15/05/13

Gran Turismo - 15 rokov za nami, žiarivá budúcnosť pred nami


Press release /leak/: "Hra Gran Turismo 6 pre platformu Playstation 3 bude dostupná v predvianočnom období roku 2013. Vylepšený herný engine sa postará o lepší beh hry a aj jeho budúce sťahovateľné rozšírenia. Nový ovládací interfejs a konektivita s mobilnými zariadeniami vrátane smart mobilov a tabletov. Všetky trate z GT5 nájdete aj v GT6ke. Zoznam 1200 áut zahŕňa aj nové modely historických, cestných alebo superšportových vozidiel. A ďalšie sa už pre vás chystajú. Čakajú vás aj tisíce možností úprav takmer pre všetky autá. Aerodynamické diely, kolesá, kustomizácia. Anglický okruh Silverstone bude jednou zo 7 nových lokalít v GT6ke, čím sa ich čislo dostane na úroveň 33 v 71 rôznych modifikáciach, z toho 19 uvidíte po prvý krát. Ďalšie trate sa podobne ako autá budú dať stiahnúť neskôr. Editor tratí známy z GT5 sme tiež vylepšili. Spolu tiež privítame ďalšie kolo GT "nissan " Academy a generálnych sponzorov Yokohama "tyre" Rubber a KW "suspension" Automotive."

 ticho pred búrkou a prvý záber z GT6 /nový okruh - Silverstone s Mercedes SLS AMG GT3/

-------------------------------------------------


video záznam konferencie - GT6 časť mínus úvodne blafy a GT Academy divadlo

Nad odporne zapršaným Silverstounom vyšlo zázračne slnko, show začína, cesta a karosérie áut pomaly schne. Jim Ryan /šéf hernej EU SONY divízie/ na scéne. Štatistiky - GT séria je za hranicou 70M predaných kusov /flopza je ešte veľmi ďaleko od prvej dvadsiadky/, polovica z toho v európe. Európa je bašta automobilizmu a diaľnic bez obmedzenia rýchlosti. GT5 za 10M métou /pre vgchartz je stále pod 9M, hajzli/. Pod plátnom teraz defilujú víťazi jednotlivých ročníkov GT academy, flopza na svojom arkáde engine vychová tak leda elitu šlapacích autíčok. Darren Cox /director of global motorsport - Nissan/ ich s bozkom na čelo posiela reprezentovať Nissan na Le Mans 24, tých GT borcov, samozrejme. Ďalšie kolo GT Academy 2013 začne o dva mesiace, výhercovi automaticky zaplatia jednu celú sezónu v GTR GT3. 

  nové shaders a nasvietenie a nové hlavné menu hry

Kazunori-san. Gran Turismo 6 oficiálne ohlásené /viď aj PR pamflet vyššie/. Engine hry je údajne fest prekopaný, modularita, rendering - grafika, viac geometrie, adaptívna teselácia /jemnejšie prechody modelu zo stavu vyššieho počtu polygónov do nižšieho a naopak/, viac detailov /listy z stromov na asfalte rozprašené na všetky strany letiacim autom/, plynulosti. Polyphony Digital Gods !! GT6 bude vyzerať lepšie ako Flopza na xcrape 720. Nová fyzika podvozku, pruženia, kolies-gúm, aerodynamiky. Použili dáta aj z GT Academy. Porovnácie video GT5 versus GT6, prejazd zákrutou. Sľubuje sa niekoľko nových tratí /DLC/ a to v krátkych mesačných intervaloch. Vylepšený editor tratí umožní navrhnúť skutočne kilometrové trate na desiatkách štvorcových kilometroch priestoru. Online a komunitná časť sa má dostať na úroveň doby. Ďaleko flexibilnejšia tvorba vlastných šampionátov, podujatí, manažmentov klubov. Už spomenuté pomocné GT apps vo vašom mobile, tablete. Oveľa rýchlejší interfejs hry a zníženie počtu kroku nutných na vykonenie akcie. Podrobnejšie informácie dostaneme v priebehu ďalších 6 mesiacov a to aj na E3 2013, nemeckom Gamescome alebo japonskej TGS. A končíme videom /YT formát/ prezentujúcim GT6ku.

obr. 1 - to nie je letecký simulátor, ale nový editor tratí /aj s GPS funkcionalitou/ !!

Gran Turismo 6:  “We actually do have a PlayStation 4 version in mind, but for this holiday season, we thought it would be best for users to release on PS3 for now.”  - Kazunori Yamauchi

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****