24/06/11

Unearthed: Trail of Ibn Battuta

Herní vývojári. Nenechajte sa učičíkať dnešným, tradičným, bipolárnym rozdelením síl na anglosaský západ a japonský východ. Sám čakám kedy sa prebudia a explozívne presadia číňania, indovia alebo arabi. Ibn Battuta bol ako nám wikipedia hovorí - vzácnou kombináciou osvieteného učenca a cestovateľa s veľkým C. Tridsať rokov putovania, v nohách viac ako 120 000 kilometrov, prešiel krížom krážom každý kontinent okrem ameriky, ktorá vtedy ešte nebola objavená. Autorita možno nad úrovňou nám viac známeho Marca Pola.

V hre Unearthed: Trail of Ibn Battuta ako moderný arabský Indiana Jones menom
Faris Jawad pôjdete po stopách svojho o sedem storočí staršieho predchodcu. Tajomstvá, objavy, poklady, pasce, nebezpečenstvá. Štandardná zostava neprajníkov v podobe militantných zelených hláv, pašerákov, a ďalších hľadačov pokladov bez škrupúľ - spolu s vami idúci za spoločným cieľom. Kopa piesku v púšti, alebo kokos v oáze nim iste nebude.



Hra príde podľa ich domovskej stránky doslova na všetky platformy /PS3, PC, androidy atď./ A pôjde o third person akciu s trochou preliezanie a streľbou z automatických zbraní. Aby som nechodil dlho okolo studenej kaše. Po Gamelofte s jeho Shadow Guardian nás aj táto prvá arabská hra od firmy SemaPhore na Ps3ke bez hanby odkazuje na špičkovú, hernú PS3 sériu Uncharted. Ešte aj názov /Unearthed - objavený, doslova z pod zeme vyhrabaný, odhalený/ je veľmi podobný. Slovný obrat nehanebný rip-off tu pod hrozbou fatwy radšej nepoužijem. Obrázky ste už videli. Kliknite na toto teaser videjko.



gameplay

Hlavne sa nesmejte. Z tejto krátkej ukážky môžme zhodnotiť grafiku ako objektívne vcelku peknú /známy Unity3D engine/. Prostredie, v ktorom by sa Rick O'Connell z Múmie, Indiana, alebo Nathan Drake cítil ako doma. Animácia javí snahu realisticky prekonať každú prekážky pod nohy hodenú /určite inverzná kinetika, eh/, ale chcelo by to ešte niekoľko desiatok hodín na vyladenie. Dizajn daného levelu je striktne tuneloidný a teda ľahko kritizovateľný. Streľbu, kryt, traverzovanie je ťažké hodnotiť, a ešte ťažšie zhodnotiť ako dobre funkčnú a na úrovni doby. Epizodický charakter a multiplayer browser based hernú komponentu spomeniem iba pod čiarou. Celý projekt skôr "ohrozuje" Uncharted: Golden Abyss na PSV, než gigantický Uncharted 3 pre PS3ku. Náražam aj na cenu hry, ktorú čakám niekde hlboko pod 15 USD. Ja sa týmto arabom vážne pod fúzy nevysmievam, viem ako to vo svete chodí. Kvalitatívny skok from zero to hero behom pár rokov ma už dnes u nikoho neprekvapí.



nájdi tri rozdiely

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****