22/10/09

Sega strikes back !!

SEGA plánuje opäť preraziť na hernom poli pod vlastnou vlajkou. Ich sofistikované riešenie, ktorým chcú niekedy okolo roku 2015 podkuriť súčasnému mainstreamu bude okrem natívných projektov - spätne kompatibilné aj s hrami z celej ich doterajšej konzolovej rady počnúc klasikami, ako Master System, prenosný Game Gear, Megadrive, SEGA 32X, Saturn, ale štastie sa usmeje aj na ich posledné dielko - Dreamcast. Veria, že po roku 2015 už nebudú svojimi produktami podporovať iné konzoly, a calý ten náklad softu bude exkluzívny pre ich novú platformu PlaySEGA.

Teraz nechajte striekať po celej cimre litre šampusu, a po utretí peny z Bravie si ešte povedzme, že pôjde o čisto softvérovú a virtuálnu konzolu viazanú na mesačné/ročné predplatné. "Kupiť" si to teda môžte, ak vlastníte dostatočne výkonné zariadenie schopné rozbehať nejaký ten internet browser, spolu s 2D-3D pluginy pre vizualizáciu grafiky. Programovo to pre SEGU zastrešuje hlavne Adobe Systems Inc. A ako to teda funguje už dnes.


Vstupujete do sveta najlepších 8-16 bitových hier a za ročne predplatné 35 USD dostanete v cene aj ten luxusný originálny SEGA pad limitovanej série na obrázku vyššie. Okrem hier vás čaká aj komplexná sociálna sieť a služby vyberajúce si to najlepšie z PSN a LIVE. Po zaplatení a prihlasení sa, vám na virtuálnom účte zacinká 10 000 rings. Miestna tvrdá mena - dobre známe, zlaté bazmeky, ktoré SONIC zbiera vo svojich hrách. Prašule budete mínať aj po vzore HOME pri tuningu svojho Avatara a na Your Escape. Nič iné ako vás osobný kutloch.



Každa jedna prkotina stoji adekvátny počet zlatých obručí a tie získate prekvapujúco - obyčajným hraním. Samozrejme sa rýchlosť ich zárabania zvyšuje priamo úmerne s vaším skillom, a nechýbajú ani obligátne trofeje, rebríčky, motivujúce porovnávania, kto ho má väčší, a o koľko. Za rings si môžte kúpiť aj štartovné do oficiálnych SEGA súťaží o skutočné prachy až do výšky 100 USD. SEGA teda objavila ameriku a prišla na to, že zberanie vymleto stupídnych bodov v službe LIVE agregovaných do jedného veľkého čísla, bez akéhokoľvek benefitu pre hráča, je tak zúfalo smiešne.

Dostupné hry sú vyberané z koša tých tutovo "zabavných", je ošetrená aj kooperatívna gameplay, ak tam bola prítomná. Obľúbená quick save/load funkcia si tu tiež nájde svoje miesto a nezabudlo sa ani na editor niektorých titulov v štýle LBP "play-create-share". Vaše custom levely potom komunita ohodnotí až piatimi hviezdičkami. SEGA teda naskočila na digitálny titanic a mieri do budúcnosti bez katridžov, diskov a fyzicky prítomnej konzoly.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****