24/10/09

Kríza indentity

Obrezaný tlusťoch Aaron Greenturd už stihol povedať celému svetu, že súčasné vynimočne dobré PS3 predaje sú iba prechodným pľuvnutím po vetre, a nerobí im to žiadne starosti. Vyjadril tiež jasné presvedčenie, že na konci tohto cyklu bude SONY ďaleko, priam v nedohľadne za nimi. Málokto si však uvedomuje pred akým zásadným rozhodnutim dnes bill stojí, xcrap biznis je totiž znovu pred kolapsom !! V japonsku sú všetkým na smiech a hnijú na poslednom mieste, pritom v 2005 tvrdili toto : "Xbox 360 will 'win' in Japan". Presne o dva roky neskôr čurák Aaron opravuje tie ich velikášské drísty vetou: "Xbox 360 Can Win Console War Without Japan". Vo finále na istý čas prestali uvádzať kvartálne predaje, keď padali k zemi, ako olovená guľa, a zmohli sa iba na hlasný PR brechot počas pochopiteľných nárastov v období sviatkov. Dokonca sa im priebežne počas aktuálneho štvrtého kvartálu roku 2009 darí kľaknúť až na 2 ročné minimum, s 30% poklesom /mesačné predaje/ oproti minulému v roku.

Dnes sa ich všetci pýtajú, či ešte má zmysel ďalej sa takto trápiť v ďalekej krajine Nippon. V európe už dávno kopú tretiu ligu. Zachraňujú sa iba v mentálne zaostalej amerike, kde zaujali deti do 14 rokov. Medzitým už aj pologramotní xboti zisťujú, že facebook a twitter funguje na ich šmejde na veľké smradľavé hovno. Príliš veľa draho PLATENÝCH kliknutí inak bezplatných služieb, a bez zdieľania linkov, čím sa módne mikroblogovanie mení iba na upotené posielanie esemesiek ako v roku 1999. Ďalšou morovou ranou a jedným z mnohých MS kopancov do ich malých nezarastených gulí je BAN na všetky third party periférie. Bill vám chce predať tie svoje, raz tak drahé.

Práve dnes je nad slnko jasnejšie, že ako hlavná mainstremová konzola je v povedomí hráčov stále pevne zafixovaná práve Playstation a štandardne vysoký dopyt po nej zabrzdila iba veľká ekonomická kríza. Excelentné predaje nad jeden melón mesačne trvajú už tretí mesiac a minimálne ďalšie tri sa ešte udržia. Ps3 je jediná platforma s výhradami spĺňajúca kritéria pre prilákania kazuálnych, mladších a odrastených hráčov. Wee a Xcrap sú excentrici namierení na záujmovo úzke skupiny koncových uživateľov. Akýkoľvek pokus o presadenie sa third party vývojára s "klasickou hrou" na fitnes Wee kravine končí držkopádom na dlažbu. Tá pinda Cammie Dunaway /šéf marketingu Nintendo Amerika, nahradila negra Reggie Fils-Aime/dobre známa napríklad z tohoročnej E3 to zmietla so stola stažnosti 3rd party chudákov - brilantným vysvetlením: "Strong games have strong sales", čím chcela povedať, že hra-sračka ako Mad World, alebo Dead Space sa bude aj sračkovo predávať. Wee je v tom nevinne. Bill na strane druhej po 4 rokoch na trhu, ktoré oslávi o mesiac, sa bude môcť pochváliť iba cca 25-28M funkčnými šmejdami. A to je na mašlu.

Mal v rukách všetky tromfy. Skorší štart o jeden celý rok, pričom ešte doslova prinútil všetkých pubertalných blbečkov s xcrapom v1.0 prejsť na v1.5 verziu tak, že podporu pre starší model ukončil zo dňa na deň. Dobrá cena, lebo xcrap 1.5 je vo svojej podstate totálne vylagrovaný hnus, rumunská dacia z 1984, a tento bazmek predáva xbotom, ako skladačku a nazýva to právom voľby alias xbot nepotrebuje defaultné Wifi, HDD, HDMI, HD DVD, ovládač s akumulátorom bez bateriek atď. Predĺženie záruky z 90 dní na celý rok, a následne na tri roky sa prezentovalo ako NEZIŠTNÝ DAR. Priam konkurenčná výhoda. To keď už nebolo možné RROD fenomén ďalej ututlávať. Premenujme ho preto po upgrejde fimrvéru na chybu E74 a toho sa už naša záruka týkať nebude. Napumpoval stovky miliónov dolárov do third party sektora a podmázavanie "renomovaných" herných sajtov. Imbecil v roláku za prvé tri roky kúpil snaď každú jednu JRPG, ktorá mala v japonsku vyjsť, aby tam takto naivne prerazil.



žiarivá budúcnosť s NATALom

Celá taktika Mrdosoftu a buzeranta billa ich vedia po druhýkrát do pekla a na posledné miesto. Osobne si nemyslím, že ešte do konca tohto cyklu dokážu niečo vymyslieť. Čo ďalej ? Ďalšie zníženie ceny behom šiestich mesiacov a porazenecká snaha vyžrať niečo z kazuálneho koláča s pomocou technológie NATAL. Cenu, ktorého z taktických dôvodov ani len nenaznačia, ignorujú aj to, že svet sa už Wee kravín prežral tiež a záujem o ten bazmek od začiatku pomaly klesá . Dtto opakovanie popieranie špeciálneho xcrap NATAL bundlu za rozumnú cenu. Tá by však musela podliezť Wee a to sa rozhodne nestane. Existuje aj rozumný návrh expertnej skupiny a to stiahnutie billa z HW trhu, kde je bezzubý ako storočný eskimak čo slintá nad nasolenou veľrybiou kožou. Orientovať sa iba na soft a službu LIVE. Fakty nepustia. V čase zlacnenia xcrapu na 199USD za Arcade verziu si siahli na métu 347K predaných kuasov /US NPD, mesačné predaje/. PS3 slim po zlacnení na 299 USD zaknihoval na ďaleko viac saturovanom trhu - 500K slimákov !! A keby PS3 neponúkla v ďalších rokoch herne absolútne nič nového, bude to pri exkluzivitách technologicky stále aspoň o dve triedy lepšie vizuálne, a blbá lúza má rada načinčané, blýskavé vecičky. Game Over Bill.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****