24/02/14

Strelec na e7, šach-mat .. myslím


Naughty Dog sú vyhúlení narkomani, zoofilný erotomani a nekoncepční ignoranti. OK, o tých prvých dvoch tvrdeniach sa dá pochybovať, od toho tretieho však neustúpim. A je ťažko s týmto mojim postojom argumentovať, neb ho každý deň ND zabetonujú ďalším svojim idiotskym krokom či vyjadrením. Už som tu neraz spomínal ako hráči celé mesiace drankajú na kolenách o jednoduchý port TLoU /PS3/ pre PS4ku. Nechcú nič viac ako zopár technických úprav - lepšie rozlíšenie, framerate, antialiasing, anizotropný filtering, ambientnú oklúziu, draw distance. Mechanické "naklikávacie" sračky, ktoré homebrew PC móderi zvládnu za jednu noc. ND nás poslalo do hajzlu a na rovnakom mieste skončil aj sen o PS4 TloU+DLC GOTY edition už v tomto roku.


Vieme, že to ide, lebo Square pre PS4 promptne pripravilo Laru HD a nemyslím si, že by sa na tento krok niekto sťažoval. A čo je ešte horšie, z druhej strany stola, tiež krachujúca sega, len tak na pol huby prehodila, že síce neplánovali Yakuzu HD pre PS4 ale už keď to tak vyšlo, že sa to dalo stihnúť na deň štartu japonskej PS4, tak prečo nie. A opäť si všetci spokojne mastili plné bruchá. Veď kto by sa preboha hneval na 1080p/60 hry !!

Vrátim sa k tomu TloU DLC. Chorý vtip. Celý ten veľmi očakávaný príbehový dodatok je vlastne iba jedna jediná hodina veľmi jednoduchej hry v malom obchoďáku, dvoch lesbických pubertiačok. Síce niet čo žrať, mydlo nekúpite, indulona na prídel a skurvení kapustoví zombíci lietajú dokola ako vystrelená guľka v rulete ale lesby si chcú zašantiť na kolotoči. Antiklimatický koniec je samozrejmosťou. Hra pre dudebro hardcore mužský maistream, či úchylné jeptišky z nedeľnej školy ?

Autor scriptu TloU - Neil Druckmann /včera obyčajný programátor, dnes číf rejža a boľšoj scenarist/ to inak dostával na fórach poriadne vyžrať. Metrosexuál. Takže oplácal vyjadrením, že regulérne pokračovanie TloU 2 je vo hviezdach, šanca tak fifty na fifty percent /je pochopiteľné, že nové a údajne komerčne úspešné IP, treba okamžite zabiť, hrajte konkurenčné hry, ND je to jedno/ a ešte jedovatejším tónom nám hodil to ksichtu toto : "asi by ste do dvojky chceli clickerov veľkých ako menší barák, a veľa zbraní a udelátok, určite aj TEH LAZORS a Ellie čo vďaka novým v sebe prebudeným silám kontroluje zombíkov. Pravdepodobne aj v pozadi sa skrývajúcu veľkú konšpiráciu o tajnej virologickej zbrani, ktorú vyvíjala vláda a s mega pointou na záver. Joel je jej tajným členom."

A v tom ma to napadlo, ruka na kľučke od hajzlu. Šachy. Zkompromitovať hulibrka Druckmana, rozpustiť ND a dať to úbohe IP do mojich rúk. Celý herný koncept hry /omáčku nech vám  napíše hoc aj Britney Spears/ napasovať okolo pravidiel tejto dokonalej a vskutku kráľovskej hry. Aj 8 bitové CPU vás vytrieska až na dreň. Jedno jadro Jaguara stačí iste na sledovanie 64 AI zombikov na semisandox mape. Procedurálnosť, replayablita, taktické podúlohy, strategický cieľ, neopakovateľnosť, milióny kombinácií, voliteľná "bezchybná" reakcia logiky hry na prekvapujúci krok z vašej strane. Veď obtiažnosť-rýchlosť-omylnosť-miera riskovania AI sa dá nastaviť na Elo rating bod presne. Alebo ďalej "hrajte" niečo ako tie dva lesby oduševnele rajtujúce s vlhkým rozkrokom na drevených koňoch. Such emotionz !!

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****