16/08/11

Gamescom 2011 - SONY

Kde by sme boli bez hernej videomontáže. Andrew House /SONY EU šéf riaditeľ zábavnej divízie/ - mám vždy istú mieru nedôvery voči chlapom, ktorý nosia opasok tesne pod bradavkami. Nedbalo na bedrách, ako pás s pištolami, ty mumák. Je pekné hovoriť o konektivite každého so všetkým, konzument to už však berie ako samozrejmosť. "More options, more freedom, more fun". Sme predsa v európe, bašta SONY, davaj hry a lacný hárdver. Jim Ryan /viceprezident, financmajster, vyperie všetko do žiarivo bielej/. Krk má hrubý jak vodný buvol. Všeobecne známe blafy. Všetky hry aj v stiahnuteľnej podobe, záplava sociálnych a komunitných funkcií, PSN možno na lepšej úrovni ako pri PS3, ehh. Michael Denny /další viceprezident/. PSV - sen každého vývojára. Veľký dôraz na kvalitu a kvantitu hier pri štarte PSV. Napríklad:

Resistance: Burning skies
od Nihilistic. Technicky solídne, hybridné dualshock + touchscreen ovládanie, herne generické, ale s tým dnes bojujú všetky fps hry. LBP pre PSV má možno /určite/ viac logiky na mobilnej ako stacionárnej PS3 platforme. Editovanie v posteli pomocou prsta je fun, s kamerkou môžete snímať textúry okolo seba - kdekoľvek. Reality Fighters - augmented reality games /ARG/ idú trochu mimo mňa, naozaj sa to musí zrealizovať funkčne a zábavne. Promotér nasledujúceho free style zápasu svojim hlasitým revom práve prekročil kapacitu môjho reproduktoru. Naozaj nechápem o čo tu ide. ARG, kde kamerka akurát tak ledabolo plácne do pozadia fotku vášho okolia, a nič viac ?

Nove PSV IP. Escape Plan. Super klasická puzzle hračka dvoch postavičiek /tlustej a chudej/ v čierno bielej estetike. Ubisoft a Assassin spin off pre PSV. FIFA. Call of Duty. DUST. Bioshock. S third party hrami určite problémy nebudú. PS3 MOVE podpora v hrách ako .. FIFA. Kriste. Move Fitness. Na jednej kope asi stovka fitness, pohybových minihier /dokonca aj Fruit Ninja z kinedrylu/. SONY ako som predpokladal viacmenej kaká na nejaké veľké MOVE hry a drži túto periférku na trhu iba z povinnosti. Konkurencia neponúka tiež nič lepšie, takže žiaden stres.

PSP value pack za 99 EURO /redesign, bez wifi, EU only/

Otočme list na PS3. Herná videomontáž. Skutočne túto časť každej konferencie už vníma ako otravné reklamné pásmo, ktoré prerušuje hlavný fim. Dance Star Party od Singstar chlapcov. Ako hovorím, povinné cviky. Pes by sral na tieto sračky pre naše mamky a puberťačky. Na pódiu vzapätí aj dlhá ukážka skupinových tancov od grupy "prázdne makovice". Len sa z kazuálov neposerme. Resistance 3 - úboha séria odsúdená ku záhube /v predaji 7.9.2011/. Úbohá svojim osudom, kvalitou je iste nad všeobecným priemerom. Trailer v trendovom bielo-červenom art designe. Infamous 2: Festival of Blood. Upíria nákaza. Nie zombies, bacha na to. Koniec tohto roka. Uncharted 3 - zatiaľ nevidený, nočný level na letisku. To jest je prd vidieť. Dobrá voľba !!! Aha ho, protiletecký svetlomet nám ide na pomoc. Drake na letisku stíha lietadlo, po vlastných, a ide mu to celkom dobre, dýchavičná herka, heheh. Vyšlo slnko a ďalší priebeh mi značne pripomína tú istú sekvenciu v chystanom Saints : Third, len tam to malo väčšie gule.

PS3 za 249 euro /-50 euro/

Vlastný komentár. SONY projekcia predaja ich hlavnej konzoly za tento fiskálny rok bola opäť 15M kusov PS3. Pretože prvý kvartál trochu viazol, zníženie ceny bolo očakávané a nikoho neprekvapilo. Je tiež jasné, že si SONY zníženie o ďalších 50 USD necháva evidentne pre budúco ročný príchod Wee Urinalu. Takže tento nintendo bazmek za cenu minimálne 300-350 USD bude konkurovať 200 dolárovej PS3ke. SONY im urobí to isté, ako dnes s 99 USD PSP, podobne agresívne bude znižovať cenu pri PSV /samé bežné mobilné, tabletové ARM-PowerVR súčiastky/. Hier je veľká kopa a ako vidíte idú samospádom, firt-third parties. Žiadne veľké prekvapenie na obzore, najbližší rok vojenská rutina. To isté MOVE. SONY túto generáciu zjavne v zdraví doklepe, od budúcej jesene začneme pomalu variť PS4 /Android OS subset ?/.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****