14/06/12

Nintendo - smrteľný kŕč

Nintendo sa bojí. Strašne sa bojí a nedokáže ten strach, lepkavý pocit studeného potu stekajúceho do priposraných gatí nijako ovládnúť. Takto analyzujem posledné slovné vyjadrenie dvojice najvyšších členov Nintendo politbyra a jeden zvraštený ksicht tretieho senilného blbečka Miyamota. Ale pekne poporiadku. Politickou agendou nintenda je neustále pripomínanie toho, že oni sú tá bohom vyvolená elita a nepotrebuju sa hnať za každú cenu za najlepším možným a ekonomicky ešte jakž takž únosným hárdvérom. Potom však ich hlasne prezentovaný strach z PS4 a xcrap 720 nemá žiadne logické opodstatnenie, však ?

Reggie Fils-Aime, špinavá čierne prasa, "presvedčivo" tvrdí následovné - ľudia by sa nemali pýtať na výkon Wee Urinalu, o tom to proste nie je. Aha. Pokračuje tým, že sa budú držať klasického 5-6 ročného cyklu narozdiel od SONY a po novom aj Microsoftu, ktorý prešaltovali na 7-10-12 ročné oprežívanie na trhu. Mimochodom - Wee prešlo na zostupovú krivku predaja už cca po 2 a pol roka, teda presne v intenciách bežnej konzoly za posledných 15 rokov. PS3 je však v šiestom roku a stále rastie, alebo sa aspoň drží na "nulovom" raste. Čiste teoreticky je dnes niekde "v strede" svojej životsnosti a my jej láskovo dovolíme ďalších "šesť" rokov pomaly klesať k zemi.

Reggie tvrdí, že ak by išlo iba o výkon, potom by bol Gamecube vo svojej generácií jasná jednička a Wee zas posledný lúzer. Tož, reggie boy, neger z bavlníkovej plantáže. Prestaň nám klamať - gamecube nebol najvýkonnejšou konzolou svojej doby a Wee skutočne je úbohý lúzer bez hier, bez stopy po stovkách multiplat hier, po ktorých sa teraz priam trasiete jak narkoman, čo nedostal druhý deň svoju pravidelnú dávku.

A po tretie hovorí. Máme sa vraj pozrieť na prvú a poslednú hru pre Gamecube a uvidíme ten fantastický pokrok vo využití konzoly a zlepšení technickej stránky hier. Nuž, objavil si ameriku, lebo to platí pre akýkoľvek herný hárdvér od GameBoya po PS3. Ale keď na tom trváš, tož si vyberám Rogue Squadron 2 /2001/ a Resident Evil 4 /2005/. Potěš koště. Obidva vyzerajú dobre ale laik tam určite neuvidí ten 4 ročný aka vývojársky dvojgeneračný rozdiel z pohľadu programátora. Tvrdíš, že ďalším skvelým príkladom je Super Mario Gaylaxy 2, ktorý sa prezentuje nádhernou grafikou na Wee konzole. Prepáč ale o sedem rokov starší Mario Sunshine pre Gamecube vyzerá rovnako dobre, čo trepem, vyzerá lepšie !! Hoď mi do ksichtu ešte nejakú polopravdu, poďme neger. Hm, takže sa chváliš ako ste vymakali ovládanie pre poslednú The Legend of Zelda: Skyward Sword. Fajn. Komerčné fiasko s ovládaním vyladeným pre weemote+. Plusko kámo, podvádzaš novšou a značne vylepšenou revíziou, stará je nepoužiteľný gimmick. Dáme radšej slovo tvojmu šéfovi, už prestávam cez pavučinu klamstiev vidieť tvoju čiernu kožu, ty veľká huba.

Satoru Iwata pokračuje tam, kde neger Reggie skončil. Ide však na to rafinovanejšie. Nespochybňuje, že je po stránke online infraštruktúry SONY a MS o svetelné roky ďalej a majú čo doháňať. Mimochodom Nintendo chce aj na Urinale ďalej používať "uživateľsky" prítulné friend kódy !! Iwata však pochybuje o tom, že si vôbec nejaký hráč, človek, kazuál, ovečka dolly všimne, že PS4 je "o niečo" výkonnejšia ako PS3 /a popiera teda teóriu negra o vylepšovaní technickej stránky hier s bežiacim časom/. Iwata sa pýta, či ten výkonnostný skok bude dostatočný a či to vôbec bude stáť za to. Inak povedané - my v nintende to máme prešpekulované lepšie. Čas na blbečka Shigera Miyamoto s kyslým ksichtom, viď nižšie. Tento značne konsternovaný výraz tváre /strach !!/ vystrúhal pri tom ako čumel na next gen od Ubisoftu - sandbox hra Watch Dogs.



Nintendo v čase PS3 pochybovalo o tom, že v dohľadnej dobe sa vôbec niekto zmôže na HDMI HD telku a otvorene sa zo SONY smiali. Smiali sa aj z jej online infraštruktúry, ktorú vtedy na zelenej lúke a bolestivo budovalo. Dnes však všetci títo traja zúfalci v nintende opäť pochybujú /v duchu sa však boja, či majú naozaj pravdu !!/ - či sa pre PS4 a xcrap 720 nájde dosť peňazí/času/chuti, ktoré tieto možnosti a next gen výkon - skutočne vyťažia ? A to je ten kardinálny a fatálny omyl Nintenda, ktorý ich bude stáť v ďalšej generácii krk.

"If they beef up the processing power, that simply means much more work for software developers to take advantage of those spec numbers. So I have to ask the question if that type of differentiation really makes sense." - Nintendo
Boss Shuhei Yoshida /Sony Worldwide Studios/ túto neľahkú situáciu nintendo zhodnotil celkom presne - "Wee Urinal je generácia sama pre seba, je to iný svet, bublina izolovaná od reality nášho pragmatického sveta." Nintendo si myslí, že s Urinalom vstúpilo do 8. generácie konzol. Nie važení, ste iba ďalší predskokan, mizerná "7.5ka" a skutočne šialené veci sa budú na diať exkluzívne iba na dvojici PS4 a xcrap 720. Šialené prachy, absurdne nákladné hry, holé kurvy s tetovaním mária na pinde. Bude sa tu točiť biznis biblických rozmerov a vám to celé prejde pomedzi prsty. Ja sa vášmu strachu vôbec nečudujem, ďalej sa však navonok tvárte hrdinsky a otierajte si drzo papule o PS4. SONY sa vám úprimne smeje.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****