08/03/11

Ryšavec Johnson

Francúzi opäť bodujú. O PS3 only PSN aktivite firmy Lexis Numérique som už písal v článku o hre Amy /ďalšie prchavé dojmy z GDC 2011 hrateľnej ukážky sľubujú desivý survival ICO-Silent Hill mix/. Lexis ma však v zálohe ešte jednu pecku a znovu iba pre PS3 - Red Johnson’s Chronicles. Herný štýl akčnej detektívnej hry so stovkami integrovaných puzzle, rébusov, hádaniek, vypočúvania, skladania dôkazov. Práve tieto hry s drsným detektívom v pokrčenom baloňáku, sklenené oko, cigareta nedbalo prilepená na hube dnes nenápadne suplujú klasické point and click adventúry.


bohužial iba teaser video

Lexis Numérique
rozhodne nie je v tomto žánri žiadnym nováčikom, viď ich PC hru In Memoriam /2003/. Konkurencia v podobe patologicky dobre známeho právnika Phoenix Wrighta odštartovala v 2001 na GBA platforme. A ešte viac v minulosti leži kolosálna PC séria so sukromným očkom Tex Murphym - Mean Streets /1989/ , Martian Memorandum /1990/, Under a Killing Moon /1994/, The Pandora Directive /1996/, Tex Murphy: Overseer /1998/ - hry dobre známe svojou špičkovou grafikou, digitalizovanou grafikou/audiom, neskôr aj užasne fotorealistickým 3D enginom /rok po pár megovom DOOM 1 sa Tex Murphy rozťahoval na 4xCD, bláznivé/. Najnovší herný detektívny počin L.A. Noire od R* je na obzore.



herné obrázky

Red Johnson’s Chronicles. Pevne dúfam, že to Chronicles zaručuje aj pokračovania v ďalších dielov. Lexis Numérique hru v oficiálnom jedno odsekovom pamflete definuje jednou vetou ako "Professor Layton meets CSI". Prvý menovaný je dnes už početnou Nintendo záležitosťou so zvedavou a bystrou dvojicou profesor Hershel Layton a jeho asistent Luke Triton. Televízny seriál CSI - Crime Scene Investigation: "doplň si mesto" pozná každý. Herný život nášho PS3 hrdinu Red Johnsona začína na mieste činu, kde leží nebohé telo najnenávidenejšieho muža mesta. Zbieranie dôkazov, vypočúvanie podozrivých, hľadanie motívov, riešenie hádaniek bude vaša pracovná náplň. Tou "nepovinnou" bude zostať nažive. PR info, alebo kľúčové fičures :
  • strhujúci scénar, s ostrým chlapcom v hlavnej úlohe, podrezaný jazyk, kopa irónie a čierneho humoru
  • hra vám má vydržať na 8 až 10 hodín
  • špičková grafika a svojský štýl
  • postavy, ktoré vás skutočne oslovia, chytia za srdce, skvelý dabing
  • hádaniek bude more, nebudú z hry vytrčať ako boľavý palec, pekne logicky integrované do príbehu, pomocný HELP-HINT systém pre zakysnuvších /začiatočníkov aj veteránov/
  • predpokladaná dostupnosť: máj-květen 2011 !!

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****