06/06/13

Charlie Foxtrot


Hra Call of Duty: Ghosts bude "xcrap iz done" only titulom - myslí si dobrá polovica hráčov v UK a 3/4 v amerike. Namietate, že to nie je pravda a a táto hra s ratingom 18+ ale adresne určená pre pologramotného UK/US puberťáka sa objaví aj na PS4 ? Nuž ide o najnovšiu "staronovú" fintu hajzlov z Redmondu /Microsoft/. Ak už nezískame danú hru exkluzívne iba pre našu platformu, tak aspoň vzbudíme dojem, že tomu tak. V štýle okrídleného - "ak ich nevieš presvedčiť, aspoň ich pomýľ". Zákulisné šumy na túto tému, vynárajúce sa na povrch ako prd vo vani, sú ešte ostrejšie.
GG dev tím /Killzone/ zdvorilo ďakuje za propagáciu KZ:SF pre PS4, 
ktorú MS na svojej stránke vydávalo za Xcrap the One hru !!

Dvaja /ehm/ insajderi potvrdili, že MS koriguje totálny clusterfuck /absolútne fiasko pri prvej prezentácie  xcrapu, každá "wow" ukážka schopností cable boxu bola podvod, následná PR blamáž, protichodné lži a damage control panika/, ktorý v poslednom čase spáchali veľmi svojráznym spôsobom. Snažia sa zničiť obraz PS4 ako dokonalej hernej mašiny v očiach bežného hráča. MS sa vraj postaralo o to /money talk, office doláry/, aby sa multiplatformové hry pre PS4 na E3ke v SONY chlievikoch priliš neukazovali. Prvý aj druhý dojem musí byť ten, že si tieto hry zahrajete iba na xcrape a SONY/PS4 stratilo priazeň veľkých výrobcov hier ako EA, Activision a spol. Takto sa teda Bill rozhodol rozhadzovať ďalšie desiatky miliónov chechtákov.

Iba okrajovo spomeniem masívny záujem indie vývojárov o PS4 /umožnuje selfpublishing ich hier a podľa možností im SONY maximálne vychádza v ústrety/, o tie však MS nestojí. Provinciano /autor retro indie hračky Retro City Rampage/ si už smerom MS iba pohŕdavo odpľuvol. Ale toto bude úplne iný článok. Dnešná situácia je ideálna šanca ukázať hernú žurnalistiku v tomto lepšom svetlo. Všetky tie "renomované" hnidy, ktorých hodnotenia zbiera metacritic by teraz mali sami hodnotiť MS a SONY a to krajne neľútostne a kriticky produktívne. Samozrejme všetci vieme, že ich financovanie visí na šnúrke od gatí práve tých, ktorých by mali podrobiť tej kritike. Takže opäť nič.

Naštastie ja na výplatnej listine MS nie som. Po E3 2005 herní žurnalosti roztrhali SONY na cucky aj za to, že ukážky ako Killzone, Motorstorm bolo CG videjká, ktoré sa prezentovali ako grafika, ktorú je možné na PS3ke dosiahnúť. Kritizovali SONY aj o 8 rokov neskôr lebo neukázalo ako PS4 vyzerá aj keď išlo práve o obsah tej mini konfeencie a ten bol skutočne v pohode a dokonca so striktne reálnymi ukážkami hier. MS na svojom xcrap reveal mítingu odhalil krabicu toho šmejdu /de fakto jediná skutočná vec, kde asi ku podvodu nedošlo/ a zvyšok bola už iba hrubá lož a klamstvá. Gamespot, IGN, Eurogamer, Polygon a všetka tá zbera to nijako nerieši. Chce to zjavné tlak zdola, ľudové hnutie, viva la revolucion, šírte playstation evanjelium. Musíme skončiť vládu gestapa a MS svíň, rodinu billa gatesa hodiť do dunaja. Postavte sa na správnu stranu.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****