11/08/11

Herné mikro správy - 11.08.2011

Chcem zaviesť niečo ako neperiodickú "rubriku". Denne na internete prejdem cez milión všemožných správ z nášho herného sveta, ku ktorým sa dá niečo povedať, ale pre formát väčšieho článku sú príliš malé. Pravdepodobne v okamihu ako nájdem 2-3 zaujímavejšie kusy, prdnem ich na stránku a ďalšie budem priebežne počas daného dňa dopisovať, až pokým nepôjdem so sliepkami večer spať. Ako som už napísal, denne to asi robiť nebudem, neviem ako to vlastne vypáli. Odkaz-zdroj na ktorý reagujem /eventuálne aj nejaký mrmlot, brblot s návrhom riešenia/ bude vždy pripojený.



Pioner je vždy pripra .., ehm pripojený.
Vlak, lietadlo, chata pri jazere, letná záhrada, veranda domu - nikdy tam si hru Diablo 3 nezahrajete. V čase globalizácie, ktorá sa dotýka aj hrania, a teda posun ku realizovanie tejto bohulibej činnosti úplne na všetkom a všade, sa blbčekovia z Blizzfucku rozhodli výraznym spôsobom obmedziť vaše herné možnosti. Doslova vás prilepili na stoličku pri DSL zásuvke a máte veriť tomu, že spojenie bude dobré a nepadne. A to práve pri hraní ich primitívnej SINGLE player kampane. Zabudnite na to, že si rovnako obmedzené hry zahrajete na nejakom hypervýkonnom tablete dnes alebo o rok a v teréne. Je to vykalkulovaný krok, pravdepodobne s cieľom znížiť 95% warez ich hier na PC. K tejto iniciatíve sa z hysterickým nadšením pridávajú aj šaškovia z ID softu /viď odkaz/. Niekde v inej galaxii je inovátorske SONY a jeho transfarring, teda schopnosť hrať PS3 hru na PSV s prenositeľnou save pozíciou. Napríklad v hre RUIN, diablo klon, ach tá irónia.

Padne 3Ds, padne PSV. Nintendo týždeň vo vlastných článkoch už mám za sebou. A túto špekuláciu proste neberiem. Autor sa pýta, ak už teda nintendo mumáci okašlali megaton pecky od nintendo, prečo by to neurobili aj playstation zombies s Uncharted, Killzone, Resistance, Wipeout, ModNation racers. Odpoveď je rovno pred ním. Nintendo idiot šaleje za stále tým istým Mario Kartom. A tak ako ho urobili v 3D forme pre N64, nintendo to predáva bez zmeny na každý svoj šmejd /NDS, DS, Wee/. Pozrite sa na jeho priamu a rozhodne vyspelejšiu konkurenciu v podobe ModNation racers /už len ten editor a play-create-share je malé bezvýznamné plus/. Modracer na PSP a PS3 žiadne cunami neurobil, a nič extra nečekám ani od PSV verzie. Kolaps jednej hry na každej PS platforme prd znamená, to je sila tá početných third party dev tímom, a to aj keď nefungujú first-second party sráči. Z toho sa nás valí jasná odpoveď - hlavne západná klientela na PSV, od handheldu čaká iný typ hier. Third parties zachránia situáciu po impotentných first parties, niečo čo nintendo nepozná. Generic Warfare 3, Diablo, Assassin, reálne športy /nie mario olympiáda/. Dokáže si niekto z vás predstaviť, že by sa na PSV zle predával COD, GTA stories, Borderlands s podporou funkcie NEAR. Ja ani vo sne. Z našich recyklátov ešte hráči nie sú dosť unavený. Z tých niektorých od nintenda už ale áno. Plus boli naozaj mentálne nastavený na cenu handheldu do 200 USD. PS hráči z ceny PSV /249 USD/ rozhodne nie sú až tak zdesený, skôr naopak, a jej HW súčiastky budú klesať s cenou závratne rýchlo /použité CPU a GPU je všadeprítomné v desiatkach miliónich mobiloch a tabletoch/.

Mario na iOS platforme. To je predstava veľmi nespokojných akcionárov nintenda. Reakcia plná nahnevanej paniky na posledné fiasko nintenda s 3Ds. Až tak horúce to ale nevidím, predaje sa po cenovom reze určite dostanú na slušnú, ale už nie predvojnovú úroveň ako pri NDS. Tieto časy sú nenávratné preč. Partizánsky ústup do third party sektoru alias "defka pro všechny" zatiaľ nehrozí. Iwata Satoru s podržtaškou Shigerom Miyamotom sa tiež opakovane vyjadrili, že sa tak nestane, kým sú oni pri kormidle. Naozaj nič ale nie je večné, a podobne ako padla SEGA po tlaku SONY pri uvedení PS2ky, sa bude aj nintendo otriasať pod lacnými hrami na mobiloch. SONY sa snaží do tej sfére penetrovať podporou Android OS , vlastným herným mobilom a developérskou soft platformou PS Suite. Nič podobné nám zkostnatelé a v minulom storočí flegmaticky a kravsky prežúvajúce nintendo neponúka, a ani o tom zavŕtané vo vlastnej arogancii - neuvažuje.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****