11/09/12

Wee Urinal - final specs


 Updejt /13.9.12/: Som génius. Wee Urinal bude mať dve SKU. Základné "biele" s 8 gigovou flashkou za cca 250 euro a premium "čierne" s  32 gigovou za cca 299 USD /platí pre japonsko/. HDMI káble budú priložené, headset asi nie. Rovnako presný som bol pri odhade výkonu na základe odberu prúdu. Skutočne to má 75w zdroj, pričom konzola si cucne do 50w. Na palube je jedno giga ram pre hry a ďalší gigabajt pre OS /kopa pamäte, zaujímavé/. Spätná kompatibilita s Wee. Kapacita optického úložiska je 25 giga a slušná rýchlosť na úrovni 22.5mega/sec, či CAV alebo CLV, to neviem, ale beží to rýchlejšie ako rýchlosť BD disku v Ps3ke. Okolo 9-10 mega/sec.
----------------------

WGleaks vás zdraví a prináša údajne tutovo korektné špecifikácie hardvéru Wee Urinal konzolky. Stručný verdikt - proste 7.5 generácia, až PS4 bude tým regulérnym pokračovaním s poradovým číslom osem. Prikladám svoj stručný komentár ku jednotlivým položkám.


 CPU:
“Espresso” CPU on the Wii U has three enhanced Broadway cores.

Na začiatku bolo Gamecube CPU - Gekko. IBM PowerPC 750CXe procák na 486 Mhz. Wee dostalo jeho derivát s názvom Broadway bežiaci o 50% rýchlejšie na 729 MHz. No a Wee U zas trojicu vylepšených Broadway čipov /plus asi 3 megová keška L1-L2-L3/. Ako som už povedal - šušká sa o takte do 1.5-1.7Ghz . Možno menej. Cirka dvojnásobok toho čo Wee. Toto CPU nepochybne nebude silnejšie ako to v PS3 alebo xcrape - asi si však zachová slušnú spätnú kompatibilitu s Wee. Silné GPU tu bude suplovať slabé CPU, opačná situácia ako na PS3ke.
 
GPU:
“GPU7” AMD Radeon™-based High Definition GPU. Unique API = GX2, which supports Shader Model 4.0 (DirectX 10.1 and OpenGL 3.3 equivalent functionality)

Wee U GPU si hravo poradí s konkurenciou a pre potreby nintenda bohato stači /DX11 je príliš overkill/.Wee U hry by malo s ľahkosťou zvládať nintendo recykláty v 720p plus nejaké AA. Ako každé konzolácke GPU má natívne API /GX2, Wee malo GX1ku/ ďaleko rýchlejšie ako oficiálne DirectX - ak to teda porovnáme s podobne výkonnou PC grafikou. Nič nové. Určite však bude mať Wee U problém s konverziami ninja nadupaných hier z pravého next genu. Ale detaily sa vždy dajú surovo orezať a pobeží to aj na pentiu. A fyzika bežiaca na GPU zas vypnúť, ak to neovplyvní jadrovú hrateľnosť hry.

Sound and Audio /iný zdroj/:
Dedicated 120MHz audio DSP. Support for 6 channel discrete uncompressed audio (via HDMI).
2 channel audio for the Cafe DRC controller. Monaural audio for the Cafe Remote controller.


Jedným z veľkých rozdielov medzi PS3 a xcrapom je ďaleko vyšší dostupný výkon pre spracovanie high-end zvuku na hlavnom CPU v prípade CELLu. Ignorujú to všetky "renomované sajty" ale napríklad 3D audio a náročné audio postefekty sú na PS3 o generáciu ďalej pre DVD RROD bill šmejdom. Dokonca existujú hry, ktoré na xcrape zlikvidujú celé jedno vlákno /zo šiestich/ iba na spracovanie zvuku, efektov, mixovanie. Wee Urinal dostane, údajne, vítanú pomoc v podobe extra hardvéru. 

Memory:
Mem1 = 32MB, Mem2 = 1GB (that applications can use)

UMA pamäť o veľkosti 1 gigabajt  ala xcrap 1 a 1.5 plus 32 mega "grafická" eDRAM. Ide o kópiu MS riešenia. Hlavná ramka s veľkou rezervou pohltí súčasné multiplat hry. Veľká edram zas napraví hlavný nedostatok RROD xcrapu a to neschopnosť vopchať naraz do jeho 10 megovej edram všetky render targety + 720p + nejaké HW AA.  Wee U eDRAM má ideálnu veľkosť doslova ušitú pre 720p alebo half-1080p rozlíšenie /1280x1080/.

Storage:
Internal 8 GB with support for SD Cards (SD Cards up to 2GB/ SDHC Cards up to 32GB) and External USB Connected Hard Drives, 512MB SLC NAND for System.

Žiaden HDD alebo SDD úložisko. Nintendo je ako lacný jožko /fake tweet/. Dovolia vám láskovo si kúpiť SD kartičky, dokonca externý USB HDD. Asi to príliš vážne s digitálnou distribúciou nemyslia. PS3 "16GB" super slim, aj to teda je pravda, v cene 149-179 USD by mohol skutočne dobre zabodovať u negramotných kazuálov, ktorým stačia malé prdy a MOVE Harry Potter hry a nepotrebujú 1 terabajtový HDD plný porna a PSN+ obsahu, ktorý aj tak nestihnú nikdy dohrať.

Networking:
802.11 b/g/n Wifi
Video Output:
Supports 1080p, 1080i, 720p, 480p and 480i
Video Cables Supported:
Compatible cables include HDMI, Wii D-Terminal, Wii Component Video, Wii RGB, Wii S-Video Stereo AV and Wii AV.
USB:
Four USB 2.0 Ports

Nič extra až na štyri USB porty /ehm - 2.0 formát, USB HDD bude rýchly ako "blesk"/ .Wifina n triedy. Štandartka. Počkáme si, či nintendo do krabice zabalí aj HDMI kábel so zlatými konektormi, alebo tam strčí nejaký hnusný koaxiál. A to je všetko. Cena medzi 249 a 299 evra, to je úplne jasné.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****