02/02/08

Inovácie, zlepšováky, kvalita zadarmo

SONY licencovala Vivox technológiu prenosu hlasu internetom. Vzrušujúco nudný report. Monty Sharma, spoluzakladateľ tejto firmy však nad touto zakázkou žiari nadšením. Ich technológiu a know-how, ktorá je na svete iba od roku 2005 totiž SOE /Sony Online Entertainment/ plánuje implementovať do všetkých svojich hier, vrátane plánovaného MMO pre PS3, The Agency /silne inšpirovaná bondovkami/. To nie je všetko, SOE získa celý balik vivox služieb: dedikované servery pre prenos dát, konektivitu s mobilnými telefónmi, off-line guild chat kanály, in-game hlasové maily, SMSky, alebo zmenu vášho hlasu v reálnom čase, hlasové fonty. Ak ste teda poďobaným 14 ročným puberťákom s avatarom v podobe 2000 kilového chlpatého bizóna, nie je problém zmeniť vašu preskakujúcu fistulky na ultra hlboký barytón.

Insomniac games považujú mnohí hráči za vývojárov, ktori skutočne zapredali dušu diablovi a verní menu firmy, spať nechodia. Na trh totiž príde ešte tohto roku ich už tretia PS3 hra a je nutné povedať, že ich doterajšie dva projekty /Resistance 1 a Ratchet & Clank F:TOD/ obstáli na výbornu po všetkých stránkach. Ratchet dokonca s lichotivým prívlastkom grafika ako od "Pixaru". Preto nas určite poteší aj ich medzi rečou spomenuté koketovanie s PSP platformou a portom hry Resistance. Mimochodom veľmi sa im páči Killzone : Liberation. Hint, ako by asi mohlo Resistance na PSP vyzerať.

HOME je za dverami, Vivox na stole, v lete aj XMB funkcie pristupné priamo z hry, stále bezplatná a stále lepšia Playstation network. Planovaná masívna podpora "indie" hier od third party vyvojárov, rozumej medzi riadkami .. PhyreEngine /známy na začiatku tiež ako PSSG projekt/, ktorý SONY dalo nedávno svetu FOR FREE. A aby neostal kameň na kameni, SONY oznámilo totálne prekopanie designu Playstation Store, podľa spätných reakcií od samotných uživateľov. Čaká nás prehľadnejší, jednoduchší design, celkové zrýchlenie a zmenšenie počtu nutných kliknutí. Údajne už v polovici apríla /duben/, a vraj inšpirovaný aj podobou Singstar Store /PS3/.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****