3ke 2011 nám SONY ukázalo hernú ukážku diablo klona menom RUIN, ktorý veselo hrajúc vo vlaku na PSV, môžte hrať bez prerušenia aj doma na PS3ke. Save pozícia leží na virtuálnom cloud úložisku. A prechod oboma smermi je možný bez obmedzenia. Okamžite sa vynorila otázka - bude nutné si kúpiť tú istú hru dvakrát, aby sme mohli túto báječnú možnosť využiť ? Shu Yoshida tvrdí, že nie, detaily časom. Okamžite sa však pýtam znovu- čo cloud saving ? Zadarmo pre všetkých, alebo nutnosť si kúpiť PSN+, alebo pôjde o herne špecifickú záležitosť. Samozrejme chystajú viac podobných PS3-PSV hier a PSV funkcionalitu kopírujúcu tablet Wee Urinalu.

SONY: kvalita 3D pri 3Ds stojí za psí prd, ďalší ich OLED možno raz 3D dostane.
Odkaz na rozsiahly článok. 3D display šmejdu 3Ds je definitívne demaskovaný ako nezmyselný a nefunkčný polotovar. Absurdnosť nevhodná pre použitie v teréne, keď handheld nie je možné mať pred očami v presne definovanom úzkom uhle a vzdialenosti. SONY to v mobiloch, alebo iných herných zariadeniach bude mať, až ich inžinieri dosiahnu akceptovateľnú kvalitu. Bazálna slušnosť voči zákazníkovi, niečo čo svine od nintenda nepoznajú.
SONY ďalej preferuje 3D s aktívnymi okuliarmi, napriek tomu, že ako lekár viem, že ide detto o totálnu kravinu. Technicky nie je možné vyrobiť dobré, domáce, stereoskopické 3D, alebo autostereoskopické 3D bez okuliarov. Moja jediná skúsenosť s 3D telkou je jasne negatívna - výrazný pokles jasu, kontrastu obrazu. Podanie farieb v úplnej riti. Nepresvedčivé, detinské 3D na úrovni banálnej hologramu nalepeného na knihe. Strašné 3D crosstalk artefekty, z ktorých by som určite za 10 minút mal penu v hube. To preto, lebo ta posratá telka stála 60 litrov. SONY to však vidí ako možnosť oživiť záujem o jej TV LCD radu, kde to teda už dlho nie je žiadne períčko. 3D PS3 hry a BD filmy sú akýmsi trójskym koňom. Kraviny.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****