08/04/08

Capcom FTW

"XBOX 360 a PS3 sú si blízke svojou architektúrou. Na druhej strane má PS3 vďaka CELLu jedinečný design. Naši programátori su však extrémne talentovaní a CELL zmákli. Akože, po opakovaných stretnutiach so SONY sme boli schopní do tajomstiev PS3ky preniknúť."

Nie, toto nie je pokračovanie žvástov o Cryteku, a porte CryEnginu2 na PS3ku. Sú to slová Hiroyuki Kobayashi, producenta DMC4. Firma Capcom. Veterán, má toho na triku skutočne veľa. Ide o ten Capcom, ktorý dnes získal povesť japonskej kurvy .. "Pardon my French" .. japonského EA. O tomto ich štvrtom diabolskom braku môžem povedať iba jedno. Archaický datadisk ku tretiemu dielu na PS2ke, biedna grafika a technológia, toporná gameplay. Chce to veľa odvahy trápiť sa s programovaním tohto na PS3ke. V kontraste s úsilím Cryteku, by som sa hanbil ako pes. Posledné desaťročie však kóderská zručnosť japončíkov prudko upadá, sú pevne ukotvení v prístave old-school časov, a bez vízie. Je teda možné, že ide naozaj o ich maximum.

"Veľa ľudí sa nás pýta, či bude Wii verzia. Ja si myslím, že hru tejto kvality, s tou úžasnou grafikou a ovladaním je nemožné zrealizovať na .. proste by to na Wii nefungovalo. Takže nie, nemyslím si, že k tomu dôjde."

Kobayashi je presvedčený, že síce Wii /2 krát výkonnejšia, so 4 krát väčšou pamäťou ako NGS, všetky hry sa aj tak ovládajú jojpadom/ zvládne Resi4, ale na ich DMC datadisku si zuby vyláme. Ja tvrdím, že DMC4 zvládne aj PS2. Sledujte obrázky. Aj môj pes si myslí, že sú z jednej a tej istej hry. Vľavo Onimusha 3/PS2/,vpravo DMC4 /PS3/ .. diela extrémne talentovaných Capcom progišov .. vlastne NIE,je to naopak. Vľavo je úžasná DMC4 a vpravo hnusná Onimusha3. Pes a ja to máme naozaj ťažké.




"Som pyšný na štýl a pohyb našej Vanesy."

Koba-san opäť fantazíroval o inej DMC-like hre pre NGC. Rok 2003. Konkrétne ide o projekt P.N.03. Kritiky ho roztrhali na sračky práve kvoli tomu "podarenému" štýlu a pohybu. Utekať a strielať zároveň vám napríklad nebolo dovolené, a celý ten balet pohybu skončil fiaskom. Tých výrokov mám na dve ďalšie strany. Takže si osobne nerobím ilúzie o Resident Elvisovi vol.5, proste dostaneme revidovaný štvrtý diel. A som presvedčený, že Wii by to zvládla ľavou zadnou. Inak, Resi4 bol príšerný.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****