11/06/13

E3 2013 - SONY


Modrá je dobrá /video celej konferencie/. Herná videomontáž, bez toho SONY proste nedá ani ránu. A dunivý duc duc drop the bass podmaz. Z toho by už mohli vyrásť. Jack Tretton /šéf US pobočky SCEA/. Jeho druhá brada je tlustejšia ako minule, darí sa mi, a začína vyzerať ako cpt. Kirk zo Star Treku. Pochválil sa ako PS4 od prvej malej predpremiéry toálne ovládla internet. A že im MS robí tu najlepšiu možnú kampaň.

Playstation Vita. Kriesime zombíka. Dostupných je 125 natívnych titulov a viac ako 600 stariniek, napríklad z PSone alebo prebehlíci z Androida. Ďalších 85 hier do konca tohto roka. Destiny of Spirits, Doki Doki Universe, Counter Spy, Tearaway, Flower, Dead Nation, FFX HD. Ale aj dnes tak populárny The Walking Dead s podtiltulkom 400 Days. Skype, Netflix, technicky oveľa dokonalejšia remote play funkcionalita s PS4.

Playstation 3 show. Last of Us. Áno, grafika je prekliato luxusná. Puppeteer - bezprecedentne nadupaný 2D platformer od SCEJ, kuracia polievka pre vaše oči. Rain - komorný ICO klon a klavír od Debussyho. Beyond - Dafoe nikdy nevyzeral lepšie, grafika hry ako na pravom next gene. Gran Turismo 6 - čo je lepšie ako sex, nuž toto !!! Impozantné a táto ukážka ľahučko zahanbila predvedenú Fivzu pre xcrap iz done. Wow, skutočne nádherné. Batman: Arkham Origins. Stále pre PS3 a vyzerá to dosť ddobre na to, aby tu s nami bola táto "umierajúca" konzola /pozdravujem games.cz/ ešte ďalších 5 rokov. GTA5 PS3 bundle za 299 USD. Nie je to lacné, ale PS3 sa predáva príliš dobre, veru tak, cenou SONY opäť nepohlo. Zisky na PS3ke budú zjavne hojiť úvodné straty na PS4ke.

 kosoštvorec = PS4 - 500 giga default HDD /upgrejdovateľný/ a ďalšie detaily /váha, výška, miery/
Playstation 4. Andrew House, krysí ksicht, malé ruky. Odhalíme tvár Ps4ky. Black Box, black box. Ty wado. Dvojfarebná kombinácia lesklej a matnej presne ako xcrap iz done !! Priemyselná spionáž funguje dobre. Zkosené, ostré rohy. Vrstvený sendvič, stredom ide LED linka ?. Michael Lynton /Sony Pictures/, takže to bude pokec o filmoch, hudbe a nehernej zábave. Michael - pliiiz stahp it. Je to nuda. Andrew pritakavá. Music unlimited, media unlimited, hulu, netflix, flixster, redtube /porno kanál, eh, heheh, nie redbox/. Bitch please, dosť bolo. Hry poďme.

Yu Yoshida aka Yosp. Sympaťák /šéf WorldWideStudios/, veľký potlesk. "SONY má najväčšiu sieť first parties /úzko kooperajúcich/ dev tímov na svete". Pravda. Ostatne práve na tom usilovne pracujú posledných asi 5-6 rokov, zatiaľ čo MS rozhadzuje prachy vidlami a korumpuje third parties pre exkluzívny obsah. Vo výrobe je 30 PS4 only titulov, 20 z nich príde do roka a do dňa, 12 nových IP.

Santa Monica a Ready at Dawn /skvelé God of War hry pre PSP/. Hell yeaah. Steam punk a Londýn.Vedel som to !! Hmla a príšerky z pekiel. The Order 1886 je názov hry. Killzone: SF - nová kratučká gameplay v exteriéroch, les. DriveClub - ešte kratšia ukážka /update - video/. Infamous - sandbox supermanská akcia. Vyzerá to herne zaujimavejšie ako Dead Rising 3 pre xcrap. Knack - fuck, 5 sekúnd videa, poškrabal som si gule a bolo to preč. Knack, Killzone, Driveclub sú day 1 hry, Infamous jaro 2014.

Pretlak emócií - takže David Cage. Ultra ukážka PS4 only grafiky. Ta hlava toho deda s vodnatými očami, čo ukazovali pred polrokom je súčasťou celej novej hry /možno/. Zatiaľ to vyzerá ako kópia toho Square FF dema. Video však má náhly twist a francúzsky ftip. To nebola pochvala. The Dark Sorcerer.

Adam Boyes, šašo pre styk s third parties. The Witness už poznáme. A Supergiant Games !! Ich hit Bastion asi poznáte. Na PS4 prichádza aj ich ďalšia pecka - Tranzistor. Izo "pixel art", bladerunner a japonská manga. SONY a mocná erbálna podpora pre indie tvorcov a selfpublishing. PS4 ako veľmi otvorená platforma, poďte a robte pre nás hry. Ukážka mnohých takýchto malých projektíkov /TPS, FPS, puzzle, horror, 2D/. Remake Oddworld: Abe's Oddysee. Galaga.klony. Na 10 monitoroch sa teraz hraje 10 rôznych hier. Ešte prilepené Diablo 3 a nejaké exkluzívne prkotiny.

Square Enix a Nomura, fucking nomura /šéfuje projektu FF13 versus !!/. Fuck, fuck, fuck. Hra stále žije, úplna divočina na obrazovke. Hra premenovaná an FF15 a ide zjavne na PS4. Ďalšia ich hra a logo Disney nám hovorí ..  fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck. Slzy. Kingdom Hearts 3 pre PS4. FF14 MMO pre PS4 a PS3. Utieram krvavé sople. Japonsko je dobité, xcrap go home.

Herná ukážka Assassin: Black Beard. Milujem piratské eposy ale nie od Ubisoftu so špinavým nánosom scifi Assassina. Škoda, herné video ukazuje doslova Melee Island scenérie /heh, trpký úsmev/. A ukážka končí totálnou deštrukciou pobrežia v COD štýle a prechodom na more a námorné boje. Všetko správne bombastické a veľkovýpravné. Škoda, pravá Monkey Island hra je proste priliš niche. Herné video sa seklo, padlo, guru meditation, blue screen od death. Dramatický koniec, asi prehriata PS4, stampedo útek chlapíka zo scény.

Watch Dogz. Stále Ubisoft. Nová civilná herné ukážka a dažďom zmáčané ulice. Behá po nich na no-name muscle V8ke. Mesto žije, grafika už neprekvapuje. Rozbíjame mobil náhodnemu okolidúcemu. "Pičus prečo si to urobil". Test AI, kámo, relax.. Inak ťažko odhadnúť zábavnosť celého projektu, zdá sa mi priliš neohrabaná a prekombinovaná, chce to viscerálnu animálnosť a rýchlosť. U mňa zatiaľ vyhráva ten Infamous. Back to roots. Chlapík akurát vo Watch Dogz vypol na chvíľu celé mesto, elektrika kaput. Extra obsah s "oblek" pre PS4. Ďalšia hra. Športy. Polovica okna je real life, druhá digitálna replika čiernej NBA opice. NBA 2K14. The Elder Scrolls Online od Bugthesda/Zenimax. Shroooms, MMO, epic shit music, past gen grafika. PS4, jar 2014 /beta bude dostupná oveľa skôr/. Nová hra. Púšť, ďalšia  muscle kára, vystupuje z nej .. Mad Max /to je aj názov hry !!/ s brokovnicou. Na zemi žobre nejaký chcípak nech ho dorazime, ale náboj máme iba jeden. Tož road kill. Dobrá smrť. Hra od Avalanche Studios /Just Cause séria/.

PS4 - NO restrictions on used game /mega aplauz/

Megaton shit. PS4 nijako nelimituje second hry, žiadna online aktivácia. Burlivé skandovanie. Sony, Sony, sony. Jack Tretton sa temne pochechtáva. A nemusíte byť pripojený nonstop na interner. Standing ovations. SONY vám bude platiť za to, že hrajete ich hry. Ale vážne. Jack sa otvorene a veľmi adresne vysmial každemu známemu drakonickému obmedzeniu, buzerácii, ktorú poznáme pri xcrp iz done. Ešte bohatšie PSN+ zjednotené pre PS3-PS4-PSV, všetko naraz za jednu cenu. To je krádež, SONY rozhaduje prachy, nemá k nim žiadnu úctu. Naspäť k hrám. Počkať - bezplatný mulťák ako súčasť plateného PSN+ ? Gaikai a streaming PS3 hier aj na PSV a PS4 /proste istá forma spätnej kompatibility/.

Destiny od Bungie /HALO/. Herná premiéra hernej ukážky dlhšej ako 2 sekundy. Dostatočná cross-gen grafika. Fallout krajinka pred bránami mesta, kopy hrdzavého železa, kde sa len pozriete. Vstupujeme dnu. Tma ako v riti, trochu to osvetľuje naš pomocník, malý lietajúci robot a už je svetlo, nahodil generátor. A bezpohlavná generická akcia. Hra je inak nejaký kooperatívny či kompetetívny pseudo MMO šrumec. Niečo také, príliš tie Bungie ftákoviny nesledujem. A sme opäť vonku. Kolosálny prelet kozmickej lode, "bird flack" fyzika ako z BF4. Teraz sa to zvrhlo na takú typickú HALO prestrelku so všetkými proprietami. Xboti budú ako doma. Rychla videomontáž Destiny univerza, ďalšie planéty, ďalšie rasy. A bomba na záver v štýle "PSone za 299 USD" /ako sme tipovali/:

Playstation 4 worldwide do vianoc 2013
za 349 liber, 399 USD, 399 EURO

----------------------------

Záver: Podobne ako MS konferencia to nemalo tu správnu šťavu /tie časy sú už navždy preč/, tiež trochu unavená show. Ale .. "vsjo jasna", easy kill, flawless victory for SONY. Alebo nie ? PS4 je lacnejšia /399 versus 499 euro/. Bez šialených fašistických obmedzení next gen billšmejda. SONY presne podľa našich očakávaní vyprovokovalo MS a potom sa už len viezlo na vlne jeho "chybných" rozhodnutí. PS4 sa javí ako presný opak xcrap the one. Pre hráča, čo nemá v hlave nasraté, jasná voľba číslo jasná. Ten platený mulťák v rámci PSN+  /ak som dobre rozumel/ sa dal čakať. Fakt. Ale ide o dobre obetovaného pešiaka. Hier je more, to bez debaty. Dočkali sme sa FF13 versus a KH3. Stále čakáme na The Last Guardian. Iné vám však chcem povedať. Po zhliadnutí MS a SONY konferencie bije do očí niečo, čo som avizoval už pred aspoň 2-3 rokmi.


Greatness Awaits

Personalita. Videli sme kvantum hier a ešte viac ich v priebehu roku uvidíme a všetky mi prijdu na jedno brdo. Ak máme dve herne identické hry, vyberiete si určite tu krajšiu, ak máme dve zhodne pekné hry, vyberiete si tu s Downey jr. Ako sme tu už povedal tisickrát. Ironmana pozeráme hlavne kvôli charizme hlavného hrdinu, nie pre jej skôr priemerný obsah. Podobnú "osobnosť" hry je nutné dostať do každého žánru. Schumachera/Loeba do GT, Steve McQueena do GTA alebo Sean Conneryho do stealth hier. Vidím to ako vážne varovanie do budúcnosti. Ešte som to ani nehral, tie prezentované next gen peckovice, a už som otupelý pri pohľade na všetky tie Assasiny, Watch dogy, Killzony atď. Skutočne každý idiot bude vedieť v ďalšej gen urobiť peknú hru so solídnou hrateľnosť, ako si však v tom oceáne slušných hier zvolíte tu právu. Opakujem, priemerná úroveň hier sa všeobecne výrazne zlepší a počet hier, ktoré by ste radi zahrali asi 10 krát prekoná možnosti vášho voľného času. Práve tu čakám v hernom dizajne najrýchlejší pokrok /pravá next gen AI a fyzika, je stále na vedľajšej koľaji, už o tom nehovorme/. Quest - hľadáme skutočného herného hrdinu.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****