04/08/11

Gimmick

Tlačítka. Tlačítka a gamepad. To je všetko čo chcem, svoj pojebaný obyčajný gamepad. Posledné roky sme zaplavený alternatívnymi spôsobmi ovládania hier. Wee a jeho pohybový ovládač - weemote. Naozaj jedna jediná hra, ktorá ho skutočne plne využila bola tá, ktorú urobilo samo nintendo - Wee sports. Opravte ma ak sa mýlim, ale nikto po nej, ani len vzdialene nedokázal to isté, a aby to bolo aspoň trochu zábavné. Druhou hrou bude asi pripravovaná Zelda

To isté Kinedryl. Tá vec je kus sračky. Nemôžte o nej povedať nič dobré. Je to zlý ftip. Pojebané nevkusný ftip. A jej existencia nedáva ani žiaden pojebaný zmysel. Je choré, že ten zotrvanie toho odpad na trhu ospravedlňujú vysokým počtom ľudí, čo si to doteraz kúpili. Ale je to iba prázdny produkt marketingu. Už dnes vám hovorím, že o desať rokov odo dneška, keď sa obzriete späť tu nebude jediná Kinedryl hra, ktorá by stále za reč. Nada, nič.

Hrateľnosť je ten svätý grál. Dobrý design hry. Je to ako keby si niekto povedal /pozn. hajzlík Shigeru Myamato to naozaj urobil/: kurva, sme na konci, ďalej cesta zarúbaná, herný design je mŕtvy, všetky nápady vyčerpané, inovácia nemožná ak .. z psej rite nevytiahneme kus novej gimmick periférie a nezáchranime svet. Nie, doboha. Proste si sadnite na tie pojebané zadky a príjdite na niečo nové. Chric Hecker objavil nový žáner so svojou hrou Spy Party. Keď to dokázal jeden, dokážu to aj ďalší. Minecraft. Katamari. Nepotrebujeme žiadne nové periférie. Nevyžadujte od vývojárov, aby si potili nad vašimi zo zadku vytiahnutými bazmekami. Nechajte to iba pre hry ako Rock Band.

-------------------------------

Napriek tomu, že doterajší text vyzerá ako môj štandardný pokec "seriem na všetko" čo nenesie značku SONY, alebo Playstation - v skutočnosti ide o preklad toho, čo povedal Edmund McMillen /hra Super Meat Boy/. Chlapík, ktorý nemusí hovoriť politicky korektne, obozretne so servítkou na hube. Berte si z neho teda príklad, prestaňte sa správať ako tupé ovce, bezmyšlienkovitý dav. Ja ako váš osvietený guru vás povediem po trnistej, ale správnej ceste do krajiny zasľúbenej.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****