04/06/11

Monštrum a Ja

SONY Pub Fund - prvykrát som tento program pre podporu malých "indie" vývojárov spomenul pred dvoma rokmi. Burn, Zombie, Burn ! a Joe Danger sú úspešnými produktami tejto aktivity. Ak podpíšete Pub Fund zmluvu so SONY, tá vám potom garantuje istý budget pre vývoj, percento zisku z každej kópie, pomoc s marketingom a reklamou výmenou za exkluzivitu pre playstation platformu. Obrovskou výhodou však je, že vy vlastníte IP, určujete cenu hry, a ďalší život vášho projektu. Nejde teda o tak "tvrdú" naviazanosť ako pri first-second party vývojaroch.

PS3 hra Papa & Yo chystaná na rok 2012 bude ďalším výsledkom tejto spolupráce /hrateľne na E3 2011 o pár dní/. Vývojársky tím Minority sídliaci v Kanade /Montreal/. Názov hry je po španielsky a v preklade znamené Otec a Ja. Zosobnený príbeh šéfa firmy, jeho detstva s fotrom alkoholikom a narkomanom, ktorého ambivalentný život bol mixom svetlých chvíľok dobráka od kostí a agresívneho zfetovaného zvieraťa. Úplne rovnako ako vzťah chlapca menom Quico a Monštra v hre Papa & Yo.



Herne pôjde o klasický adventúrny puzzle koncept dvoch navzájom si pomáhajúcich postáv /ICO sú Amy sú typický príkladom/. Monštrum však býva občas hladné, a je posadnuté žraním toxických žiab, po ktorých konzumácii sa mení tvora hodného svojho mena a vzhľadu. Utrhne vám všetky údy a rozmláti celé favelas a okolie, kde sa hra odohráva. Obe tieto stavy budete v hre vcelku originálne využívať vo svoj prospech a cieľ vášho snaženia. Nájsť liek pre príšerku /odvykaciu kúru/. Veľmi príjemná grafika, nasvietenie, animácia, občas surealisticky ťah štetcom, všetko v tomto videu /dlhšia verzia, než ktoré majú na stránke !!/.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****