10/10/12

OS a Apps


Všetci si v ďalšej generácii konzol vyberiete xcrap 720. A ja vás teraz presvedčím prečo z tohto kroku nebudete mať žiadne výčitky svedomia. Niekoľko krát som tu už zdôraznil, že kvalita/kvantita hier nebude hrať v ďalšom cykle žiadnu dôležitejšiu úlohu. EA/Ubi/R*/Activision tu budu chrliť kolosálne epické gamesy za stovky miliónov USD, indie smrad sa uživí na mobiloch a tabletoch alebo na PS mobile platforme /tam teraz všetci po stovkách akurát migrujú/. Exkluzívne hry tu boli a budú, nič nové. Ideme ďalej. Hardvér viac nie je hlavnou témou a bohatší microsoft aj tak preplatí akúkoľvek snahu o eventuálne využitie lepšieho železa u konkurencie /CELL, HDD, BD je dnes doslova tabu pre multiplat sračky/. Toť nedávno som čítal, že berňáci naháňajú MS za uliate prachy na kajmanoch a podobných "daňových rajoch" v celkovej hodnote cca 5-8 miliárd USD. Prachy majú na rozhadzovanie. Takže prečo vlastne xcrap 720 ?

Globálny multimediálny ekosystém /GME - chránené kopyrajtom gurujoe/. MS nedávno jasne povedalo, že značka xcrap sa stane synonymom pre ich ďalšie aktivity v segmente zábavy a sociálnych interakcií, nielen hier. Na E3ke ukázalo technológiu SmartGlass. Nejde o nič iné ako o komunikáciu viacerých HW platforiem vo vašom baráku a Wee Urinal vyčlenil pre neherné aplikácie až jeden gigabajt ramky.  A jednoduchý záver, ktorý z toho vyplýva ?

Ďalšia generácia konzol bude o - OS aplikáciach a GME. Môže vám to byť ukradnuté, ľahostajné ale taká je realita. Novšia verzia PSP s dodatočnými 32 mega ram ich spotrebovala okrem kešovania hier aj na OS blbosti. 3Ds z 128 mega venuje OS tiež asi 32 mega. Rovnako ako xcrap 360, rovnako ako PS3 /tam je to okolo 50 mega/. PSV rovnú polovicu z 512 ram. Wee urinal už spomínaných 1 giga. Šokujúco veľká hodnota pre tak technologicky zastaralú firmu. Čo tým sledujú ? Chcú tablet Wee Urinalu využiť pre masívne /samozrejme hlavne neherné/ fičúry. Herne je tablet totiž iba ďalší ich vulgárny gimmick. Neger Reggie dokonca spomenul, že budú vďaka "tabletu" sociálne komunitnou jedničkou. Nič presnejšie nechú prezradiť, ale nám je to jasné - na telke mario na tablete facebook.

xcrap 720 = custom verzia WinOS 8 + IE11 + BING + ikoniek plná prdel

MS v podobe xcrap 720 podľa uniklých dokumentov a šialených "insider" fám /berte to s veľkou rezervou/ plánuje takéto bombastické riešenie. Konzola venuje až 2 gigabajty pre OS /6 giga pre hry, ehm/ a neherné aplikácie a bude obsahovať paralelnú "nehernú" matičnú dosku /GPU + CPU/, ktorá má mať schopnosť bežať simultánne s vašou hrou. Polopatický preklad - xcrap 720 bude herná server konzola schopná počas hrania hry bez spotenia obslúžiť cely vás domáci GME. Globálny multimediálny ekosystém. Vy hrajete a zároveň vaša ségra napríklad čumí na Netflix film na Win8 tablete, alebo mobile, na inej DLNA telke, brat nakupuje na xcrap store a foter sa hrabe v DVR. A do tohto konceptu smeruje aj ich SmartGlass E3 demo. MS ma samozrejme veľkú výhodu v podobe dlhoročných skusenosti s WinOS, streamingom, s kodekmi, s Direct X, kúpili Skype - je to toho more. Na strane druhej máme SONY, kde údajne šetria na železo ako hladný žid v poľskom ghete a vraj tam panujú veľké rozpaky ako by vlastne podobný neherný a komplexný OS mal na PS4ke vyzerať.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****