31/03/09

Červená farba je rýchlejšia

Akútny hlad po nejakej "lepšej" onlajnovke s autičkami som uhasil okamžite legálne dostupným a stiahnuteľným 75 megovým darčekom - Ferrari Virtual Race /FVR download, stačí jednoduchá registrácia, žiadne aktivácie/. Dopredu vás však varujem. Trať to má iba jednu, okruh Mugello /najkomplexnejšia varianta z roku 1974, 15 zatáčok/. Tri autá, porsche tam asi nenájdete - 599 GTB Fiorano, 612 Scaglietti a 430 Scuderia. Hm, a žiadna podpora pre onlajn mastenice /pribudne o chvíľočku/. Na otázku prečo nedať šancu "oveľa lepším" značkám, ako rFactor, Live for Speed, alebo čokomukoľvek od Simbin, je jednoduchá odpoveď . Jednak mám tie afektované PC nuly na háku, druhak - FVR vychádza z PS3 hry Ferrari Challenge /System 3/.



nie som fanúšikom ferrari, špagety mám rád

To bola tá hlavná motivácia. Ako to teda v PC verzii dopadlo. Technická stránka. V rozlíšení 720p/2xAA všetko na maximálnych, insane, a high detailoch sa to pri siedmych autách hýbe bezproblémovo, a stabilne niekde okolo 25 fps na jednojadre s NV 8600. P/od/riemerná optimalizácia. Na PS3ke to samozrejme vyzerá lepšie aj so 16 kárami naraz, a nepochybujem, že pri "mokrej" variante trate s dažďom by to PC zúfalo zakrákalo. Vidím to teda jasne na minimálne NV 8800, a dvojjadro v ďalších revíziach. Inak áno, grafika je OK. Máte tam kozmetické poškodenie vlastného auta, brzdné stopy, pekné modely áut, kopu trávy a odrazy slnka od asfaltu. Aj kokpit pohľad. Vizuál chcú ešte vylepšiť. Takže vyťahujem joypad, vypínam arcade mód, manuál ON, obtiažnosť HARD, a hor sa do testovania.

Mimoriadne pekná, a podarená simulácia zadného náhonu. Ako majiteľ silnej zadnokolky môžem povedať, že som nič tak zábavného už dávno nedržal v ruke. Prechod do pretáčavého šmyku, a jeho kontrola je aj na analogovom joypade proste žúžo. Dtto moment, keď trakcia auto po výjazde zo zákruty zachytí a zrovná. Váha auta, a jeho hybnosť je slušne citeľná. Hra má oproti PS3ke prepracovaný kolízny systém. Skúste v plnej rýchlosti napáliť do brzdiaceho súpera pred vami. AI prejde aj testom - vyhni sa stojacemu autu, a jazdí celkom agresívne .. a strojovo. Odporúčam používať pri šoférovaní "pohľad z kapoty". Ten spoza auta pre deti je subjektívne veľmi pomalý. Ilustračné video. Inak po tejto malej ochutnávke som už definitívne presvedčený, že ich ďalší PS3 only projekt - Super Car Challenge bude skvelá online hra pre 16 mainstreamových hráčov. Po tej stupídnej grcanici menom GRID si to zaslúžia.

Update> 3.4.2009 : Moje proroctvo sa opäť vyplnilo. System 3 spúšťa prvý "third party beta test" na platforme PS3. Samozrejme s hrou SuperCar Challenge. Pre 2000 štastlivcov. Na výber sú dve tie skutočne najlepšie trate - Spa a Nur. Autá - Enzo Ferrari, Lamborghini Murcielago RGT a Aston Martin DBR9. Voice IP podpora, 16 áut na trati. Suchá a mokrá trať !!

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****