07/06/11

E3 2011 - Nintendo

Prológ. N64 s CD ROM mechanikou by odsunula PSone na druhé miesto a nikdy by nedovolila SONY tak strašným spôsobom dominovať. Bola to stupídne, krátkozraké rozhodnutie nintenda, ktoré im prehralo vojnu konzol, ešte skôr než vôbec vypukla. Veď si to len predstavte. Final Fantasy 7 exkluzívne pre N64 v jeho štandardne vyhladenej, bilineárne filtrovanej grafike, a s perspektívnou korekciou textúr. 3Dfx Voodoo graphix mňamka. Pri Gamecube urobili tú istú chybu. Opakujem. Dvakrát vstupili do tej istej rieky a zhoreli na nesprávnej voľbe optického nosiča. K tomu si pripočítajte paranoidne odmietavý až nepriateľsky postoj ku third party hrám.

Kapitolu Wee nechcem komentovať. Úplne opustili priestor klasickej konzoly s klasickými hrami. A nechali tento trh na pospas osudu. Wee už druhý rok padá strmo k zemi, z biedy ho občas vytrhne nejaká recyklovaná nintendo soft sračka. Weemote ako vektor revolúcie a inovatívnych hier, je dnes story iba na zadnú stranu novín a zgrcaný opilecký smiech. 3DS je iba ďalším absolútne arogantným a hmatateľným dôkazom degenerácie nintenda. Pyšne prestrelená cena, ktorú už určite stokrát oľutovali. Nahradiť dotykovú schopnosť displaya /aspoň sa tvárime, že to herne obohacuje hru/ - stupídne polofunkčným 3D efektom s upozornením, že môže poškodiť váš zrak je v priamom kontraste, s tým že nintendo zásadne kašle na grafiku, iba tak medzi rečou robí skvelé hry. Hráč na prvom mieste. Realita. Nintendo kašle na hry, tlačí vám do zadku svoje gimmick kraviny. 3DS tu nie je ešte ani pol roka /bez hier/ a jeho gimmick štatút je už aj medzi vývojarmi plne "akceptovaný". Mimochodom má to výkon PSP a celé jeho polovičaté ovládanie prevzaté bez úprav. Iba jeden analóg. Nintendo asi serie na tie kecy, ktoré SONY počúvalo práve na adresu tejto "chyby".

Na tohoročnej E3 odhalia svoju novú domácu konzolu. Reboot ich hárdverovej série. Wee 2. Viď aj prvý odsek môjho staršieho článku. Veľký návrat ku hrám, lacné sa priživovanie práve na multiplatformových third party vývojaroch. Širia sa reči, že sa idú posrať od poníženia a pokory, len aby R* /a iní/ pri ďalšom GTA rátal aj s nimi. Ich perfídnosť dosiahla takého stupňa, že dokonca sľubujú, pozdržanie vypustenia vlastných in house titulov /recyklovaný Mario, Kart, Zelda, Smah Bros/, len aby NEOHROZILI nesprávne načasovaným uvedením na trh práve ich third party hru/y !!

------------------------------

Technické problémy, ani jeden video stream nebeží ako má, buď vôbec, alebo ako koň so zlámanými zadnými. Nič nevidím, nič nepočujem. Nechcite mi povedať, že miliarda nintendo geekov sadlo naraz ku PC a preťažilo svetovú sieť. Konečne. Takže MS začalo svoju konferenciu multiplatformami, SONY exkluzivitami. Aspoň však išlo o "nové" hry. Nintendo ako inak - únavným Zelda recyklátom. Podmaz hraje živý orchester. Jediné malé plus. Stále drísty o Zelde, retrospektíva, 25. výročie, CD album so Zelda hudbou. Kraviny. Iba dva Zeldy stoja za reč. Ocarina na N64 a Zelda: A Link to the Past na SNESe.

Mr. Iwata, nemám ho rád, slizniak. Mario Kart, Super Mario Bros, bože, Star Fox asi pre 3Ds. Kto má tie prekliate N64 recykláty medzi sebou rozoznať. Mr. Reggie, kriste toho arogantného negra skutočne nemusím. Kid Ikarus 3D ako keby z oka vypadol sérii Kingdom Hearts. A ja to spoznám, som KH nerd. Kiddo Ikarus má aj 3 vs 3 mulťák, niečo simplexné via AR karty. Jednoduchá hračka Luigi Mansion 2, gamecube recyklát. Resident Evil: Mercenaries a Revelation. Ace Combat 3D požičaný z PSP, Tetris, Cave Story, Driver. Pacman. Tekken 3D, MGS 3. Bezprecedentný 3DS nášup, to povedal ten neger. Ja vidím bežne multiplatformy, recykláty a minihry v normálnom počte.

Pokemon. Vážne. Koľký už pokemon v poradí - dvadsiaty, dvestý. Keď Capcom vypustil tretí Monster Hunter /kvázi pokemon klon/ všetci vrieskali o vyčerpaní potenciálu, syndróm vyhorenie. Takže ďalší pokemom. Fuck you Reggie. Bľabotá už 5 minút, naozaj neviem o čom .. aha nové Wee.

A volá sa Wii U .. číta sa vi ju, vííí júú. Vyjú vlci na mesiac, uvila víla veniec. Príšerne neorgonomický a skutočne nevkusne obrovský gimmick ovládač. Gimmick video prezentačka, absurdné veci tam vidím, násilne a umelé implementácie toho monštra. Musím vymyslieť nový pojem pre - "už nevieme čo z rozkoše vymyslíme, ale snáď nám to tie tupé hovädá zožerú /proste idiot box whatchamacallit/. História nás učí, že všetky ich gimmick sračky sa rozplynuli v hmle trápneho zabudnutia. Aj Miyamoto má k tomu čo povedať, ospravedlniť, neviem .. vysvetliť, čo sa s tým akože dá robiť. Kriste, sám som v rozpakoch, že toto tlačenie kalerábov do tých debilných nintendo hláv musím pozerať.

Vraj si s tým developeri inovatívne poradia. Boha. Videli sme, čo dokázali s Weemote, Weemote+, NDS, 3Ds. Hnus. Konečne next next gen grafika. Vrabčiak lieta nad krajinou, jazierkom, sakurami, kapre skáču. Nehrateľné ukážka grafickej sily systému. Kto čakal klasické tech demo s 1024 dookola behajúci Mario panduľákmi bol sklamaný. Ďalšie video - zbierka "šokovaných", "uchvátených", a "nadšených" vývojárov. Je tam aj ten feťak Levine /Bioshock a W. Spector. Fuck you. To isté ste hovorili pri Wee, NDs, Weemote, Weemote+. A nestalo sa ani hovno.

Mojou osobou dopredu oznamovaný prúd multiplatform hier "požičaných" z xcrapu, a PS3. Video montáž. Darksiders 2. Dirt 3. Aliens Colonial Marines. Tom Clancy Ghost Recon online. Metro Last Light. Tekken. Ninja Gaiden 3. Všetko od EA. Battlefield 3. Sims. Medal of Honor. Army of Two.

Reggie si piča a vždy keď povieš, že nintendo je líder inovácie si špinavá klamárska negerská piča. Aspoň nám tu novú konzolu ukaž. Cenu radšej neoznámili, žiadne špecifikácie, výbava, niečo o vlastnej online službe. Nič. Kde je weeUmote ty čierny hajzel. Nahradili ste jeden posratý "revolučný" gimmick .. iným šmejdom. Boha mám tie nintendo špiny prečítané už dlhé roku. Ich krátka konferencia sa dá zhrnúť do dvoch bodov. Tu máte naše výkonné PC, čo zožerie vaše multiplatformy vyťunťané iba vďaka predajom na dvojici konzol - ps3 a xcrap. Príjsť ku prestretému stolu a všetko dostať zadara. Bod dva : my kráľ nintendo ako pochodeň a pilier inovácie vám, sviniam bez mozgu hádžeme pod rypák další gimmick. Fuck you, pojeb sa nintendo. U mňa ste definitívne stratili tvár.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****