13/12/12

Komentované herné správy - 13.12.11

"Supaboy !!!" Firma Hyperkin sa skutočne prekonáva. Po pekelnej retro mašine Retron 3 - tri super klasické 8-16 bit konzoly NES/SNES/Megadrive v jednej krabici. Používate v nej inak originálne katridže a ovládače - teraz prichádzajú s ďalšou "starinkou". Supaboy - prenosná SNES konzola s vlastným displayom, v predaji skutočne iba pár dní a ide na Amazone na dračku za nejakých 80 USD. Skutočný frankenštein. Konzola má podobu trochu väčšieho ovladáča ku konzolke SNES, pričom umožňuje pripojiť dve originálne ovládače a vraziť do diery pôvodne kátridže. Ak máte angínu, odpojíte sa od telky a ďalej hru hrajete v posteli na 3.5 palcovom displayi /viď koniec videa nižšie/. Výdrž na dobíjateľnom akumulátore je niečo okolo 5 hodín. Toto zariedenie je určené skôr pre umiernených puristov, doma s plnými zásuvkami SNES hier a nechcú sa spoliehať na softvérovú emuláciu. Aj keď my ostatní vieme, že Sony Xperia Play dnes naozaj patrí na špičku mobilného retro hrania.



"911,80 € = 1230 $" Právnici tuším poľskej firmy CD projekt rozpútali hon na čarodejnice. Ak ste sa opovážili zwareziť ich afektovane slabučké PC RPG - Witcher 2 dostanú z vás presne čiastku uvedenú na začiatku tohto reportu. Týka sa to hlavne tisícok sťahovačov a uživateľov BitTorrentu v nemecku. Ich stopovací systém je tak rafinovane výkonný, že email so žiadosťou o výpalne chodí aj ľudom, ktorý o tej sračka hre v živote nepočuli. A sú teda krivo obvinení. Ich právnikom je to srdečne jedno. Na súde teda končia rodiny bez internetového pripojenia, 80+ ročné a mŕtve plesnivé baby, ktoré nenávideli PC, zažalovali dokonca a teraz pozor - úbohú, nevinnú tlačiareň. Rozhodne prísť podobný pamflet mne /Witchera mám u zadku/, tak tie prasatá obratom zažalujem tiež. Paragraf si už nejaký nájdem, ako odškodné určite dostanem ich hru aj s podpisom.


"Vianočný updejt pre GT5 Spec 2.0" Nikto nemá ani šajnu čo to vlastne bude obsahovať, ani kedy sa tak tomu stane. Staré trate, nové trate, autá /nissan GTR 2012/? Skočil som na špecializovanú sajtu gtplanet.com, tam zatiaľ v novinkách ani čiarka. Vedzte teda, že som zistil malý hint - ohlásená odstávka online časti/služieb GT5 na deň 20.12.2012, má to trvať asi hodinu, a lokálny čas sa ešte upresní. Určite príprava na distribúciu toho ďalšieho DLC.

"PSV mem 256+128 mega". Pravda je odhalená, nedal som tomu pokoj, kým som na to neprišiel. Ešte skôr než sme vedeli akou veľkou pracovnou pamäťou vlastne PSV disponuje /vtedy NGP/ - jeden z vývojárov sa prekecol, že na PSV pracujú asi z desaťnásobkom toho čo na PSP. Klasická PSP má 32+2 mega, to jest PSV malo mať niečo okolo 256+ 128 mega = 384 mega. Nech to máme pekne okrúhle v šestnástkovej sústave. Potom sme tu mali tie šumy o znížení veľkosti pamäte. SONY to popreli. Long story short . PSV má 512+128 mega. Prečo však potom SONY kecá o tom, že pri porte hry z PS3 na PSV treba znížiť kvalitu herných asetov ? A keď sa pozerám na textúry PSV hier naozaj sú v nižšom rozlišení ako na PS3 /Uncharted pre PSV/. Tipoval som, že značnú časť hlavnej pamäte obetovalo SONY pre operačný systém a aplikácie bežiace v multitasku a možno až 256 mega !! A viete čo - naozaj tomu tak je. PSV má 4 jadrové CPU a jedno z nich spolu s 256 mega ram je izolované od zvyšku systému pre neherné použitie. Pre hry má teda PSV čistých 256 hlavnej pamäte a 128 mega grafickej /384 mega pre hry/. PS3 - 256+256 mínus povedzme 64 mega pre OS /cirka 450 mega pre hry/.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****