25/06/12

PS3 chčije na hrob xcrapu

Začiatok januára /leden/ roku 2012 a Microsoft ústami psychopatického hovniaka Steve Ballmera /takto sa správať pred bandou deti v puberte znamená mať rypák neustále plný koksu/ oznamuje následovné : "bla bla shipment 66M kusov xcrapov bla bla". Pritom ešte tri mesiace dozadu boli ina na 57.6M značke. To znamená extrémnych 8.4 billšmejdov predaných/dodaných do skladu za jeden kvartál. Microsoft totiž veľmi ťažko nesie, že posledných päť rokov je rok čo rok PS3 celosvetovo lepšie predávanou konzolou. Za každú cenu teda chceli predbehnuť SONY aspoň v "naskladnených" konzolách. Všeobecný konsenzus je taký, že to dosť prehnali /PS3 samozrejme v predajoch vyhralo aj rok 2011/ a bude zaujímavé sledovať ako si s tým veľké obchodné reťazce poradia.

Koniec mája /květen/ roku 2012 Microsoft, tentokrát smrdutou hubou anonymného hovorcu, pyšne ohlasuje life-to-date: 67M predaných/naskladnených xcrapov. Čo vám tu na prvý pohľad udrelo do očí ? To, že za päť mesiacov predali/naskladnili iba JEDEN POSRATÝ MILIÓN RROD bazmekov !!! Vysvetlenie tohto zaujímavého úkazu má iba dve možné vysvetlenia. Za A - totálne prepchali sklady na konci minulého roku v zúfalej snahe aspoň na papieri predbehnúť SONY. Za B - medziročný kolaps záujmu o DVD billšmejd. Pravdivé sú obe možnosti.
Global Xbox 360 sales down nearly 50% year-on-year
- 19 April, 2012 -
SONY medzitým v poslednom kvartáli fiskálneho roku 2011 /Q4 2011 - sú vlastne prvé tri mesiace tohto roku/ - predalo/naskladnilo 1.9M kusov konzol a za ďalšie dve mesiace, aby sme to mali zarovnané s microsoftom, určite predalo/naskladnilo aspoň ďalších 1.2M. Za päť mesiacov to máme teda 3.1 melka a "náskok" microsoftu stiahnutý asi o 2.1 milióny kusov. Viete o koľko klesol náskok billšmejdu za nami sledované obdobie na fašistickej xbot stránke vgchartz.com ? Asi len o 1/3 toho množstvo. A to si ešte pred dvoma mesiacmi dovolili od PS3 čísel odpočítať presne 500K kusov, lebo mali "pocit", že PS3 je príliš "vpredu".

Som absolútne presvedčený, že Microsoft je s tým svojím hnusom už hodnú chvíľu na treťom, a teda poslednom mieste. Tristné pri všetkých tých miliardách USD vyhodených za podplácanie pisálkov, drahú reklamu alebo kupovanie časových a DLC exkluzivít od third parties. Rovnako verím, že PS3 bez problémov predbehne do troch rokov aj vyčúranú detskú hračku Wee bez hier a podobne ako PSone a PS2 sa ľahko prehupne cez 100 miliónovu hranicu. Triplet, "klub 100" ktorý sa žiadnej klasickej konzole mimo SONY playstation pred tým nepodaril a už ani nepodarí. SONY a MS pôjdu so základnou konzolou a kopou softu pod 200 USD cenovku asi týždeň pred začiatkom Wee urinalu, to len pre vašu úplnu informovanosť. Traduje sa, že sweet spot cena a najviac predaných konzol je práve pri cene rovnakej alebo nižšej ako 200 USD. SONY poďme - hraje vám pochodový marš /zkurvená opilecká vec, toto je US verzia, pospevujem si to asi od 11 rokov veku, prvé hodiny angliny/.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****