25/01/13

PSV >>>> PC


Playstation Vita je najlepší handheld všetkých čias. Perfektný design, výkon, ovládanie a cena. Pred vianocami 2012 to predavali v akciách aj s mem kartou za sociálnych 199 USD, čo je slušne povedané, doslova krádež. Hardvér - výpočetná časť, vychádza z dobre známej ARM /CPU/ a PowerVR architektúry. Dosť rýchlej pamäte /768 mega s wide I/O zbernicou a až 12 giga-sec priepustnosti/. Žiadne nepríjemné prekvapenia pre vývojára. Handheld bol navrhnutý s cieľom veľmi rýchlej a lacnej konverzie kódu /alebo herných asetov/ z domácich konzol. SONY to predvádzalo už na prvých tech ukážkach ešte pre NGP /krycí názov pre PSV/. Lost Planet 2, Yakuza a MGS 4 sa cítili na PSV ako doma. Dnešná herná prax aj prakticky a opakovane potvrdzuje tento fakt, a hru pre PSV naportuje z PS3 aj maličká jednociferná skupinka progišov. V extréme na to stačí aj jeden človek. Viď hra Oddworld: Stranger's Wrath.

PSV je však stále "bez hier". Pritom toho, aj pri maličkej členskej základni, predá /proporčne/ viac ako niekoľko stomiliónového herného PC. Podľa britských herných štatistík /anglicko je štandardná, herná, referenčná krajina/ si PSV uchmatlo z celkového podielu pri hre Assassin's Creed 3 asi 6% trhu, Sonic All-Stars Racing dokonca 9% a vyzerá výborne, priam neuveriteľne na prvogeneračný rýchloport. Skutočná paľba však prišla s NFS: Most Wanted. PSV získalo v maxime neskutočných 15% /!!/ a úplne vymazalo herné PC z mapy sveta. Nasledujúca tabuľka ukazuje prvých 12 týždňov predaja NFS: MW /UK/ a zaručene vám vyrazí dych.

fuck !!!

Hráči s PSV sú doslova zúrivo hladní po aspoň trochu dobrých hrách. Každého teda mierne pobavila nekonečne debilná odpoveď Crapcomu na otázku - prečo vlastne vynechali PSV zo zoznamu platform na ktoré naportujú Resident Evil: Revelations /pôvodne 3Ds gamesa/. Skôr než sa ku tej perle mudrosti dostaneme sa vžite do kože Crapcomu. Sedíte v kancelárií do ktorej napochoduje žltá opica z nintenda a povie : "Tento napchatý kufrik mi hovorím, že najbližších 12 mesiacov nevydáte pre PSV žiadnu z dôležitejších hier ako je napríklad Monster Hunter alebo Resident Evil". Čurák z Crapcomu si utrie slinu a bez slova prikývne.

Na druhý deň sa vás nejaká "renomovaná sajta" pýta - takže prečo to nedáte aj na PSV ? Na to neexistuje žiadna logická odpoveď, veď PSV hráči by dali za RESI hru prvé aj posledné a predaje by boli veľmi slušné /a podporilo by to aj predaj samotného handheldu/. A to je presne to, čo nintendo, ktoré vás podplatilo rozhodne nechce. Toto všetko sa vám preženie hlavu a odpoviete takto :  "Rozdielne rozlíšenie ich obrazoviek neumožňuje port hry pre PSV." A môj penis je dlhší a hrubší ako fták nejakého japonského pišišvora takže nemôžem opíchať tie ich šikmooké buchty. Obchod je boj, nechajme teda najlepší handheld pod slnkom zdochnúť ako besného psa. Svetu úplne stačí 3Ds bazmek s rozlíšením displaya 400x200 alebo touchscreen tablety s 5-8 mesačným reprodukčným cyklom.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****