07/03/09

Mnoga leta !!

Chcel by som týmto vzdať malý hold najlepšej konzole všetkých čias. Počnúc štvrtým marcom /4.3.2000/ vstúpila do desiateho roka svojej existencie. Zároveň s ľahkosťou na dvoch príkladoch dokážem, ako je možné sa aj s 6 alebo 8 ročnými hrami /PS2 only/ vyrovnať dnešnej kvázi next gen špičke. Skygunner /2001, PixelArts, vydavateľ Sony Computer Entertainment/. Kapacita DVD média, narozdiel od súčasného billovho šmejdu, umožňovala vyberať si medzi japonským a anglickým dabingom. Herne ide o prienik ligy vynimočných ako R-type, Panzer Dragon, Star fox, alebo Ace combat arkade strieľačiek. Frenetická akcia, v tomto prípade so slobodným 360 stupňovým pohybom. Ako sa na japoncov patrí - roztomilé postavičky, príbeh točiaci sa okolo kriminálneho maniaka Ventre snažiaceho sa čorknúť Eternal engine. Ten má byť predstavený na VDNCH /Выставка Достижений Народного Хозяйства/ v meste Rive.



Sedláte preto v mene troch hrateľných postáv lietajúce stroje a bojujete s presilou. Video. Obrázky. Každá misia je na konci v štatistike detailne vyhodnotená a ste porovnaný s tými zvyšnými dvoma. Nepriamo vás to tlačí do opätovného hrania. Neurazilo by ma kooperatívna moderná verzia pre PS3. Vzdušné boje sú vylepšené o prvok pravdepodobne prevziaty s launch PS2 hry - Fantavision. Zásah nepriateľskej skupiny na správnom mieste spustí spektakulárny ohňostroj previazaných výbuchov. Dojde aj na "kombá", a "špeciálne" zbrane. Grafika je proste perfektná, plynulá, s detailami ako panduľáci na uliciach. Nebo doslova prepchaté objektami, explóziami, nočné levely. Moja odpoveď na dnešné unavené, duševne mŕtve, technicky príšerné kraviny. Hawx, Ace combat 6.

-------------------------------------------

Downhill Domination /2003, Incog Inc. Entertainment patrí pod SCEA Santa Monica, priplietol sa tam aj David Jaffe/. Šialene adrenalinový PÁD /zjazdom to nenazvem ani omylom/ z kopca, na vašom horskom bajku. Zúrivé šliapanie do pedálov dáva hre nový rozmer a bičuje už tak divokú dynamiku jazdy. Prostredia - 27 tratí, ulice miest, zahmlený hawai, francúzsko, alebo americké kaňony. Bezchybný design, dych vyrážajúci priestor, ultimatívny dojem z rýchlosti v štýle Outrun, obludné skoky, zmeny počasia, padajúce rolling stones, vetvenie trate, útočné hmaty, ľadové medvede, jelene a iné chlpaté potvory. Interaktívne, podotýkam. Mimochodom to celé beží na rock solid 60 fps. Splitscreen. First alebo third person pohľad. Nestačí vám to, čo tak kustomizácia vehiklu, utočných prostriedkov, big air triky, zarábenie prachov a kupovanie výbavy.


Moja odpoveď na vylízané sračky ako Pure pre dnešné imbecilné deti s poškodeným mozgom. Ak totiž dnes vytiahnem iba tak z ľavého vrecka, a z herného pohľadu - stredoveké hry, pritom tie si bezozbytku poradia so súčasnými výberovkami na hárdvere minimálne o 5 generácii lepšom, potom to tu pekne hnije. Teraz choďte a hrajte Resi5 na 20 fps, kde v štýle - keď sa penis postaví, tak sa rozum zastaví - pištoľ strieľa, iba keď postava stojí.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****