03/04/12

Microspace

Neuromancer je fantastický scifi román. Brilantná klasika. Tron filmy žeriem. HOME má budúcnosť, aj keď si to málokto myslí. Všetky tieto tri rôzne mádia majú spoločný prienik vo virtuálnej projekcii nášho sveta do toho digitálne - vo vnútri počítača, v globálnej sieti. A to tam ešte nesedia hrozivé autonómne umelé inteligencie /Neuromancera vám srdečne a smrteľne vážne odporúčam/. HOME preto so záujmom sledujem od prvej minúty. SONY však nejde presne tou cestou, ktorú som očakával /socializácia, integrácia, komunikácia, média a až potom hry a medzitým reklama/. Ak sa potvrdí nasledujúca informácia - konkurenčný boj a zapojenie väčšej masy peňazí to koleso roztočí do obrátok a správnym smerom. Dúfam.

"With his deck waiting, back in the loft, an Ono-Sendai Cyberspace 7. They'd left the place littered with the abstract white forms of the foam packing units, with crumpled plastic film and hundreds of tiny foam beads. The Ono-Sendai; next year's most expensive Hosaka computer; a Sony monitor; a dozen disks of corporate-grade ice; a Braun coffeemaker. Armitage had only waited for Case's approval of each piece." -
Neuromancer.

Čerstvá fáma. Bill sa údajne zúrivo snaži pre xcrap 720 naprogramovať HOME klon s integrovaním facebuku podobného interfejsu a s funkcionalitou Youtube a jemu podobných služieb. Niečo ako Kaneva. Ak si totiž zájdete za ľubovoľným mobilným operáterom - potvrdí vám fakt, že dopyt po internetových balíkoch bez obmedzenia prenosu dát závratne rastie. Ľudia chcú čumieť na youtube videá /pesničky/ a vymienať si miliardy fotiek so svadby, výletu, koncertu alebo prvej explozívnej šabľovačky. A Bill sa práve toto snaží podchytiť. A ja sa mu nečudujem, potenciálne je v tom strašne veľa peňazí.

Aj vás to iste napadne. LIVE Avatar animovaný pomocou kinedrylu síce vyzerá ako dobrý nápad, ale v praxi to určite skončí neustálym virtuálnym ošahávaním intimných miest všetkých ženských panduľákov v blízkom okolí /gay komunita, transky a podobná spodina s tým iste etické problémy mať nebude/. Rozhodne však chcú nájsť v MS široké uplatnenie pre Skype / pred časom ho kúpili/ a teda schopnosť interplanetárnych rozhovor s uživateľmi FB ale aj PS Vita. Zvažuje sa aj podpora pre internetové HTML5 hry. A tam patrí nielen Angry Birds. Old Game Room - kópia arkáde kabinetov ala HOME. Streamovanie hudby/videa pomocou služieb ako HBO GO, Netflixs, Iheart Radio & Crackle do virtuálnej obrazovky vášho doupe. Tisícky ďalších možností.

Mikrotransakcie /prachy/ sú nepochybne tou hybnou silou stojacou za snahou Billa urobiť si svoju kópiu HOME. O nej sa mnohokrát pohŕdavo a s opovrhnutím znevažujúco vyjadril, ja som však už vtedy vedel, že stačí trošku počkať a pôjde o hotovú zlatú baňu. V telke po ôsmej hodne večer počas týždňa idú iba zvratky pre ľudí štvrtej cenovej skupiny a vyše 40% čurákov u nás volilo špinavého komunistu a mafiána Fica. Stačí teda podobné, tupé skupiny skupiny bez mozgu identifikovať, aktivizovať a prinútiť ich po malých sumičkách - platiť za úplne kraviny. A možno to umožní aj znížiť ročné poplatky za LIVE /výpalné/, lebo sa pekne zahoja na svojej verzii HOME /reklama, merchandize a skafandríky Majster Čífa pre xcrap avatara - animovaný kinedrylom môžte na obrazovke strúhať pózy a salutovať všetkým dookola/.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****