10/06/13

E3 2013 - Microsoft


Video celej konferencie. Konami. Začíname s next gen Metal Gear Solidom. Pľuvanec do tváre SONY, exkluzivita na obzore ?. Určite nie. Chutná krajinka ako v RDR od R*, dobré denné svetlo. Open Sandbox. Nový Fox Engine. Realtime počasie, piesočná búrka, kopa použiteľných vojenských vehiklov, voľnosť ako v GTA. Dynamická denná doba. Grafika globálne je však menším skokom oproti aktuálnej gen než by ste čakali. Nekonečné možnosti taktického plánovania postupu. MGS fans ma roky kopali do zadku, lebo som sral na doterajšie tunelovité MGS diely, tu máte o čom som celý ten čas hovoril. Kopa postáv /aj v praktických bullet-proof  bikinách/, z predchádzajúcich dielov, nič tu pochopiteľne stíle nedáva žiaden zmysel. Príbeh MGS je jeden veľký bordeľ.Na konci sám veľký Kojima slintavo spíkuje po anglicky. Kurva predajná.

 
$199.99 - 4 GB console, $299.99 - 250 GB edition, $299.99 - 4 GB Kinect Bundle.

Yusuf Mehdi a návrat ku xcrap 360. Nový model. Menší, tichší, viac chick /matne-lesklý a zladený s xcrap iz done/. Vidím inú krabicu, ale nie detaily, rozmery nie sú z obrázku videa priliš jasné. Viac oblejší tvar. Ideme ďalej - MS kópia PSN+ !! Oh wow. Hehehe. Assassin 2, HAlo3, nejaká GTA. Korisť. World of Tanks pre xcrap 360. Sovietská záležitosť, ktorá boduje hlavne u namol spitých slovanov. Viktor Kisly. Poctivá ruská, široká tvar, plné líca, pneumatika tečie cez kurva vysoko zatiahnutý opasok. Na tomto MMO dobre ryžujú, mal sa za čo vyžrať.  MS trochu zjemňuje politiku pre F2P hry, asi.

PressPlay a Max The Curse of Brotherhood. 2D platformer v 3D CG grafike. Maličká hra. Namco a Dark Souls 2, postavičky maju okolo pliec viac huňatej kožušiny. Multiplat hra, očakávaný hit, alebo ako japonci úplne ovládli anglosaské "stredoveké" RPG.

Xcrap done. Konečne prvá gamesa. Ryse: Son of Rome - a pôvodne hračka pre motion ovládač. Tož to prehodili po novom na bežný ovládač, sa zdá. Záber na bandu rímanov v plnej zbroji, vychodolondýnsky prízvuk. Vylodenie v normandii. Vážne, presna kópia, toho čo sa tam teraz deje. Spielberg a voják Ryan, prdel. Herne to vyzerá ako Kratos s viac AI NPC po boku, čo sa občas formujú do obranných/utočných skupín, podľa kontextu. Po PSN+ kópií, teda aj God of War plagiát. Hlavný boss bude Asterix, subboss iste parťák Obelix. To je jasné. Grafika podobne ako pri tom MGS vyzerí skôr ako medzigeneračný pidi skok. Cryengine mimochodom. Ukázal sa aj Cevat Yerli s mužnou bradou /šef Cryteku/ , asi chcel vyzerať ako spartský kráľ Leonidas.

Killer Instict. Hlupučká, údajne kultová bojovka /RARE/ je späť. Sunset Overdrive - only pre xcrap iz done. Ted Price /šéf Insomniac/ tam spotene žvatlá. Synku si po tomto na mojom ignore liste. Sunset video, čo vidím je asi len CG render nejakej pošahaného komix FUSE klona. FUSE je ten generický TPS multiplat blivajz pre EA.

Flopza 5 aka Fivza - aby sa podporili predaje xcrap the one každý po konferencii dostane McLaren s nahou kurvou. Turn11 a jeho posúvanie hraníc možného. Pindy. Ukazuje grafiku auta a pohľad na lak, lak ktorý cítite na jazyku. Yamauchi /Gran Turismo/ sa zasmial. AI lepšia ako vašej svokry. Ukážka - Drivatar /power of cloud !!/, učí sa a prispôsobuje vášmu štýlu. Niečo podobne som počul už asi 100 krát. Nikdy to nefungovalo. Mimochodom grafika ako vždy - vyslovene na hrane zlepšenia, zvláda však mušacince na komplet zasranom prednom blatníku. Ak by ste mi však povedali, že ide o nové PGR pre xcrap 360. Uverím. Flopza sa inak evidentne posúva smerom od serióznej simulácie ala GT !!

Fivza - dead mucha shader

Phill Harris. Hnusný holohlavý had, čo utiekol od SONY ku MS.  Hovorí o láske MS ku indie hrám. Minecraft xcrap the one edition. Mojang sa teda nechal kúpiť a zabudnite na to, že sa to niekedy dostane na PS3/PS4. Sam Lake z Remedy o hre Quantum Leap. Nový spôsob rozprávania príbehu. Vraj realtime ukážka, zlyhaný experiment. Scéna. Luxusná cimra po výbuchu s takmer mrtvou buchtou zamrznutou v čase a priestore, ktorým sa náš hrdina prehrabáva. Ehm, to vyzeralo ako "realtime" enginovka a nie hra. Popojedem. Swery - D4. Cel-shaded grafika, lietadlo. Ak si dobre pamätám D2 je kultova dreamcast hra, dlhá historia.

Project Spark. Po kópii PS+, Kratosa, teraz kópia LBP konceptu a editora Mod Nation Racer/LBPK a to doslova. Editovať krajina môžte aj na svojom tablete /smartglass interfejs/. Grafika lacnej xcrap 360 hry. V editori sa dajú vytvárať aj jednoduché herné sitácie. AI útoči, ja sa bránim. Myslím, ze MM bude so svojou ďalšou super hrou /dream-create-share/ na PS4ke o generáciu ďalej.

Marc Whitten. "Všetky doterajšie hry možné iba vďaka silnej MS infraštraktúre a HW". PR Bullshit. Viac kecov o smartglass a jej sociálnych fičurach. Inak kópia PS3-PSP, PS4-PSV /mobily, tablety/ konektivity. Vraciame sa ku Killer Inštiktu. Grafika ako z PSP. Na KI si ukažejem upload-stream herného videa/pics na sieť. To isté nam SONY prezentovalo s KZ:SF a FB /alebo stream s Ustreamom/. Zmena. Microsoft points - končia. Skutočné prachy. a sharovanie GOLD konta, či čo.

Most silent game evar. Úplne im totiž vypadol vuk pri prezentačke Panzer Dragoon. Chybička, no. Dead Rising 3 - ultimatívna zombie hra. Grafika ako GTA4. Zombie dostane s francúzakom po hube. Viac zombies. Stále grafika s prímesou hnedého moču. Ešte viac zombies. Zombies v open sandboxe. Grafika v interiéroch jasne horšia ako v TLoU pre PS3. Vlastne aj v exteriéroch. Gun and run rambo štýl. Na taktiku a drámu sa tu nikto nehraje. Pochopiteľne môžte sadnuť do auta a kosiť nemrtvákov ešte rýchlejšie. GTA mod so zombíkmi, dosť plytký sa zdá. Čas zavolať si leteckú podporu a kropíme to bombami. Xcrap iz done only hra..

Witcher 3: Wild Hunt. Multiplat poľské RPG v sandboxe s voice command/smartglass podporou. Herné video. Skyrim+ grafika, určite nie pravej next gen triedy, ale prekonať tu hrôzu od Bughesdy nebol zas tak veľký problem.

Battlefield 4 pre xcrap iz done na 60fps. More /titulka Angry Sea/ a nič. Opäť im nejde audio. Asi niekto zakopol o kábel od zosyku. Reštart, chlapík na pódiu sa začína potiť. Repete. Nasraté more, vnútro lietadlovej lode. Grafika ako trošku lepšia aktuálna generácia, opakujem to tu už asi po desaity krát, ale také sú fakty. Loď roztrhnutá na 2 časti a COD chaos. Všetci chú byť ako COD, takže k nonstop zemi padajú lietadla, lode, mrakodrapy. More výbuchov. Poznáte to. Boom, boom, pew, pew. Hra pre teen blbečkov. Inak keď toto beží na 60fps /iste nie v 1080p/ tak to KZ:SF musí zvládnuť tiež. BF4 map pack prednostne pre xcrap. Sure.

Below od Sword and Sworcery.dev tímu. Rogue like RPG hra, 2D opixel grafika. Maličká hra. Po výpadku signálu na mojej strane vidím po malej cvhíli iba kopu piesku, CG video inej hry. Z piesku sa derie na svet robot ako z Xenogears !! Pred ním stojí Jedi v púštnej inuforme, tvár zahalená. Naštastie mu ju vietor zhodil. Jebus. Majster Šéf a HALO. Po prvýkrat na 60 fps. FPS shooter. Game over. Posledné vety.

Xcrap iz done za 429 libier, 499 USD, 499 EURO - november 2013

A Posledná hra. Respawn a ich TitanFall. Source engine myslím, Grafika šak už viete. Akčná FPS morda aj s robotmi /exoskeletmi - môžte ich pilotovať, v prípade hrozby zničenia aj sa z nich katapultovať/. Vojaci, výsadkové vzducholety, dudebro HALO/Gears dizajn.Vince Zampella opäť posúva hranine možného, asi ako každý dnes na tejto konferencii. Mno, ja to vidím na COD : Teh Future edition. Mulťák - stále ako COD. A je tu koniec.

E3 2013 - som spoluautor tohto meme

Záver. Špinavé spôsoby, taktiku a východiská MS som tu v predchádzajúcich článkov rozoberal už mnohokrát, takže hlavne k novým faktom a stručne. More hier som avizol, hladký "herný" prechod z minulej na budúcu generáciu bol už dlhú dobu zjavný. MS sa snaží kúpiť koho len môže. Technická stránka hier pre xcrap the one je iba decentná, po pravde, silne priemerná, všetko ako na súčasnej generácie a trošku lepšie, bohatšie. Asi bude niečo pravdy ohľadom sociálne nízkeho výkonu tohto MS cable boxu. V prvej generácii hier sa proste žiaden mega next gen skok nekoná. Zabudnite na kurva fyziku, AI, nové herné mechanizmy. Meme vyššie to vystihuje dokonale. Sú to to naozaj iba xcrap "360 a pol" hry. Zaujímavé - ani slovo o japonsku. Tam už asi MS príliš bojovať nebude. Cena novej konzoly je presne na hornom okraji odhadu, xcrap the one nie je zjavne lacný ani na výrobu - predajných 500 euro je dosť slušná kôpka peňazí a je to viac než čakal trh. Celá prezentácia ma inak dosť nudila, sucho odrapotané texty bez duše a espritu ako celá herná MS divízia, iba továreň na prachy.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****