04/06/12

E3 2012 - Microsoft

Video celej konferencie /youtube formát/. Začíname s Hejlou 4. Požehnaná to doba, keď za života jednej konzoly si na nej môžete zahrať až štyri diely tejto famóznej série pre najmenších US/UK hráčov. A potom vraj, že robiť hry pre túto vekovú kategóriu je najťažšie. Halo 3, HALO ODST, HALO Reach. Naši drobčekovia sa dobre zabavili. Vo videu štvorky vidím záplavu neónu a vrieskajúcu Cortanu. Jej vzťah s pánom domácim, vojakom bez tváre už asi zapadol do bežnej manželskej rutiny. Jemu je všetko jedno, ona ziape. Po videu počujeme hlas nejakého MS kravaťáka o tom, že xcrap je číslo jedna v celosvetových predajoch. Aký začiatok, takým koniec. A začíname s detinskou lžou.

Po FPS hre ďalšia FPS hra, alach fuckbar arab a COD : Black Cops 2 ? Nop, Splinter Cell : Blacklist, grafika vo farbách uschlého lejna. Sam Fisher prišiel ukázať Snejkovi ako sa robia staelth hry. Tak sa ukáž tiger. Wow - opičie skákanie po kolmej stene, rambo útok na základňu. Desať zlámaných kostí a ani jedna nie je Samka Fishera. Má však vôbec nejaký zmysel zasierať MS konferenciu štandardnou multiplat hrou ?

EA Sports FIFA 13 - to istá multipat trápnosť plus zúfalo zbytočné ovládanie kinedrylom /hlas/. Revete na hru /hráčov/ ako skutočný tréner. Madden 13 s John Montanom, chlapik po vysadení steroidov prišiel o všetky svaly a polovicu vlasov. Pre európana je ukáža jedna opitá španielska cdedina, ja tento pseudo šport trochu sledujem, takže vidím že tam vyšteká iba základné príkazy ako ftáka z gatí von /Formation one!/, erektuj /Set height!/, hlboko zasuň /Through me!/ a striekaj /streak!/, semeno do ksichtu a po brade /Take a shot!/.

Niečo čo vyzerá ako Sorcery pre MOVE ovládač len je kompletne on-rail. Fable: The Journey. Kinedryl pokračuje v on-fail kurze. Gears of Joke sága pokračuje - CG trailer s vlažným potleskom. Flopza horizont. Až po páde na 30 fps a pri dubstep podmaze získala tato druhotriedna arkáde séria niečo podobné nočnej jazde a blatu na ceste ako "konkurenčná" simulácia GT5. Pochopiteľne už iba Turn11 si myslí, že Flopza a GT sú v jednej rovnocennej triede.

Yusuf Medhi /cigoš a hlavný MS technológ/. Starý trik - vyslov sa a kinedryl to nájde, to tu nesmie chýbať. Ovládanie čohokoľvek na telke hlasom .. nasrať, čo sa budem rozčuľovať. Merak nudy je na 88%. UFC, NBA, NHL. Športové kanály na xcrape - ani po všetkých tých rokoch som to nepochopil, zapnem telku a pozerám nie, prečo mám zapnúť ešte toho šmejda. Zrazu je v klipe, kde chlapik opäť huláka na kinedrolový xcrap ďalších 10 ľudí, prišla spoločnosť, všetci revú objímajú sa, pifčo a moč po koberci, zrazu už nikto v tom hluku billšmejd hlasom neovláda. Podvod a hnus a lživá reklama. Xcrap music a polmiliardy songov. Merak nudy na 95%. Budúcnosť fitnesu - ďalšia nehra v podaní nejakého šaška z Nike - hyper premakaná technológia a softvér v cene jedno sto miliónov USD, ktorú používa aj NASA na výcvik astronaurov, telemetria s možnosťami ako vo formule jedna. A to všetko vo vašej plastikovom kinedryle a xcrape. Moja žena nerozumie ani jednoduchému cyklopočítaču na jej meride, toto sa bude iste páčiť. Ľutujem tzv. hardcore hráčov v hľadisku, ale už pred E3 mali vedieť, že sú vymrelým druhom. Jehovisti pred zatvorenými dverami.

Xcrap smartglass. Niečo čo z médií, akýchkoľvek, dostane viac fun faktora. Demonštrácia high tech interfejsu čo ovládne vašu obývačku, mobil, tablet, konzolu. Ale možno som to nepochopil. Fáma o internet explorer priehliadači pre xcrap sa potvrdila, nepochybne aj s ubohým výhľadavacím jadrom Bing. A dokonca k tomu nepotrebujeme klávesnicu. Kvalitné browsovanie bez klavesnice a myši - chorý ftip. Youtube, Redtube, Youjizz funkcionalitu neukázali, ani žiadnu z mega stránok, čo zahltí prašivá pamäť xcrapu za milisekundu.

Ďalší čertíci zo škatuľky z Crystal Dynamics. Lara croftová. Je zaujímave , že všetci ti blbčekovia ktorých si tam Bill pozval, začínaju svoju reč identickými slovami - "minulý rok sme vám ukázali hento, tento rok tamto". MS ovce s inventárnym číslom. Takže Tomb Raider, multiplat third party hra, zbytočná časť konferencie. V striktne tuneloinej ukážke vidíme neustále koridor o šírke jednej ženy so švorkami. Dokonca sa teraz Lara valí vodným toboganam. Premočené trička na tvrdých bradavkách poďme ty nadržaná defka. Šialené scripty kombinované s enginovkami, že aj Uncharted pri nich vyzerá ako procedurálne generovaná sandbox hra. A ešte si ukradli časovú ekluzivitu pre xcrap.

God of War rádoby klon. Ascend: new God od Signal Studios na trhu až v roku 2013, zastaralo a hnusne to ale vyzerá už dnes. Loco Cycle /2013/ - iba zmätená motorka ako z Trona. Teraz chromová guľka. Matter made for kinect, mini sraška opäť pre rok 2013. Capcom. Resident Evil 6. Third party multiplat rubačka, third person DOOM. Keď ostanete na hajzly po brutálnej sračke bez sracáku a jediný papier je techničák od vášho auta, tak zažijete väčšie napätie, vlhkú riť a survival pocit ako v tejto jednoduchej akcii čo nejakým omylom nesie značku Resident Evil. Opäť "pôsobivo" dlhý de fakto neovladateľný tunel script s QTE sekvenciami, šak sa treba na E3ke predviesť v dobrom svetle. Not my lucky day - brechol Leon. Pritakávam. Angry birds klono vladaný kinedrylom. Bill rafinovane strieda multiplat hry s xcrap only hrami, čo je však vždy nejaka kinedryl kravina v basicu. Kočka čo tu poslednú ukážku predvádza sa čudne vlní a lascívne ksichtií asi ma niekde hlboko zasunutého skrytého "priateľa" s čerstvými baterkami.

Moja teória sa potvrdila. Ďalšia multiplat gameska South Park RPG. Video. Ani len letmý úsmev na mojej tváry, na scéne je aj hlavná autorská dvojka. Bill si snaď vie zaplatíť aj mŕtveho Jacksona v zlatej truhle ak treba. Padol nejaký ftip, ktoý som nezachytil, aj tak sa nikto nesmial, niečo o kopulácii, fekálna zábava. Harmonix. Ďalšia tanečná hra. Dance central 3 - absolútne nie som schopný ju odlíšiť od akejkoľvek inej tanečnej hry pre xcrap, dokonca ani od Star Wars Rape Dancer. Hah. Nebol som ďaleko od pravdy ten neger od harmonixu tam teraz predvádza práve jeho tanečné kroky. Chytanie za rozkok, žmurkanie na deti pod scénou, roztopašné pubické úsmevy /Tm- gurujoe /. Táto sekvencia je dlšia ako HALO 4 v úvode !! A to o dosť. Nuda merak som musel nadložiť trojmetrovým rebríkom. Preboha bratia to je vlastne koncert naživo, panva mi začína trsať. Pravdepodobne klimax celej konferencie.

Kanaďan Don Mattrick, prezident niečoho v microsoftem, sa pochválil a zadefinoval xcrap ako ultimatívne multimediálne zariadenie, ktorý musí mať doma každý američan vlastenec. Pracujú aj na dodatku k ústave. A na záver COD: Black Cops. 2. Čo iné. Nezmyselná animačke, v ktorej sa zem zráža s marsom a do toho sám satan varí hemendex z dvadsiatich vajec. Počet spadnutých lietadiel je asi 8 pps /planes per second/. A keď sa už konečne hraje /to ešte netuším, že to bude nemiestne dlhá a nudná pasáž/, tak to nielen herne vyzerá ako Resistance 1. Týmto to chce MS naozaj uzavrieť ? Aha to je videonávod, beží snáď desiata minúta tej sračky, kriste mne to dnes pomaly zapína. On-rail strieľanie z lietadielka. Tristná situácia. Ani len potlesk zo slušnosti a ľudia odchádzaju zo sály ako keď keď domáce mužštvo prehráva v 89 minúte o tri góly. A to je koniec. Neskutočné.

Mini analýza. Čo sa to teda vlastne stalo ? Bill ukázal povinnú jazdu na minimálne, nominálnych hodnotách. Slabosť a para vyfučovala ? Ale kdeže, majú to presne vyšpekulované, túto generáciu pomaličky vypustia na pomalej vlne third party multiplat hier, sily si šetria na niečo úplne iné. Ako som už mnohokrát písal - už len hry nestačia. Dokážem si živo predstaviť ako masu peňazí a práce práve v tejto chvíli, aj počas ich nudnej a zbytočnej konfeencie, vrážajú do príprav na nástup ďalšieho xcrapu /hlavne softvér pre online služby, interfejsy, protokoly/, už nie blbej konzoly ale skutočného multimediálneho centra previazaného s každým zariadením v dohľade. Smartglass je iba špička ľadovca /identickú vec som skúšal na Bravia telke so SONY foťákom pred 5 rokmi, takže SONY určite nezaostáva/. V MS už nestrácajú čas nad exkluzivitami pre xcrap tejto genrácie. Ďalší Gears, Halo, Flopza, ktoré previedli sú len datadiskovými recykláty na preklenutie času do príchodu Xcap 720 /nepochybne koniec roka 2013/, alebo ako sa to vlastne bude volať. MS je v zúrivej príprave na ďalšie kolo v ringu a tohoročnú E3 má srdečne u rite !!

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****