01/01/13

Šťastný nový rok 2013


Rok 2012 v nehernej grafickej skratke /experti tam nájdu aspoň 7-8 zásadných minuloročných udalostí/. Stará čínska kliatba hovorí: "Nech je tvoj život zaujímavý." Rok 2013 to naplní do bodky. Podľa klimatológov nás čaka mimoriadne teplý a suchý rok. Miniete majlant na klimatizáciu, závlahu a postrek proti škodcom. Vplyv El Niňa dosiahne maximum. Na vianoce sa takmer zrazíme s kométou C/2012 S1 /ISON/, ktorá ak sa nerozpadne na viac úlomkov pri prelete okolo slnka, bude mať pri priblížení ku zemi na nočnej oblohe veľkosť mesiaca v splne. Svetová ekonomika je v riti, vojna na blízkom východe na spadnutie. Arab vytlačí žida do mora. Amerika padne. Ako hráčov nás samozrejme zaujíma hlavne náš vlastný chlievik a jeho problémy, a pretože sme tu všetci uctievači temnej sily a značky SONY, tak pre nás platí nielen po nasledujúcich 12 mesiacov toto heslo:


E3 2013, TGS 2013, Gamescom 2013, vianoce 2013. Celý rok bude v znamení najbrutálnejšieho boja v známej hernej histórií. Prichádzajúca PS4 sa postaví zoči voči xcrapu 720. Obe next gen konzoly napľujú do očí slepej arogancie nintenda a Wee Uu. Všetky konzoly proti módnym herným tabletom a mobilom. Napriek tomu, že PS3 v roku 2013 hladko prekročí 50% podiel na trhu, to jest každá druhá predaná konzola bude čierny monolit od SONY - globálne už značka playstation nemilosrdne padá k zemi /total Playstation shipments/.

Všetci preto od Playstation 4 čakáme návrat ku sile a vitalite Psone. Reboot celej série. Vkladáme obrovské nádeje do našich špičkových dev tímom. Zhodou náhod sa práve v týchto dňoch pochválila Guerrilla games, že tento rok /2013/ bude pre nich možno tým najväčším od uvedenia Killzone 1 /prvá hra pre PS2 od bandy úplných zelenáčov/. Media Molecule /Little Big Planet/ chystá nové fantastické IP a už sa tešia ako po relatívne dlhom tichu a informačnom embargu naplnia naše srdce úžasom a ohromením. Dokonca aj lenivé a veľkohubé nuly zo Santa Monica, ktoré zahanbujú PS3ku tuneloidným hnusom v podobe God of War pracujú konečne na modernej, progresívnej sandbox hre s RPG elementami. Bolo načase. Otvárajte šampus, čaká nás divoká jazda ľadovým korytom na letných gumách.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****