26/09/09

Flopza 2.5

Bublina praskla, po neustálom si otieraní špinavých papúľ xbotov o superiórnu GT sériu došlo aj na nich. Vlna nárekov a sklamania po výskúšaní si hrateľného dema otriasa internetom. Akoby nestačila, že tá úbohosť od Turn11 poukazuje aj na dosiahnutie výkonových možností limitovaného xcrapu, a na polovičný herný obsah GT5 to chce dve DVD a povinnú inštaláciu na HDD, ktorý desať miliónov blbečkov s Arcade modelom nemá. Vizuálna kvalita je smiešna, hra je v 720p roztrasene zubaté hovienko, lebo "najlepšie GPU" pod slnkom a eDRAM sa zmôže iba na 2xAA /GT5 je na to o 100% lepšie, a pochopiteľne beží aj vo vyššom rozlíšení/. Chýbajú kvalitné kokpity, alebo animácia radenia rýchlostí, na ktoré už Turn11 podľa vlastných slov nemal dosť času.



Skúste nájsť na obrázkoch hore aspoň desať rozdielov. Podľa člena dev tímu, nick Chespace, by ste nemali níjsť ani jeden !! To klamárska nula opakovane tvrdí: "Grafika modelov áut v hre, v garáži, alebo vo photomóde je stále tá istá bez zmeny kvalita." Samozrejme dostal niekoľko rozzúrených mailov, kde mu jeden rozčarovaný xbot kričí do ksichtu: "Ty čurák,slušne som sa ťa na niečo spýtal a ty mi odpovedáš LOL odpoveďou, toto je tvoja predstava kontaktu s hernou komunitou, jeb svoju mať hajzel, flopza3 sa u mňa presunula z kolonky kupujem-v-prvý-deň, do požičiam-ako-second-hand. A to ti hovorím, ako niekto čo investoval 600 dolárov do volantu a kokpitu. Už predtým som videl každé jedno video, a hovorím ti, že ani omylom sa im herná grafika nevyrovná, si IDIOT alebo si myslíš, že sme nimi my ??"

Chespace pochopiteľne hraje svoju rolu vylízaného imbecila až do konca: "Tvrdím, že photomód je vlastne herný model v režime .. zastavené hra a nejaké pridané postefekty, ktoré počas hry nedostaneš, trochu AA, motion blur, DOF." Hajzlík zabudol na výrazne výšší polycount, kvalitu textúr-dekaly atď. atď. Tiež mu doporučili, aby prestal drístať o definitívnom neprekonateľnom racingu, lebo pravdepodobne ani Flopza 4 nebude tam, kde je GT5 dnes.

Kopa kritiky sa zniesla na patetický damage a crash model, ktorý bol zastaralý už vo flopze 2. Totálky sa človek nedočká, ani pri čelnom strete, kde súčet rýchlosti presahuje 400 kmh. Dočkáme sa iba oškrabania laku a autá od sebá odskočia ako dve angličáky. Jemne narazíte do pravého rohu auta pred sebou, ale nejakým zázrakom praskne aj ľavé koncové svetlo !! Niekedy aj po masívnej zrážke prežijú obe, len sa polovica auta zázračne zbaví všetkého laku a ostane iba šedivý základ ocele. Meter výčitiek na neadekvátny handling, simulácie trakcie, a frikcie, posed v aute prejdem iba rehotom. Shake it babe !! Na smetisku môže byť iba jeden kohút a tým bude Gran Turismo 5.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****