06/06/11

E3 2011 - Microsoft

Heslo dňa buzíka Billa v dúhovom pyžame - našu pseudo konzolu držia nad vodou iba nekonečné a bezprecedentné dotácie /zisk z predaných Office a WinOS kopií/, detské akcie Gears of Joke, Generic Warfare, Hey Lou 528 : Neverending Fight, arkáde varianta neprekonateľného Gran Turismo pre xcrap menom Flopza a nespočítaľné zvratky pre ich nepodarený Kinedryl. Takto to vyzeralo v minulom roku, a presne to isté zažijete aj dnes. MS naskakuje na vlak plný nehier, shovelware a lacného vietnamského odpadu, po vzore nintenda. Článok píšem ako vždy v reálnom čase, dojmy naživo.

Začnem konštatovanim - totálny únik všetkého podstatného z MS konferencie, ktorá sa ešte pritom ani nezačala. Nielen ja si predstavujem, toho židobolševika S. Jobsa ako 28 minút pred "tajným" predstavením Ifuj4 sa už o ňom všetci dobre bavia na n4g.com. Klapka, akcia.

Generic Warfare 3. Multiplatformová hyper script sračka na Qvak engine, plytká, tunelová .. argh .. reconnect controller, asi spotené ruky od vzrušenia. Americká hra. Video ukážka ukazuje herne nulovú podvodnú sekvenciu. Rovnako tam mohla bežať CG animačka. Bullet time, to aby ste vedeli, že pri útoku amerického mariňaka s jeho ninja reflexami my ostatní smrteľní žijeme v "pomalom čase". Masívne množstvo scriptov a on-rail "akcie". GW3 tím vie, že nám herne nemá čo ponuknúť, ostali v roku 1997, tož aspoň si užijte naších enginových animačiek.

Lara Croft. Tak pozor ide o MS konferencie, alebo EXPO pre prezentáciu third party MULTIPLATFORMOVÝCH HIER, ktoré o deň neskôr môže ukazovať aj SONY. Herná ukážka - Lara padá, stená, rozpráva sa sama zo sebou, krváca, ale ani po 5 minútach .. nehraje. Skočiť, chytiť, a vytiahnuť sa na jednej ruke /v druhej má fakľu/ dokaže iba Chuck Norris a Lara. More scriptov, po celý čas tunel širky 5 metrov, ak pride ku slovu hráč .. ide zásadne o QTE sekvenciu.

EA Sports. Slizák Moore, xbot. Ďalšie multiplatformy. Iba zabíjam čas. Mass Defekt 3. Multiplatforma. Ovladanie Kinedrylom. Ale neprepadajte panike. Pôjde iba o rozpoznanie hlasových príkazov. Presnejšie čítate vety, ktoré hra ponúka. Štekáte pokyny .. MOVE OUT BITCH. Šlapka však odmieta počúvať. Gimmick do očí bijúci, občas, a to skutočne veľmi zriedka aj fungujúci a absolútne nevhodný pre akčnú hru. Samozrejme ľahko implementovateľné pre PS3. Grafika posrate archaická, ale to bol už prvý diel. Ghost Recon Future Soldier. Multiplatforma. Menu ovládate Kinedrylom. Trapas. Kinedryl chytá aj vaše mimovoľné pohyby /škriabem sa po vlasoch, po guliach, náhodne mrdnem plecom/ a chudak to musí hneď ďalším pohybom korigovať. Hru ovládanú tým šmejdom nebudem komentovať, je to zahanbujúco gay nefunkčné. Gimmick pre pobavenie. A MS tlačí ten svoj bazmek nasilu, cez mrtvoly, a za každú cenu ako vidíte aj do hardcore hier.

Youtube pre Xcrap LIVE. Bing. Search. Ovládané hlasom. Úspešnosť rozoznania hlasu asi 25% /a BING k tomu, kriste/, ale americkému hovädu nejde o rýchlosť a kvalitu. Stačí sa pobaviť. UFC. To je "športová" hra, kde sa dva spotené bukvice váľajú po sebe, zatvorený v klietke. V tom ich povzbuduje kopa opitých redneckov stojach okolo. Náhrada za wrestling, ten už nie je tak IN. Inak ďalšia multiplatforma.

Gears of Joke 3. Po 45 minutách nás konečne oblažila tato výsostne pubertálna záležitosť. Tunel-postavy prilepené ku zemi-dialógy a story na úrovni dvoch opíc čo sa bijú o banán. Script útok potvoráka, script deštrukcia. Niečo čo bolo v Resistance 2 /a dokonca aj v ukážkach z trojky/ kritizované do nepríčetnosti. Herné mdlé, videné a hrané asi milión krát. Scripty, scripty, scripty. Zatial vlastne nevystrelili ani raz !! BADASS, iste Cliffy, ty análna nula. Mŕtva, vyčerpaná séria.

Ryse. Crytek a jeho 110% hra pre xcrap. Crysis 2 pre xcrap /subhD, zero AA, avg. 22fps/ bol iba 100%. Ryse je script, tunel, v tomto videu čisto režírovaná ukážka, bezcenné. HALO 1 remake. Hra horšia ako Killzone 1, s poľutovaniahodným designom. Myslím, že iba premaľovať textúry nebude stači. Flopza - poznáte, arkáda s 8 autami, bez damage modelu, bez zmeny dennej doby, bez dynamického počasia. Každy nový diel je iba datadiskom prvého dielu. Ukážka. Správne. Pre každý autičkový simulátor sú dôležité nekonečné pohľady na modely áut, vrooom .. stále to vyzerá ako ďalší datadisk, a iste na 2 x DVD. Po definitívnom zažitku, dnes ponúkajú - "an entirely new car experience". Chudáci.

Fable Journey. Sľubotechna Molyneux, alebo kecám o hrách, ktoré vám v tej pokecám-pofajčím-uvidím kvalite nikdy nedám. Takže ku hre, pardon "hre". Ak ma zrak neklame, ide len o posratý on-rail shooter. Niečo ako Ryse od Cryteku. Ubehla presne hodina. Nudná, korporátne pribrdzená konferencia.

Minecraft. Veľké sklamanie. Exkluzívny konzolácky port pre Xcrap /SONY Xperia dostala časovú exkluzivitu pre Androidy/. Pritom šéf firmy Notch sa opakovane prezentoval ako SONY fanboy. Ale každý sa dá kupiť. Úprimne povedané, som to čakal. Počnúc dneškom je pre mňa ich hra tabu.

Disneyland Kinedryl. Vydrbaný on-rail shooter ako Ryse a Fable. Dve deti na scéne vykrikujú naučené heslá a tvária sa >štastne<. This is so COOOOL, heheh .. úprimný smiech školenou fistulkou. Fták sa mi nepostavil. Star Wars Kinedryl. On-rail shooter. Velikán Tim Schafer a jeho Sesame Street: Once Upon A Monster. Klon sračky Disneyland Kinedryl, len tentokrát ešte jednoduchšie /neveril som, že je to možné/ a pre tých najmenších, tak do 8 rokov. Tých sedí v hľadisku učite aspoň šesť tisíc. Čakám na burlivú odozvu. Mrtvolné ticho, nie som prekvapený. Kudo Tsunoda, to je hlasná truba stojaca za Kinedryl. Samoľúbe, afektované, obézne prasa v mastnom tričku a s čiernymi okuliarmi, aj keby padal dážď, a bolo pod mrakom. Ohlasuje Kinedryl Fun Labs. Manažér pre apps určené pre kinedryl. Gimmick show. A ešte jeden, a ešte jeden, a ďalší. Tuším 90% z nich je ukradnutých od SONY /PS EYE, MOVE tech demá/. Ide o narežírované ukážky. V praxi to bude mať štandardnú 25% uspešnosť. Kinedryl Sports 2.= Wee Sports 2. Zahanbujúco režirovaná ukážka. A tá nasledujúca s americkým futbalom bude vďačným materialom pre flop of da show gify. Dance Central 2 bež do piče. Kinedryl sračky vás doslova nutia pozerať na Wee + Weemote ako na hardcore platformu !!

Zaujimavé. Live text box na eurogamere predbieha oficiálny video stream z MS stránky asi o 5 minút. Som v budúcnosti a pozerám sa do minulosti, kurva. HALO 4, vianoce 2012. Svalnaté neherné video ohlasujúce novú heptalógiu. Alebo ešte vyššie čislo. Dojíme kravičku, cecky ma celé modré. Túžobne bučí. A je koniec, hraje nám ľahké hudba.

Som guru. Takže fundovaný záver. MS rezignovalo na vlastné hardcore IP. V tomto smere pôjde xcrap samospádom, third party tímy sa už o naše nadržané americké deti postarajú. Kinedryl. Bill chce za každú cenu vydolovať z tupého dobytka poslednú penny. Vopchať svoju nenažratú hubu do kazuálneho Wee koláča. To sú tie ovce, čo serú na hranie v klasickom zmysle slova, alebo na ovládač. Chcú lacnú wow senzáciu, je im u neutretej rite, akú úspečnosť bude mať rozpoznanie hlasu, alebo pohybu. Stačí keď si zablbnem s niečím "novým". Integrácia kinedrylu do hardcore hier je presne v intenciách upletieme z hovna bič, pričom ak sa im to aj podarí, pri prvom zaplieskani budú mať to hovno aj v tesnej medzere medzi penisom a mieškom. Je to drzé, neopríčetné, tlačenie tohhto posraté nefunkčného bastarda, tam kde nemá čo robiť. MS je debilná US firma. Môžu si dovoliť urobiť na každý správny krok, päť tých zlých /SEGA, SONY by krachli, Nintendo by sa ledva vylízalo/. Tie svine sú dobre operené prachmi /Office, WinOS/. Definitívne dosrali, a zdeformovali čisté a rytiersky "čestné" prostredie, ako sme ho poznali z čias NES, SNES, MD, PSone. Táto konferencia bola arogantným pľuvancom do tváre - jasný odkaz. Naše miliardy môžu vás, celú vašu snahu, bozať v riť.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****