21/10/09

Vo vesmíre tvoj krik nepočuť

Patrí ku dennému folklóru spravodajského herného servera N4G blekotať o možnosti presunu Mass Defect série aj na Ps3. Vládne všeobecný konzenzus, že EA za ktorého teraz Bioware kope, neodolá ďalším predaným miliónom kópii na SONY platforme. Je tiež na rane, že nejaká navoňaná space opera, niečo na štýl Star Wars, proste poriadne Scifi by sa už patrilo na PS3ke mať. Jedno náhradné a PS3 exkluzívne riešenie, potenciálne epických rozmerov sa tu však opatrne začína črtať.




Exodyssey
od štyroch "francúzov" zo Steambot Studios /Montreal, Kanada - pracovali aj na konceptoch pre Assassin’s Creed, Prince of Persia, Far Cry 2, Splinter Cell alebo Deus Ex 3 /. Vesmír plný násilia, vojen, intríg a ľudstva vyštvaného z matičky Zeme spustošenej po jadrovej vojne a vyčerpanej po totálnom vyťažení jej zdrojov. Sledovať to budeme očami ex-žoldniera menom Harry Vicare /pozoruhodná fyziognómia, 30 rokov, skúsený pilot, nie príliš košér minulosť/, a začneme zahadným zmiznutím jeho lode, plnej hibernovaných kolonistov a vybavenou všetkou potrebnou technológiou na osídlenie planéty terestriálného typu. Je verejným tajomstvom, že ide pravdepodobne o dobre utajené vládne sprisahanie, kde za nitky ťahajú osoby okolo samozvaného imperátora Menauphisa.



Prečo je jeho osoba tak zaujímavá pre centrálnu vládu, je robot C.E.T, ktorý ho prenasleduje na každom kroku jeho priateľ, alebo nemesis, čo znamenajú tie nočné mory, kde vystupuje jeho asi mŕtva manželka, desivé fámy o genocíde prestupujúcej celým solárnym systémo, náhle sa objavivšie doteraz nikdy nevidené monštrá a záhadné bojové stroje mimozemskej invázie ??



Steambot Studios je dnes vo fáze hľadania investora a vydavateľa, ktorý by prebral záruky nad vývojom ich hry. Ako základ ich univerza iste dobre poslúži 176 stranová grafická novela s 500 ilustráciami, ktorú už stihli aj pokrstiť. Hra bude pravdepodobne TPS adventúrna akcia, RPG zložky sa zatiaľ nikdy nespomínajú. Spolu s firmou Bluepoint Games /US, Texas, PSN hra - Blast Factor/ dali dokopy aj prototypové, funkčné konceptové demo bežiace na PS3ke, ktorého obrázky môžte vidieť na týchto dvoch miestach. Ak SONY po nich vyštartuje, a všetko sa zdárne dokončí. Môže nás čakať žranica kolosálnych rozmerov, vizuálne peklo neobmedzené degenerovanýcm DVD médiom, alebo výkonom Xcrapu. Alebo kto ešte potrebuje Mass Defect ?

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****