31/03/12

Forever 8 bit

Nintendo sa konečne zbavilo ostychu a po sérii neúspechov s N64, Gamecube a Wee sa rozhodlo, že sa vyhne smrtiacej guľke HD rozlíšenia, vysokokapacitnej optiky a zabudovaného hardisku. Wee Urinal oficiálne púšťaju k vode a ohlasujú veľký reboot. Vracajú úplne na začiatok. Zo starého vreca preto ťahajte ich archaickú 8 bitovú konzolu NES. Ukážem vám ako ju s využitím super moderných technologií natlačených do kártridža premeníme na hyper aktívnu mašinu s 24/7 online pripojením, ktorá hravo zvláda surfovanie na internete a teda aj hry v okne na špičkovom Unreal engine. Google maps sú banalita. Musíte však akceptovať retro štýl a teda maximálne 64 farieb. Beží to inak na "Dragon Quest 1 engine". Obrázok nižšie je zo street view režimu. Behá to rýchlejšia ako na mojom 6 rokov starom ninja PC.



teaser video a nezabudnite dobre fúkať

Pre náročnejších zákazníkov ponúka nintendo iné špeciálne dvojchodové menu. Michelin na 3 hviezdy, žrádlo ktoré si musíte zaslúžiť. Bohužiaľ táto aplikácia je výrazne náročnejšie na výkon ako hore uvedené google sračky a navyše natvrdo vyžaduje kátridž hru GoldenEye 64. Údajne najlepšia fps gamesa pre túto platformu. Bondovka nás však nebude zaujímať. Najnovší výskum ukázal, že sa v kóde tejto hry od Rare skrýva - 100% funkčný emulátor ďaleko lepšieho herného stroja ZX Spectrum 48K. To však nie je zďaleka všetko, nájdete tam priložené aj tieto špičkové speccy hry. Zoznam nižšie.

em/data/sabre.seg.rz Sabre Wulf , em/data/atic.seg.rz Atic Atac
em/data/jetpac.seg.rz Jetpac , em/data/jetman.seg.rz Lunar Jetman
em/data/alien8.seg.rz Alien 8 , em/data/gunfright.seg.rz Gun Fright
em/data/under.seg.rz Underwurlde , em/data/knightlore.seg.rz Knight Lore
em/data/pssst.seg.rz Pssst , em/data/cookie.seg.rz Cookie

Samozrejme stačí natiahnúť romku spektra /spec_rom.seg.rz/ a nemusíte sa obmedzovať žiadnym zoznamom. Patch kátridžu pre menej šikovných. Určite hľadáte nejaké logické vysvetlenie tejto šialenej situácie. Napoviem vám. Hore uvedené hry /využite search engine WOSu pre vizualizáciu tej 8 bitovej nádhery/ majú spoločného výrobcu. Nie je ním nikto menší ako kultová speccy firma Ultimate Play the Game, ktorej vďačíme za objav asi desiatich herných žánrov a dokonca aj pseudo 3D "izometrickej" grafiky. No a Ultimate sa neskôr premenovalo na Rare. Ešte neskôr ich análne defloroval Bill z microsoftu a chlapci zabudli robiť dobré hry. Každopádne video N64-ZX48 zázraku a listinné dôkazy pre maloletých bezvercov.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****