25/04/11

Eldorádo

PSP 2 dokáže bez väčšieho zadýchania rozbehať akúkoľvek PS3 hru. Viď aj work in progress nemecký Trinigy NGP engine, a surové obrázky "niečoho" na ňom bežiacom, čo o pár minút z blogu stiahli. Otravovačom odkazujú, že tiene sa dajú zapnúť, lesk znížiť, a 4xAA je samozrejmosť. Ja vás ešte upozorním na perfektný parallax mapping - pseudo 3D povrchy /tie kamenné múry a dlažba/. Wee 2 je hárdverovo bohapustá kópia xcrapu 1.5. Tri symetrické IBM Power PC jadrá a nejaké R700 GPU od ATI. Konverzie všetkých tých multiplatformových hier z toho MS DVD šmejdu budú banálne jednoduché. Cielene a zámerne tu spomínam tieto dve zdanlivo marginálne platformy. Obe sa navyše budú masovo predávať v roku 2012 spolu s dvoma dosluhujúcimi next gen konzolami.

Múdremu už došlo, blbému napoviem. Vidíme rastúcu sila veľkých softvérových skupín ako EA, alebo Activision. Vieme, že ekonomický tlak na third party sektor a snaha umiestniť svoju hru na čo najväčší počet HW entít je obrovská. A na konci roku 2012 bude možné predať GTA 5 nielen pre PS3 a xcrap, ale aj pre Wee 2 a dokonca aj PSP 2 /iPAD 11/. Na konci roku 2012 tu bude cirka 140 miliónov konzol/handheldov schopných rozbehať ich hru. Penetrácia GTA hier je vždy vysoko nad 20%, a 1/5 z čísla 140M sa rovná predaných 28 miliónov kópii po 60 USD. Brutto obrat - 1.7 miliardy USD, možno aj behom 6-8 týždňov /PC do tejto kôpky vôbec nezaratávam/.

Prachy stranou, dôsledok takého to zárobku si už domyslíte. Teraz sa znovu pozrite na debílkov vrieskajúcch po fórach o konzolách čo brzdia rozlet DX 11 PC grcov. Dobre sledujte tých vaginálnych blbečkov z Epicu predvádzajúcich demátko svojho Unreal v3.987 enginu. Neholený bobor s vredmi plný vší. To isté tureckí fašisti z cryteku. Tupo a slepo sledujú svoje vlastné záujmy. Predaj množstva licencii ďalšieho ich prašivého enginu pre ďalší nový hárdver. Vyššia karta však prebíja dolníka so spustenými gaťami. A vplyv herných veľkých vývojarov bude dúfajme väčší, pri pohľade na tie početné desiatky miliónov lacných konzol schopných absorbovať ich soft sa im ani nečudujem. S trochou štastia sa novej PS4 nedočkáme skôr ako v roku 2014, čím neskôr tým lepšie.

Ešte dôležitejšie ako nový hárdvér, a duchaprázdne hry budú šarády a prezliekanie kabátov všetkých štyroch hráčov. Apple sú syfilitické, debilné filcky a škodiť budú zvyšnej klasickej trojke svojimi hrami po 0.99 USD. Nintendo uteká naspäť ku hardcore hráčom a hrám vôbec. Wee bola totálne vymletá kvázi konzola bez hier. Viem to ja, a vedia to aj oni. Buzerant Bill beží presne opačným smerom a ďalej bude predávať svoj Kinedryl americkým stukovatelým hlavám. Gimmick vhodný iba na tanečné sračky. SONY je tradične jediná spoločnosť s dostatočnou mierou sebaúcty a pevne sa drží zlatej strednej cesty. Na konci roku 2012 budú všetky jej modely pod 200 USD hranicou a nič jej nebude brániť v tom predať 100 miliónov konzol behom desiatich rokov od začiatku predaja. Na trhu však bude presne o jedného hráča navyše. A ešte niečo, opakujem to, ale už sa veľmi sa teším na nástup Gameloftu /EA a Activison tiež potrebujú zopár faciek/.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****