14/03/11

Si na ťahu

Vymenovávať dlhokánsky zoznam PS3 exkluzivít pre rok 2011 by bolo ako predávať sneh eskymákovi. Ignorujme dobre známe kusy ako Motorstorm 3, Infamous 2, Uncharted 3, Resistance 3 atakďalej. Tieto hry sú pod veľkým "tlakom", očakáva sa od nich automaticky nadštandarne vysoká kvalita. Opúšťam preto toto prostredie páchnuce po studenom pote a na jazyku trpkou močovinou a opäť si raz píšem čiarku za nový prírastok v segmente - "zlatý stredný prúd" stlačenom medzi AAA titulmi za 60 mega USD a flash/FB/iOS/Android kravinami po 0.99 USD. Letmo som už na tomto blogu nedávno spomenul tieto nádejné PS3 only tituly pre rok 2011 - Invincible Knight /rage 2D scroller akcia/, Amy /survival horror/, Red Johnson’s Chronicles /akčná puzzle detektívka/ a môžme sa začať tešiť na Rainbow Moon. Žánrová pestrosť bola zachránená - pôjde o poctivé SRPG japonského štýlu od hongkongskej firmy EastAsiaSoft /dobre ju poznáte, spolu s SideQuest Studios stoja za super 2D SHMUP akciou - Söldner-X/.

Strategy role-playing game /SRPG/ je zdravím kypiaci žáner a preferujú ho najmä asiati. Priam rodinný klenot, mocný príbeh, RPG vývoj postav, zásadne iba na kolá s rozvahou vedené ťahy. PC vynález - RTS /real time strategy/ na strane druhej je zafľusaná mrtvola na ktorej hodujú mäsiarky a červy. Ak v tejto chvíli ako herný panic zahrajete klasickú DUNE 2, následne mohutne pretočíte pásku o desať rokov a pustite sa náhodne do inej RTS hry - garantujem vám, že okrem inej grafiky nespozorujete žiaden rozdiel a stále to bude ten istý tupý, herný algoritmus bežiaci v poplašenom reálnom čase. Nájdi surovinu-kryštál-iný kalorický bazmek, odraz útok debilnej AI, zhromaždi gigantickú armádu super tankov a rozdrv nepriateľa. Najnovší Starcraft 2 - posledná vzorka je dobrým synom svojho opitého fotra a akurát ho vidím ako s fľašou vodky a v priposratých teplákoch si ide domov vypáliť frňák. RTS je teda limitovane použiteľné iba v MP súbojoch, ktoré však okrem "profi" detí na turnajoch málokto okolo mňa praktizuje.



SRPG je vašou spásou. Kultivovaná zábava, inteligentná hra, dôstojnosť zrovnateľná s hrou kráľou. Šachy. Kto nehral Vandal Hearts 1 /video - úplný začiatok hry/, nemá sa so mnou o čom baviť. Úžasné postavy, na ktoré sa absolútne naviažete, priam cítite ako krajinou kráčate vy a nie váš herný avatar. Nadherné taktické boje, kde musíte brať do úvahy desiatky premenných. Od hrubej sily tímu, cez dokonale vybalancovanú mágiu, po nevyspytateľný terén a púštneho červa. Dokonalá hra, postavy, taktika, príbeh, "enginovky", sťahujte torrent a hrajte pod ePSXe. Stane sa vám najlepšia vec v živote /druhý diel bol prepadák, dual turn systém, vy aj AI sa hýbete naraz v jednom kole, hnus/.



Čo teda o hre Rainbow Moon zatiaľ vieme ? Pôjde o nové IP a verím, že už keď naprogramovali nový engine, ekonomika trhu ho káže použiť aspoň v troch hrách. Hru chcú dokončiť do konca tohto roku, určite pred vianocami. Hlavný hrdina Baldren zisťuje, že je mocným kuzlom odlifrovaný na inú planétu a navyše svojím príchodom otvoril bránu pekelnú, ktorou tam koherentným prúdom emigruje záplava zlých bubákov, čo domorodých obyvateľov Dúhového Mesiaca pekne nasralo, a neraz vám pôjdu po krku. Návrat domov a zapečatenie satanského portálu vyžaduje nájdenie siedmych magických artefakov ukrytých v rovnakom počte podzemných kobiek napchatým zlom. Tož cieľ je určený, prikladám aj hlavné ťaháky z oficiálneho letáka:
  • príbehová kampaň garantujte minimálne 25 hodín srandy, celú stovku ak prejdete všetky subquesty/misie, všetko nájdete a dostane hrdinu na Lv.99
  • 6 hrateľných postáv, RPG kustomizácia a "rast" všetkého - zbrane, brnenia a pomocných perkov v podobe talizmanov, zajačej labky a opasku spleteného z vlasov panny.
  • izometrický svet ako SRPG kánon prikazuje, viac ako 15 rôznych prostredí /hory, púšť, sneh, savana, blato, tráva/, 20 vlhkých dungeonov, 50 questov, engine na 60 fps a nepostrehnuteľne rýchle nahrávanie.
  • je to ťahovka na grid poli, samozrejmosťou je kombinácia melee útokov, triafanie NPC palíc na veľkú vzdialenosť, špeciálne útoky, a mágia. Nájde sa miesto aj pre jednoduché puzlátka.
  • 30 hudieb v audio podmaze, a online sledovanie postupu vašich kamošov.
  • homepage hry nájdete po klicknutí na hypertextový odkaz, bohužiaľ, zatiaľ je tam veľká ničota, na herné videa si musíme ešte počkať.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****